FoodPro Preloader

Otroške obrti "Jež" (iz semena in gline)


Modeliranje plastelina je odličen način za razvoj ustvarjalnih sposobnosti, domišljije in fine motorične sposobnosti otroka od zgodnjega otroštva. Že z enoletnim otrokom lahko iz tega materiala poskusite narediti preproste elemente: kroglice, klobase, palačinke. In če kombinirate glino z naravnimi materiali, dobite neprimerljive izdelke, ki lahko kasneje postanejo darilo za stare starše ali samo atribut pri igrah zgodbe. V člank

Modeliranje plastelina je odličen način za razvoj ustvarjalnih sposobnosti, domišljije in fine motorične sposobnosti otroka od zgodnjega otroštva. Že z enoletnim otrokom lahko iz tega materiala poskusite narediti preproste elemente: kroglice, klobase, palačinke. In če kombinirate glino z naravnimi materiali, dobite neprimerljive izdelke, ki lahko kasneje postanejo darilo za stare starše ali samo atribut pri igrah zgodbe. V članku je predstavljen mojstrski tečaj vseh staršev, v katerem je opisan postopek izdelave otroškega ježa iz semena in gline postopoma. Potrebno ga je le preučiti, oborožiti z vsemi potrebnimi materiali in povabiti otroka, da sodeluje.

Kako ustvariti obrti "Jež" iz semen? Pripravljalna faza

Da bi naredili takšno sliko, boste potrebovali naslednje materiale:

  • plastelin;
  • deska;
  • sončnična semena;
  • fižol - 4 kose.

Otroške obrti "Jež" iz semena in gline. Mojstrski tečaj za otroke in njihove starše

  1. Rjava plastelina je topla in meša v rokah.
  2. Naredi oval iz njega. Na eno stran tega slepega dela naredite podolgovato in tanjše kot nasprotno. Torej oblačiš obraz ježa.
  3. Pritrdite fižol na dno izdelka, tako da ustvarite jezičke.
  4. Montirajte sončnična semena na vrh glinaste figure. Lahko so urejeni v enakih vrstah ali naključno. Vendar je zaželeno, da med semeni ni velikih vrzeli, jih je treba namestiti drug ob drugem. V nasprotnem primeru se bo videti, da so igle ježke redke, izdelek pa ne bo imel zelo privlačnega in popolnega videza. Sončnična semena se lahko sama vstavijo v glino bodisi z ostrim koncem ali topo.

  5. Jež iz gline in semena mora imeti žleb in oči. Če želite to narediti, morate modne črne kroglice in jih pritrdite na sliko na pravih mestih. V te namene lahko uporabite naravne materiale: jagode rowan, viburnum, grah.
  6. Naredite kroglico plastelina rdeče ali rumene barve, nanjo nanesite tanko zeleno "klobaso" in pripravite jabolko. Pritrdite ga na hrbet ježa. To bo svetlost izdelka in končni videz.

To je celoten mojstrski razred. Jež iz semena in gline je pripravljen. Da bi okrepili veščine modeliranja z otrokom, lahko otroku ponudite, da izvede celo družino živih živali.

Nasveti za starše o oblikovanju obrti "Jež" semen in gline

Ta obrt je mogoče izdelati z uporabo semen ne le sončnice, ampak tudi drugih rastlin: javor (lionfish), buče, bučke, lubenice, melone.

Da bi se otrok oblikoval iz plastelina, mora biti ta material mehak in elastičen. Ko ga kupite v trgovini, ga poskušajte s prstom potisniti skozi embalažo. Če je glina zelo trda, potem poiščite drugo znamko.

Plovilo "Jež" iz semen in gline se izvede hitro iz najbolj preprostih in cenovno dostopnih materialov. Otroci resnično radi ustvarjajo take izdelke. Svojim ustvarjalnim delom posvetite pol ure, in vaša družina ježev bo "živela" v vaši hiši.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci