FoodPro Preloader

Vaze iz mavca z lastnimi rokami: proizvodne metode


Delavnice, ki poučujejo domače ometne vaze, bodo pripomogle k dodatnemu poudarjanju oblikovanja vašega doma ali pripravili izvirno darilo za vašo ljubljeno osebo. Prvič, zelo preprosto. In drugič, s svojimi rokami lahko ustvarite svoje ometne vaze. In potem boste dobili popolnoma ekskluzivno stvar. Vaza

Delavnice, ki poučujejo domače ometne vaze, bodo pripomogle k dodatnemu poudarjanju oblikovanja vašega doma ali pripravili izvirno darilo za vašo ljubljeno osebo. Prvič, zelo preprosto. In drugič, s svojimi rokami lahko ustvarite svoje ometne vaze. In potem boste dobili popolnoma ekskluzivno stvar.

Vaza iz tkanine, navlažene z mavčno raztopino

Ta proizvodna različica je najlažja. Poveljnik bo potreboval kos nepotrebne snovi. Neposredno pred delom je treba pripraviti raztopino mavca.

Tkanina je potopljena v njo in obešena na vedro, kolono, panj. Pomembno je le vnaprej razmisliti, da mora biti dno ročno izdelane vaze iz mavca stabilno in enakomerno. Zato je priporocljivo, da nanesete nekaj, kar poveca premer spodnjega dela prihodnjega plovila: krožnik, pokrov s plošcico navzdol, klesan kvadrat ali krog iz plastike ali lesa.

Čez nekaj ur bo pripravljena precej ustvarjalna ometna vaza. To ni težko narediti sami.

Vaze iz mavca, narejene iz odpadnega materiala

Najpogosteje je mojster, ki dela z sadrom, uporabil metodo litja. Da bi vaza z ometom z lastnimi rokami v taki tehniki, morate izbrati želeno obliko. Prav tako ni potrebno posebej kuhati. Najdete lahko nekaj primernega med odpadnim materialom.

Za delo uporabite glavno zmogljivost želene velikosti. Lahko je plastična ali steklena steklenica, škatla, posoda, visoko steklo za pivo.

Prav tako je potrebno poskrbeti za podrobnosti, zaradi katerih bo mogoče v notranjosti vaze narediti zarezo. Lahko je kakršnekoli oblike. Samo tu poveljnik mora biti pozoren na svojo velikost: prevelika lahko pripelje do dejstva, da bodo stene vaze preveč tanke.

Če je za ulivanje, na primer steklenico, plastiko ali steklo, uporabljen ozek grlo oblike, potem se po strditvi mavca plovilo ne bo tako enostavno odstraniti. Plastiko lahko odrežemo in odstranimo. Steklene posode morajo biti lepo razcepljene, da ne bi poškodovali ročno izdelane vaze iz mavca.

Mojstrski razred

Tu je podrobno obravnavana tehnika ulivanja vaze s pravokotno osnovo.

Za njegovo izdelavo bo potrebna zmogljivost: škatla mleka ali soka, posoda, škatla, škatla. Pomembno je, da izberete obliko želene velikosti. V tem primeru se za shranjevanje žit uporablja plastična posoda.

Še vedno je vredno poskrbeti za podrobnosti izkopa. Primerno je, da vzamete stekleno ali stekleno steklenico s premerom, ki je manjši od oblike za polivanje.

 • V večjem zabojniku postavite predmet za odstranitev. Drži se tako, da se ne dotika dna kalupa.
 • Mavec, razredčen z vodo, se nežno vlije v praznino med kalupom in delom, da nastane zarez.
 • Nato počakajte nekaj časa, da se sadra nekoliko strdi. V tem obdobju se podrobnosti vdolbine zadržujejo v limbu.
 • Ko je masa »zgrabljena«, ostane struktura dokler ni popolnoma ozdravljena. Nato odstranite vazo, zmeljemo nepravilnosti s finim brusnim papirjem.

Vazo lahko pustite belo - zelo elegantna. Ampak, če ima gospodar željo, da bi risal obrt, da bi na njem ustvaril sliko, potem mu ne smete nasprotovati. Končna vaza se lahko lakira.

Izdelava kalupov za ulivanje

Pogosto želite izdelati vazo določene oblike ali ponoviti že končano. Nato poveljnik sam izdeluje kalup za ulivanje iz raztopine mavca ali silikonskega tesnila.

 • Zmogljivost je nekoliko večja od objekta, iz katerega je obrazec odstranjen. Opravila bo vlogo opažev.
 • Na dno rezervoarja se nalije masa (mavčni omet ali silikonska tesnilna masa).
 • Po utrjevanju se predmet sam položi na nastalo plast.
 • Masa je polila natanko polovico.
 • Oblika je nekaj časa prepuščena sami sebi.
 • To lahko storite v ne povsem trdni masi zareze. To bodo »ključavnice«, zaradi katerih se bodo deli oblike natančno ujemali med ulivanjem same vaze.
 • Poleg tega naj bi se zasnova popolnoma strdila. To bo en del molda. Preverite, ali je na tej stopnji vse pravilno izšlo, tako da odstranite predlogo iz polovice kalupa. Nato je treba ponovno namestiti vzorec za odstranitev obrazca.
 • Zgornja polovica kalupa je namazana z mastjo: glicerin, vazelin, olje, smetana.
 • Celotno predlogo napolnimo z maso, da popolnoma izgine.
 • Počakajte, da masa postane čim bolj trdna.
 • Iz vsebnika se odstranijo polovice plesni, ki se ločijo od šablone, iz katere je bil odstranjen kalup.

Mavecne vaze

Zdaj lahko začnete oddajati. S pomočjo takšnih kalupov naredite talne vaze z ometom z lastnimi rokami.

Prvič, polovice obrazca se združijo in fiksirajo z ovijanjem vrvice s trakom, trakom. Načelo polnjenja je podobno tistemu, ki je opisan v poglavju "Master Class".

Nastala obrt je pobarvana, lakirana ali pobarvana. Po želji pustite vazo belo.

Ustvarjalni kalupi za ulivanje iz Lego

Ustvarite lahko svoje vaze za oblikovanje. Na primer, postavitev je sestavljena iz podrobnosti Lego.

Nato morate izdelati kalup po zgoraj opisani metodi in izdelati obliž iz mavca.

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto