FoodPro Preloader

Kukuruznik (letalo An-2): motor, hitrost in fotografija


Ni take osebe, ki ne bi vedela za to letalo in ni občudovala njegovih dosežkov. V tem članku vam bomo povedali nekaj o njegovi zgodovini, napravi, značilnostih in uporabi. Kukuruznik (letalo An-2) je dvokrilac z oklepnim krilom, lahkim transportnim letalom. »Žrebiček«, »Osel«, Colt - njegovo ime na kodifikaciji Nata. V celotn

Ni take osebe, ki ne bi vedela za to letalo in ni občudovala njegovih dosežkov. V tem članku vam bomo povedali nekaj o njegovi zgodovini, napravi, značilnostih in uporabi. Kukuruznik (letalo An-2) je dvokrilac z oklepnim krilom, lahkim transportnim letalom. »Žrebiček«, »Osel«, Colt - njegovo ime na kodifikaciji Nata. V celotni zgodovini svetovnega letalstva je An-24 največji dvoplan z enim motorjem. To se je spremenilo šele po pojavu spremembe, An-3. Letalo ima en motor Shvetsova z zmogljivostjo tisoč konjskih moči. Masa na vzletu - 5250 kilogramov.

Malo zgodovine

Idejo o ustvarjanju tega stroja je leta 1940 predstavil O. K. Antonov. Potrebno je bilo večnamensko lahko letalo z zmogljivostjo nakladanja od 1 do 1, 5 tone za uporabo v kmetijstvu, vojaškem prometnem letalstvu in težko dostopnih območjih ZSSR, ki je brez težav lahko vzletelo iz manjših lokacij. Kmalu se je začela vojna, zaradi česar se je pomen oblikovanja takega kmetijskega stroja znašel v ozadju. Toda z osvoboditvijo ozemlja in obnovo nacionalnega gospodarstva in gospodarstva je vprašanje spet postalo ena od glavnih prednostnih nalog. Letalo Kukuruznik (An-2) je bilo razvito pri Antonovu OKB-153, prvi let pa je bil izveden leta 1947, 31. avgusta, s testnim pilotom P. Volodinom. Njegovo priljubljeno ime je prejel od Po-2.

Poleg drugih dosežkov in zapisov je An-2 edino letalo na svetu, ki se proizvaja že več kot 60 let. To se trenutno izvaja na Kitajskem. V sami Sovjetski zvezi se je njena množična proizvodnja končala leta 1960, ko je zgradila več kot 5000 biplanov. Potem se je vprašanje nadaljevalo na Poljskem in Kitajskem. V prvem - 12.000 avtomobilov od 1957 do 1992, v drugem - 950 za isti čas. 10.440 je bilo dobavljenih v ZSSR, nato v CIS. Naše dolgoživo "koruzno koruzo" - letalo, katerega fotografija vidite - je bilo izvoženo v 26 držav.

Delovanje An-2

Letalo je delovalo v Sovjetski zvezi na številnih območjih. Zelo široko - na voznih progah za kratke razdalje za prevoz blaga in potnikov. Prav tako je "koruzno koruzo" (An-2), kot je bilo predvideno, opravljala različne nacionalne gospodarske naloge, vključno s kemičnim letalskim delom. Peljal je iz Po-2 za sejanje polj s koruzo.

Ker je zelo enostaven za uporabo, je dvokrilac primeren za delo iz majhnih nepripravljenih površin z neasfaltirano površino, saj ima majhno kilometrino in vzlet. An-2 je nepogrešljiv na nerazvitih območjih Srednje Azije, Sibirije, Daljnega severa, kjer je bil povsod uporabljen. Leta 2012 je ministrstvo za promet Rusije napovedalo, da bo leta 2015 začela poglobljeno posodobitev približno 800 kosov obravnavanih letal, ki bi nadomestila navigacijsko opremo in motorje.

Spremembe "corncob"

“Kukuruznik” - An-2 - ima veliko modifikacij. Tukaj je nekaj od njih:

 1. An-2M - posamezna posodobljena kmetijska letala.
 2. An-2PP - ognjeni, civilni, s podvozjem.
 3. An-2SH - civilna kmetijska.
 4. An-2C - sanitarni.
 5. An-2TP - potniški in transportni.
 6. An-2T - prevoz.
 7. An-2TD - pristanek in prevoz.
 8. An-2F - letalo za fotografiranje iz zraka. Z običajnim avtopilotom in trupom, civilna različica.

 9. An-2F - nočno artilerijsko izvidovanje in fotografsko izvidovanje. Ima zastekljen repni del in dve kobilici. V službi - strojnica UBT ali avtomatski top NS-23. Testni pilot Pashkevich je prvi let opravil aprila 1949. Serijsko ne proizvaja.
 10. An-2, imenovan »prestreznik«, je bil v šestdesetih letih izdelan z iskalnim svetilkom in dvojno mitraljezi, ki je prestregla sovražne balončke.
 11. An-3 - letalo s turbopropelerskim motorjem TVD-20.
 12. An-4 - voda, s podvozjem.
 13. An-6 je atmosferska sondirna naprava, letalo za vremensko izvidovanje z dodatno kabino na dnu kobilice.

Nekaj ​​zanimivih dejstev

Biplan, za katerega je značilna dolgoživost, je v svoji zgodovini nabralo veliko zanimivih stvari. Tukaj je nekaj dejstev:

 1. Prvi model letala U-2 je prvi letal 7. januarja 1928. Ustvarjeno pod vodstvom Nikolaja Polikarpova.
 2. V Sovjetski zvezi so U-2 usposabljali pilote. Zahvaljujoč njemu je bila cesta proti nebu odprta tisočim pilotom.
 3. Leta 1932 se je šest posebnih bomb na osem kilogramov lahko namestilo na posebne nosilce, v zadnjem kokpitu pa je bila puščica, opremljena s strojnico PV-1.

 4. Napisali smo že, koliko tehta vzletni dvokrilac, prazen trening bum - samo 656 kg. Največja hitrost "koruznega prašnika" je 135-150 km / h, ne več kot 15 metrov, ki jih potrebuje za vožnjo in tek.
 5. V vojni 1941-1945 so se Nemci zelo bali sovjetskega U-2, ki so jih imenovali »šivalni stroj« in »kavni mlinček«. Še posebej med nočnim bombardiranjem.
 6. V vojnih letih so začeli klicati ženske, ki so potem postale piloti za dvokrake. 23 od njih je prejelo naziv Hero.
 7. Na ultravisokih nadmorskih višinah so bile popolnoma nevidne zračni obrambi. Zaradi tega jih je bilo zelo težko uničiti.
 8. Test piloti iz Ukrajine na tem letalu so osvojili Južni pol.

»Srce« naših letal

V Sovjetski zvezi je bila gradnja vsega novega izvedena pod sloganom "Višje, dlje, hitreje." Enako lahko rečemo o takšni komponenti letala, kot motorju "koruze". V tistem času je obstajalo splošno navdušenje nad plinskoturbinskimi motorji, tako da so v 50. letih prejšnjega stoletja začeli razvijati GTE za An-2. Ampak potem ni prišlo do tega podviga. In le deset let kasneje je razvil TVD-10. To so storili pod vodstvom V. A. Glushenkova v regionalnem oblikovalskem biroju Omsk. Naslednja možnost je bila že za An-3.

To se je zgodilo leta 1971. Motor TV2-117C je bil nameščen pod pilotsko kabino. Nato se je pojavilo letalo z dvema TVD-850, ki sta se nahajala v nosu in zavrtel propeler skozi skupni menjalnik. Leta 1979 je nastala plinska turbina TVD-20, po kateri je bila posodobljena An-2.

Kukuruznik (letalo An-2), značilnosti

Ta biplan ima naslednje značilnosti letenja:

 1. 5500 kg - največja dovoljena teža pri vzletu.
 2. 3400-3900 kg - masa praznega dvokrilca.
 3. 5250 kg - največja teža pristanka.
 4. 1240 litrov - masa goriva.
 5. 155-190 km / h - potovalna hitrost.
 6. 990 km - območje, izvedeno z bremenom.
 7. 4, 5 km - nadmorska višina leta.

 8. 12, 4 metra - dolžina dvokrilca.
 9. 5, 35 m - višina.
 10. 8, 425 - razpona zgornjega krila.
 11. 5, 795 - spodnji del krila.
 12. 71, 52 kvadratnih metrov - območje krila.
 13. Dve osebi - posadka.
 14. 12 - število potnikov, ki jih je mogoče sprejeti v spremembo An-2TD-10.

An-2 oprema

Kaj je mogoče videti, če je danes pogled na "koruzno koruzo"? Letalo, s fotografijo najnovejših modelov, potrjuje to, da je opremljeno s sodobno opremo: radijski kompas ARK-9, radijski višinomer A-037, gipolum GPK-48, sprejemnik markerja MRP-56P, kombinirani sistem GIK-1.

Komunikacijska oprema vključuje: SPU-7 - interkom, radijske postaje RS-6102 MW in R-842 CB.

Zaključek

Na nerazumljiv način je risba „koruznega prašnika“ in intelektualne pravice za letalo postala last poljskega podjetja Airbus Military. Maja 2014 se je izkazalo, da več kot dve leti ukrajinski oblikovalski urad Antonova ni zagotovil enotnega dokumenta ruski strani, ki bi lahko potrdil pravice do dvokrilca. Zato ni mogoče razviti novega regionalnega letala na podlagi letala Kukurushnik (An-2).

Po preiskavi se je izkazalo, da so bile pravice prodane pod sovjetsko vlado. Zato se moramo danes omejiti na nadgradnjo obstoječih modelov. Vendar jih je v Rusiji v tem trenutku še vedno več kot 1500, tako da bo obnovljena letalska flota An-2 različnih sprememb.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo