FoodPro Preloader

Kvačkani moški klobuk: mojstrski tečaj za začetnike. Kako kvačkati moški klobuk?


Če želite izvedeti, kako plesti z kljuko, začnite s tem, da naredite najenostavnejše elemente. Na primer, lahko poskusite vezati lep klobuk za moške iz jeseni spomladi. Ta eleganten in lep dodatek bo zagotovo privlačil vašega moškega. Izvajanje le na prvi pogled se zdi zamudno in težavno. Dejstvo je, moški klobuk kvačkanje knits enostavno in hitro. Potrebno

Če želite izvedeti, kako plesti z kljuko, začnite s tem, da naredite najenostavnejše elemente. Na primer, lahko poskusite vezati lep klobuk za moške iz jeseni spomladi. Ta eleganten in lep dodatek bo zagotovo privlačil vašega moškega.

Izvajanje le na prvi pogled se zdi zamudno in težavno. Dejstvo je, moški klobuk kvačkanje knits enostavno in hitro. Potrebno je le nekaj časa za delo in pripraviti vse potrebne materiale in orodja. V tem članku bomo z vami delili dva preprosta mojstrska tečaja za izdelavo moških klobukov. Upamo, da bo naš nasvet koristen.

Najlažji način, da naredite moški klobuk

Če se šele začenjate učiti, kako delati s kvačkanjem, si vzemite v arzenal tega preprostega in razumljivega mojstrskega tečaja, ki vam pove, kako kačkati moško kapo z navadnimi dvojnimi kvačkami. Izdelava takega izdelka je precej preprosta.
Proizvodnja vsakega izdelka se začne z izbiro potrošnega materiala in orodja. Seveda, da bi lep in udoben moški klobuk morate najti dobro, visoko kakovostno prejo. Zaželeno je, da daje prednost pletenje preje srednje debeline. Na primer, pri našem delu smo uporabili pletilno prejo iz akrila in volne z gostoto 50 g / 150 m. Barva preje je lahko katera koli, seveda pa morate poznati želje prihodnjega lastnika stvari. Moške klobuke so praviloma izdelane iz temnih, utišanih odtenkov. Kupite lahko sive, temno zelene, modre, vijolične in črne niti. Pomembno je vedeti, da mora biti barva pokrivala v skladu z drugimi podrobnostmi garderobe. Za izdelavo moških klobukov boste potrebovali tri skeine, ki tehtajo po 50 g, poleg tega pa boste morali najti pravo delovno orodje za vaše delo. Uporabili smo kljukico št. 4.

Moški klobuk: kvačkanje naredimo lep dodatek

Drugi korak v našem delu bo merjenje obsega glave. V našem primeru je 56 cm, nato izračunamo: dobljeno vrednost delimo s 3, 14. Dobimo sliko (17, 8 cm), ki jo potrebujemo pri izdelavi dna. Izdelek bomo izdelali z uporabo najpogostejših dvojnih kvačk. V tem primeru bomo začeli vsako vrstico kape s tremi zračnimi zankami in zaključiti vsak z veznim polom, ki ga bo vezal v zgornjo dvižno zanko. Osredotočili se bomo na predstavljeno shemo. Začnemo z izvedbo in zaprtjem v obroču verige petih VP našega kvačkanja. Moška kapa je nadalje zasnovana na naslednji način: izvajamo 10 CH. V drugi vrsti, v vsaki zanki, izvajamo dve dvojni kvački. Nato delamo po shemi: 1 CH in v naslednjo zanko baze 2 CH. Zato morate v tretji vrstici imeti 30 stolpcev z enim dvojnim kvačkanjem. Nato pletemo 2 CH v vsaki drugi zanki in zaključimo četrto vrstico s povezovalno zanko.

Še naprej izvajamo elegantne moške dodatke

Peta vrstica se ustvari na naslednji način: v vsaki četrti zanki naredimo 2 CHs. Posledično se število stolpcev poveča na 50. Šesto vrstico naredimo po analogiji s prejšnjo, pri vsaki peti zanki na bazi pa naredimo samo korake. Tako imamo krog - dno pokrovčka premera, ki ga potrebujemo (17, 8 cm). zato bo naslednjih 9 vrstic nepovezano. Šestnajsta in sedemnajsta vrsta bodo izvedli stebre brez nakida. To je vse, naš kvačkani moški klobuk je skoraj pripravljen. Ostaja samo, da bi pompom s premerom 8 cm in šivati ​​na vrh izdelka. Če želite, lahko poleg takega klobuka naredite tudi šal, tudi z enojnimi kvačkami.

Master razred: klobuk z diamantnim vzorcem. Učenje kvačkanja

Da bi lep klobuk jeseni spomladi, morate pobrati prejo in kavelj. Potrebovali boste globino 150 g in kljukico št. 5. Uporabili smo zeleno pletilno prejo (100% poliakril). Ta zanimiv klobuk z diamantnim vzorcem je narejen iz takih kvačkanih elementov kot:

  • enojno kvačkanje;
  • dvojno kvačkanje;
  • konveksna kolona.

Če vam parjenje ne povzroča težav, lahko začnete meriti. Za izvedbo izdelka "moški klobuk" kvačkanje izračun velikosti dna. Obseg moške glave merimo in vrednost dobimo s številko »Pi«. Tako dobimo vrednost, ki jo bomo uporabili pri izdelavi dna pokrivala. Pravilen izračun vas bo zaščitil pred neprijetnimi napakami in naredil izdelek zahtevane velikosti. Kako vezati moški klobuk za klobuk - povem vam naslednje.

Opis postopka dela po korakih

Najprej izvedemo "čarobni prstan", ki bo omogočil izogibanje grdi vrzeli v začetni vrstici.

Kvačkanje moški klobuk: shema dela je naslednja. Prva vrstica se začne z dvema zračnima zankama. Te zanke zamenjajo prvo palico in so potrebne za dviganje. V prihodnosti se bo vsaka vrstica našega izdelka začela z dvema VP. Svetujemo vam, preden jih pletite, vstavite kljuko pod stolpec prejšnje vrstice, da ne bi popačili vzorca. Po izvedbi dveh VP, pletimo 7 kvačk (CH). Nato zategnite čarobni prstan in dokončajte pletenje s povezovalno zanko. Druga vrstica: izvedite v vsaki bazi CH dve konveksni stolpci. Tretja vrstica, tako kot prejšnja dva, se začne z dvigom 2 VP. Nato smo plesti, kot sledi do konca serije: v prvi zanki 2 so konveksne, in v drugi - 1 konveksni stolpec.

Še naprej kvačkamo. Moški klobuk z lastnimi rokami

Četrta vrsta izdelka je tako vezana. V prvi zanki baze izvedemo dve konveksni, v drugem pa eno konveksno kolono. In potem naredimo en pol-stolpec s kvačkanjem. Izvedemo serijo do konca, ki izmenično spreminja te elemente. Nato uporabimo naslednjo shemo: 2 konveksni stebri - 1 konveksni stolpec - 1 pol-stolpec s kvačkanjem - 1 pol-stolpec s kvačkanjem. Element ponovite do konca pete vrstice. Po analogiji izvajamo naslednje vrste, s čimer povečamo potrebno, dokler dno izdelka ne doseže zahtevanega premera (17, 8 cm). In potem nadaljujemo z delom brez prirastkov. Po povečanju števila pol-kape s kvačkanjem na 7 začnemo postopno zmanjševati naslednje vrstice. Hkrati se poveča število konveksnih stolpcev s 3 na 6. Ko se njihovo število poveča na 6, v naslednji vrsti med njimi začnemo plesti eno polovico kolone (to pomeni, da delamo po naslednji shemi: 3 konveksni stebri - 1 pol-stolpec z dvojnim pokrovom - 3 konveksni stebri) . Začnemo znova podaljšanja, provyazyvaya pol stolpec s kvačkanjem med veličastno stolpcev. Zato dobimo vzorec rombov. Priporočamo vam, da zadnje vrste izdelka zavezujete z gumijastim trakom, steznikom ali z stebri brez nakida. Zdaj veste, kako vezati moški klobuk. Upamo, da boste dobili nasvet o oborožitvi!

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci