FoodPro Preloader

Telo za novorojenčka: vzorec, opis postopka, izbira tkanine


Body - to je udobno in moderno oblačilo za dojenčka, ki je nadomestilo neudobne spodnje majice. Ta bluza je pritrjena med otrokove noge, ne ustrahuje na hrbtu pri novorojenčkih in pusti spodnji del hrbta vedno zaprtega pri starejših otrocih, ki se aktivno gibljejo. Poleg tega omogoča preprosto menjavo plenice. Bod

Body - to je udobno in moderno oblačilo za dojenčka, ki je nadomestilo neudobne spodnje majice. Ta bluza je pritrjena med otrokove noge, ne ustrahuje na hrbtu pri novorojenčkih in pusti spodnji del hrbta vedno zaprtega pri starejših otrocih, ki se aktivno gibljejo. Poleg tega omogoča preprosto menjavo plenice.

Bodie je lahko brez rokavov, s kratkimi ali dolgimi rokavi, odprtim vratom ali ovratnikom, skoraj brez pritrdilnih elementov ali z gumbi po celotni dolžini. Takšne obleke lahko enostavno šivate z lastnimi rokami.

V članku bodo predlagani vzorčni bodysuits za novorojenčke z opisom postopka šivanja.

Mimogrede, priprava doto za otroka z lastnimi rokami ni le prijetna zabava, ampak tudi način za shranjevanje družinskega proračuna. Stroški telesa za novorojenčka (glede na vzorec, ki ga je mogoče zašiti v 1, 5 ure ali manj) je veliko nižje od cene gotovih oblačil.

Izbira tkanine za šivanje

Glavno pravilo za prvo otroško obleko je naravna tkanina, zunanji šivi, minimalna barvila in dekorativni elementi. Prvi seti morajo biti udobni za nošenje otroka, ne smejo motiti, nekje drgniti ali povzročiti draženje.

Najbolje je, da se odločite za krojenje otroških oblačil chintz, kadilcev, nog, interlock, flanel. Činč je lahka bombažna tkanina, iz katere se izdelki praktično ne čutijo na telesu. Flanel je zelo mehak, ima puhasto redko flis in ima toplotno varčne lastnosti. Flanelne obleke so zelo prijetne na dotik in gosto.

Hladilnik je tanka in trpežna tkanina. Otroška oblačila iz hladilnika bodo dobro pustiti zrak skozi. Interlock se odlikuje s toplotnimi zaščitnimi lastnostmi in trajnostjo, malo se raztopi. Za šivanje toplega obleke lahko še vedno uporabljate kolo.

Za rezanje boste potrebovali poševno vložek. Glavna naloga obdelave je zaščititi robove izdelka pred raztezanjem in deformacijo. Oblačila, obdelana s pečenjem, so privlačnejša tudi po dolgem času običajnih nogavic.

Preden šivate za novorojenčke na vzorcu, obvezno ročno operite tkanino pri nizki temperaturi in jo osušite. Pri prvem pranju se lahko tkanina nekoliko usede.

Pripravljen vzorec

Bodysuit za novorojenčka se lahko šiva po standardnem vzorcu. Za začetnike je morda bolj primerno, da vzorca ne gradite sami na papirju, temveč uporabite drug način: kupite eno telo takšnega stila, ki ga morate šivati, in na njem naredite kalup.

V članku lahko najdete vzorce bodysuitov za novorojenčke z velikostjo. Tukaj so predstavljene velikosti 62 (za velike novorojenčke) in 68 (za 3-6 mesecev). Številke označujejo dolžino segmenta v centimetrih.

Kar se tiče velikosti, naj ne šivate najmanjših oblačil (50-56 cm), čeprav lahko najdete tudi takšne vzorce za novorojenčke. Prvič, otroci prvih mesecev življenja rastejo zelo hitro, in drugič, otrok se lahko rodi s telesno dolžino od 46 do 58 centimetrov, tako da lahko najmanjša telesna obleka takoj postane majhna.

Po tem vzorcu se lahko telo za novorojenčka šiva z lastnimi rokami s kratkimi, dolgimi rokavi ali celo brez rokavov. Gumbi se sprejemajo le med nogami in ne po celotni dolžini izdelka.

Prevajalni vzorci na tkanini

Kako šivati ​​telo za novorojenčka? Vzorec je najprej preveden v velikost papirja ali časopisnega papirja. Na vsaki strani je treba paziti na en centimeter in nato odrezati sprednjo, zadnjo in dve rokavi želene dolžine.

Obdelava vratu in dna

Za obdelavo robov je primerno vzeti trak s širino od 3 do 5 cm, zato pletenine ne potrebujejo obdelave s poševnim pečenjem, ker se dobro raztegnejo, tako da lahko za njih vzamete premico. Potrebna dolžina se izračuna na naslednji način: dolžina vratu minus 2 cm.

Pecivo je treba prepogniti na pol, pri čemer je stranska stran navznoter, pritrjena na vrat in pripeta z zatiči. Da bi izdelek izgledal čeden, morate najprej nalepiti na podlago s kontrastnimi nitmi. Nato šivajte v cikcaku, ki odhaja na en centimeter od roba. Presežek tkanine je obrezan blizu šiva.

Spodnji del telesa za novorojenčka (nazaj in nazaj) je treba obdelati na enak način. Po zašitju rokavov je treba obdelati tudi odprte kose, vendar drugače. Na rokavih 0, 5-1 cm se preprosto obrne navzven in je pritrjen.

Kako šivati ​​rokave

Rokav mora biti prepognjen na polovico, da se najde najvišji del rame. Ta sredina se nanaša z obrazom na obraz na ramo s prekrivanjem. Robovi rokavov se nanašajo na rob, tako da se šivajo rokavi hrbta in spredaj. Nato je treba tkanino enakomerno porazdeliti in šivati.

Prišite stranske šive

Ostaja le šivanje stranskih šivov. Naj bo zelo enostavno. Bolje je, da uporabite cik-cak šiv (koza), nato pa razrežite tkanino blizu rezine. Mimogrede, telo za novorojenčka na vzorcu je mogoče narediti in šivi ven. Takšna oblačila ne bodo drgnila občutljive kože in samo ne bodo povzročala nevšečnosti drobtinam.

Vstavljanje gumbov v telo

Gumbi v takšnem modelu lahko vstavite ne le med noge, ampak tudi na ramena. To lahko naredite hitro, učinkovito in brez napora s posebnim orodjem. Dovolj je samo, da se takšne klešče pritrdijo na tkanino na pravem mestu in večkrat potrkate na gumbe s kladivom, da postanejo na mestu.

Vzorec telesa za novorojenčka je zelo preprost, tudi ambiciozni usposobljeni delavec se bo spopadel s takšnim delom. Ampak kaj je užitek - šivati ​​prve obleke svojemu ljubljenemu otroku s svojimi rokami!

Prav tako prihrani družinski proračun. Konec koncev otroci zelo hitro odraščajo in nosečnica običajno kupi veliko oblačil za najmlajše, kar se sčasoma izkaže, da ni zahtevano. Tudi ročno delo pomaga preživeti predporodni dopust s koristmi in užitkom.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto