FoodPro Preloader

Kako narediti viseči stol z lastnimi rokami: mojstrski tečaj o izdelavi


Najlažji način za nakup visečega stola v trgovini. To bo visoka kakovost, z garancijo in ... podobno kot drugi. Druga možnost je, da jo naredite sami in še bolje - skupaj z vso družino. Tak proces bo zagotovo ustvarjalen in, kar je najpomembnejše, stol bo originalen, izdelan v skladu z osebnimi željami in značilnostmi pogojev uporabe. Cena ma

Najlažji način za nakup visečega stola v trgovini. To bo visoka kakovost, z garancijo in ... podobno kot drugi. Druga možnost je, da jo naredite sami in še bolje - skupaj z vso družino.

Tak proces bo zagotovo ustvarjalen in, kar je najpomembnejše, stol bo originalen, izdelan v skladu z osebnimi željami in značilnostmi pogojev uporabe. Cena materiala za njegovo izdelavo ne bo natančno višja od stroškov nakupa končnega izdelka, poleg tega pa lahko pridobite izkušnje in praktične spretnosti, ki zagotovo niso odveč.

Torej, kako narediti viseči stol z lastnimi rokami, kakšni materiali so potrebni za to, katere veščine so lahko koristne?

Priročna in uporabna oblika

Viseči ali "leteči" stol - dober kraj za počitek, sprostitev in sprostitev. V njej lahko dremate in meditirate, pozabite na čas o vsakodnevnih težavah. Za nekatere lahko takšno mesto postane središče za ustvarjanje novih idej in celo za delovno mesto. Za otroke bo zagotovo magnet, ki pritegne pozornost, za zelo majhne pa udobno zibelko.

Svež zrak je koristen za počitek in delo. Na vrtu v visečem stolu, pritrjenem na primerno vejo, lahko sanjate s svojo najljubšo knjigo in celo spite. Udobna viseča mreža ali širok vrtljivi sedež za to je najboljši.

Viseči stol, izdelan z lastnimi rokami, bo v vsakem primeru koristen. Po eni strani se bo uporabljal po svojem namenu in bo okrasil dvorišče ali sobo, po drugi strani pa vas bo nenehno spominjal na uspešno realizirano idejo in potiskali lastnike na nove ustvarjalne zmage.

Sorte in značilnosti

Po namenu se lahko viseči stoli razdelijo na otroke, ki se razlikujejo po manjših dimenzijah, ocenjeni teži in varnostnem faktorju ter vsestranski, izračunani glede na težo odraslega. Možno je razlikovati med več in družinskimi modeli, za katere so značilne še večje lastnosti velikosti in trdnosti.

Glede na način namestitve lahko obešeni stoli mirujejo, imajo stalno pritrdilno točko in jih lahko odstranite. Takšne modele lahko enostavno odstranite in obesite na drugo primerno mesto. Praviloma se razlikujejo v preprostosti pritrditve in enostavnosti montaže. Lahko jih hitro odstranimo v slabem vremenu, po pikniku v naravi ali na koncu sezone.

Po želji lahko naredite zelo preprost viseči stol z lastnimi rokami. Fotografije različnih tipov konstrukcij pojasnjujejo, koliko se razlikujejo po konstrukcijskih značilnostih in vgradnji.

Materiali

Za izdelavo okrogle osnove, najlažji način za uporabo krpo, vrbovih palic ali vrvi. Okvir lahko izdelamo ročno ali s pomočjo gimnastičnega obroča. Je lahek, zmerno trpežen in zagotovo primeren za otroško zibelko ali za otroka srednjih let.

Za starejše ljudi ali odrasle je najbolje, da izdelamo okrogel okvir iz kovinsko-plastične cevi za vodovodni sistem. Lahko se upogne v krog različnih premerov in poveže z vložkom iz lesa ali plastike z dodatnim pritrditvijo na vijake ali vijake.

Pritrdite stoječi stol, izdelan z lastnimi rokami, morate varno, z robno varnostjo. Na strop, če ni mogoče narediti skoznje luknje, je na sidrnih vijakih pritrjen kovinski obroč ali kavelj. Za udobje pritrditve zanke je mogoče uporabiti karabine za plezalno opremo. Izbira dolžine zanke je primerna za izdelavo kovinskih nastavnih zaponk.

Namizni stol

Ta zasnova bo enostavna in praktična. Primeren okrogel okvir iz kovinske cevi. Je ukrivljen z obročem želenega premera in zavarovan.

Potem kabel vrvi celotno površino cevi. Spoznati se bomo s tehniko tkanja makraja. Ustvarite mrežo s ploskim šahom. Kabel se tesno pritegne, od tega pa bo odvisno povešanje osnove.

Drugi obroč kovinske cevi oblikuje hrbet in ograje. Na enem mestu sta pritrjena dva obroča z vrvico. Po drugi strani pa iz letev potrebne dolžine položite dva lesena opornika. Na koncih utor na premer cevi in ​​varno pritrdite kabel. Ti trakovi dosegajo nespremenljivost višine hrbta in zahtevano togost konstrukcije. Prostor med obroči je tudi prepleten.

Wicker stoli, ročno izdelan, pritrjen na strop z zanesljivim nosilcem. Za obešala uporabite prepleteno vrv ali zanke.

Swing stol do-it-yourself

Ta zasnova, če ne upoštevate preprosto široko desko, obešeno na dve vrvi na vejo starega drevesa, predvideva stacionarni način vgradnje z betoniranjem baze.

Vodila so običajno nameščena pod kotom. In kolikor močnejši je osnovni nihaj, bolj mora biti. Stojala z dodatnimi oporniki so bolj primerna za izdelavo kovin, iz cevi ustreznega premera, vendar je to mogoče iz lesene palice. Džemper mora prenesti projektno obremenitev.

Gugalnice za gugalnico najpogosteje izberejo verigo, se ne raztegnejo in se lahko dolgo časa pod vplivom vlage. Sedež in naslon sta izdelana iz lesenih desk zahtevane debeline. Stacionarni način vgradnje zahteva krošnjo za zaščito sedeža pred padavinami.

Pogosto so gugalnice narejene z odprtimi ograjami, lamele so lakirane ali barvane. Takšni obešeni stoli imajo izstopajoč izgled in so pogosto izdelani za družinski počitek.

Viseča viseča miza

To je enostavno narediti sami. Za to potrebujete kos drobnega materiala približno dveh metrov, močno vrvno vrv, leseno palico dolžine približno en meter, debelino 40–50 mm in viseči nosilec.

Za preprosto različico viseče mreže so stranski robovi obrnjeni navzgor, tako da niso poškropljeni, in sešiti na šivalnem stroju (lahko tudi ročno, ojačani s šivom), da se oblikuje kanal za vlečenje vrvi.

Vrvica služi, da daje stolu potrebno širino. V njej, bliže robov na obeh straneh, se izvrtata dve luknji s premerom, da se vrv raztegne. Njeni konci pridejo v skrajne luknje, prilegajo se v blokirni vozel, tako da palica ne pade.

Nato se vrv potegne skozi kanale, ki so oblikovani vzdolž robov tkanine, in se navije v prostih luknjah palice. Dolžina robov, napetost pod obremenitvijo se prilagajajo, pritrdilni vozli pa so pleteni.

Takšno preprosto obešanje viseče mreže, narejeno z rokami tkanine in vrvi, je obešeno na kavelj, pritrjen na strop.

Master razred: preprosta ideja

Zagotovo veliko v državi ali v podeželski hiši ima star stol, ki se prevaža iz mestnega stanovanja po nakupu novega pohištva. V njem je bolj znano in bolje počivati, uporabiti ga je mogoče za obešanje.

Pri proizvodnji stolov iz nič, sta dve nalogi. Prvi je, da naredimo trajno in udobno mesto za sedenje s hrbtom, drugo pa, da ga zaustavimo in zagotovimo zanesljivost. Z uporabo starega, časovno preizkušenega stola, lahko menite, da je prva naloga zaključena in se premaknete neposredno na drugo.

Na tej stopnji morate izbrati vrsto nosilcev za namestitev, razmisliti o pravilnem kotu nagiba, izbrati material za obešala. No, odločite se, kako boste vzeli stol, tako da bo zanesljiv in ne kritičen za lesene noge konstrukcije. Mimogrede, jih ni mogoče odstraniti, ampak visijo, kot je nad tlemi, dviganje 5-10 cm.

Po tej praksi bo veliko lažje narediti viseči stol z rokami popolnoma od začetka do konca. Izkušnje in znanje, pridobljeno med namestitvijo viseče konstrukcije, bodo zagotovo koristne in bodo služile kot smernica za možne izboljšave in izboljšave. Materiali starega vzmetenja se lahko enostavno prilagodijo na novo podlago.

Tako je mogoče izdelati originalni viseči naslanjač dvakrat hitreje. Prijatelji, znanci in sosedje bodo zagotovo prijetno presenečeni nad takšnim nekonvencionalnim in praktičnim pristopom.