FoodPro Preloader

Rokovanje za dom naredite sami: ideje. Oblikujte stvari za hišo sami


Rokovanje za hišo z lastnimi rokami je razburljivo in varčno doživetje. Poleg tega bo domači izvirnik, napolnite ga z ekskluzivnimi, ročno izdelanimi. Oblikujte stvari za hišo sami Izbira v zvezi s tem je precej široka. Crafts za hišo z lastnimi rokami vam omogoča uporabo takšnih predmetov, ki so običajno vrže v smeti. Na primer,

Rokovanje za hišo z lastnimi rokami je razburljivo in varčno doživetje. Poleg tega bo domači izvirnik, napolnite ga z ekskluzivnimi, ročno izdelanimi.

Oblikujte stvari za hišo sami

Izbira v zvezi s tem je precej široka. Crafts za hišo z lastnimi rokami vam omogoča uporabo takšnih predmetov, ki so običajno vrže v smeti. Na primer, škatle in košare, izdelane iz časopisnih cevi, izgledajo čudovito, ali slike v tehniki mozaika, sestavljene iz plastenk.

Oblikovanje stvari za hišo z lastnimi rokami so vse vrste reliefov na stenah, okraski v obliki okraskov za pohištvo, izdelani v isti tehniki, svetilke iz improviziranega materiala, lonci in druge zanimive stvari. Toda za obrtnike, ki so prijatelji s pletenjem in šivanjem, je delo tukaj preprosto veliko presenečenje!

Navodila po korakih za izvedbo reljefa na steni

Obilje na trgu za tapete in druge stenske obloge razvajen potrošnikov. Želijo vedno več ekskluzivnosti in edinstvenosti, da ustvarijo svoj edinstven notranji dizajn. In zato se vedno pogosteje uporablja izvirna obrt za dom, različne ideje pa se zdaj prevrnejo.

Oblikovalci danes ponujajo osebno opraviti bas-relief iz mavca na stenah svojih domov, ki se omejujejo na navadne beljenje.

 1. Po izbiri risbe (ploskve) bas reljefa jo lahko mojster oblikuje iz plastelina na ravno vodoravno površino. Lahko so leteči golobi, plavajoči labodi, rože. Lahko uporabiš kipce, ki ti je všeč. V slednjem primeru je treba stvar "utopiti" v plastelinu ali glini, tako da je zunanji del tistega dela stvari, ki bo kasneje štrleči del reliefa.
 2. Predloga, in sicer ime, iz katerega bo mojster izdelal odlitek, je mazano z rastlinskim oljem ali glicerinom in prekrito s silikonsko tesnilno maso.
 3. Po sušenju se ulitek odstrani iz šablone.
 4. Razredčeno sadro ali alabaster se vlije v kalup in pusti, da se strdi.
 5. Končni detajl bas-reliefa je prilepljen na steno. Če je del velik in težek, ga je treba na nekaterih mestih priviti za zavarovanje.

Pleteni grelniki na kotličku in skodelicah

Zelo pomembno je, da obrti za dom prinašajo praktične koristi. S svojimi rokami, na primer, lahko povežete neverjetne grelce za kuhanje čaja, tako za čajnike, kot za kozarce ali skodelice. Lahko tudi, če želite narediti pleteno držalo za skodelico. Te stvari so izjemno koristne v vsakdanjem življenju, saj vam omogočajo, da postopek za pitje čaja spremenite v ritual, ki vam bo omogočil maksimalno uživanje. Izvajanje takšnih izdelkov je enostavno za tiste, ki ljubijo iglo.

Za dom, z lastnimi rokami, lahko povežete grelno blazino v obliki nasmejanega malega živalskega obraza, na primer mačke ali medveda, ali celo samo žival, na primer hladno tele ali smešnega petelina.

Pleteni Turki - ustvarjalni pristop k ustvarjanju udobno gnezdo

Pravi mojstri igle lahko v svoje domove prinesejo duh novosti in izvirnosti. Šivanje, izdelava ekskluzivnih stvari, ki jih ustvarjate sami, bo oblikovalo edinstven in unikaten dizajn. Danes, čarovniki, ki ustvarjajo v stilu ročno izdelani, uspejo ustvariti celo pohištvo iz preje. Obstaja več možnosti za izdelavo predmetov, kot so otomani, stoli in stoli, ki jih doma izdelajo obrtniki.

Šivanje, ročno izdelani Turki - to je ena najpreprostejših možnosti za pohištvo. Za pletenje se uporabljajo tradicionalne igle za pletenje ali kvačkane kljuke in navadna preja. V tem primeru obrtnica na način, ki ji je znan, opravi vzglavnik okrogle ali ovalne, kvadratne ali pravokotne oblike, ki je nato polnjen s poliestrom. Čeprav bodo nekateri izmed njih raje izbrali takšne ustvarjalne različice obrazcev za Turke, kot so mladički ali želve, kiti ali sove. Tukaj pred obrtjo odpre veliko polje za domišljijo. S pomočjo vezenin in variabilnosti oblike blazine lahko izdelku damo kakršnokoli vrsto.

Pohištvo, pleteno iz debelega pasu

Prijetno je biti v stanovanju, kjer vsak predmet ohranja toplino lastnikov in bo pomagal ustvariti udobno domače iglo. S svojimi rokami so male stvari krasile celo najbolj skromen prostor, da bi občudovali spretnost in spretnost njihovih proizvajalcev.

Ustvarjanje pletenega pohištva ni tako enostavno, kot se zdi. Kot material za proizvodnjo, morate uporabiti debelo prejo, ki je zvit v eno nit s premerom 5 cm. Pletene sedežev blato in klopi z rokami ali veliko kljuko, ki je izrezan iz lesa po naročilu. Pletilec, ki ve, kako kvačkati, naredi zanko, v njej vtakne roko in zgrabi delovno nit v peščici. Nato se roka z nitjo odstrani iz zanke, skupaj z njo se nariše nit, ki tvori novo zanko. Kvačkanje algoritem na lestvici je tisto, kar je pletenje pohištva iz debelih pramenov.

Druga vrstica se prilega na prejeto verigo, le roka je že vstavljena v vsako povezavo in vsaka dva nova zanka sta pletena v eno.

Oblikovalske namizne svetilke

Tudi nepotrebno smeti bo uporabljeno, če želi mojster iz svojega doma ustvariti pravo hišo. Ročni izdelki, izdelani v stilu ročne izdelave, bodo poudarili, da bo celotno območje govorilo o lastniških zlatih rokah.

Na primer, lahko so svetilke iz ... "ušes" iz aluminijastih pločevink s pijačo ali plastične žlice za enkratno uporabo! Seveda ne bi smeli posebej zastaviti cilja, da pijete pravo količino Coca-Cole ali žganja, ali pa uporabite več mesecev samo posodo za enkratno uporabo. Vse to gradivo je dovolj preprosto za zbiranje pri gostinstvu ali na mladinskih festivalih.

Glavni razred izdelave svetilke iz "ušes" pločevink za pijačo

Z dušo je zelo pomembno, da se s svojimi rokami za dom ukvarjate s tako ustvarjalnostjo kot ročne obrti. Mojstrski tečaji za izdelavo obrti bodo pomagali doseči najvišji rezultat.

 1. Najprej morate skrbno ločiti "uho" od pločevinke.
 2. Del je upognjen tako, da je zunaj večja okrogla luknja "uho".
 3. Nato izmenično upognjena »ušesa« obesimo na vnaprej pripravljeno žično kroglo senčnika svetilke, tako nastane prva vrsta kovinskega senčnika.
 4. Za drugo in naslednje vrstice se uporabijo deli, odrezani od znotraj. Rahlo jih odtrgamo na mestu reza, luknje zajamejo dve sosednji »ušesi«. Druga vrsta je pritrditev, zato morate podrobnosti prve vrstice zajeti v obe luknji.
 5. Tretja in naslednje vrstice so pritrjene samo na zunanjo luknjo.
 6. Tkana se ponavlja, dokler velikost verižnega odtisa ne doseže želenega.

Naprave za žlico za enkratno uporabo

Za izdelavo takšne originalne svetilke bo mojster potreboval prazno pet-litrsko plastično posodo, osnovo za namizno svetilko s stojalom in kup žlic za enkratno uporabo. Dno rezervoarja je odrezano ali pa je vrezana okrogla luknja. Pritrditi ga je treba na podlagi zgornjega dela luči. Na površini "jajčnih kape" se z žeblji z izrezanimi ročaji z izbočenim delom navzgor v vzorcu šahovnice.

Žlice lahko pustite belo, lahko pa jih pobarvate rumeno in pritrdite zelene plastične "liste" na vratu plastične pločevinke. Nato bo svetilka posnemala sadje ananasa.

Luksuzne oblikovalske svetilke

Fantazijski mojster in ustvarjalec nenehno postavlja vrsto idej za dom, dekor in obrt. S svojimi rokami lahko obrtnik ustvari tudi ustvarjalno namizno svetilko iz običajnih ovir in starih klobukov. Ustvarite lahko tudi očarljiv luksuzni izdelek, pri čemer za ta namen uporabite porcelansko vazo in staro senčno svetilko, ki jo lahko naredite na vrhu žarnice iz žičnega okvirja in tkanine, ali pa za podlago izrežete leseno figurico ali jo oblikujte iz gline.

Upoštevati je treba samo to, da mora biti v podstavku (čvor, vaza ali figurica) odprta luknja, v kateri bo električna žica. Kartuša je pritrjena na njen zgornji del, kjer se nato privije žarnica. Prav tako krepi nosilec okvirja senčnika.

Master razred izdelave izdelkov iz oblačilne vrvice

Tudi preprosta vrv, ki jo gospodinje uporabljajo za sušenje oblačil, se lahko uporablja v dejavnostih, kot so ročne obrti z lastnimi rokami za hišo. Delavnice vam bodo pomagale naučiti ustvarjati škatle, košare, kozarce, lončke z polaganjem in pritrjevanjem vleke.

 1. Za delo boste potrebovali vrv (vrv, mehko žico v izolaciji, pakirno linijo), škarje, iglo in močne niti.
 2. Vrv se navije z lupino in drži skupaj z iglo. Kontrastna barva vrvne pritrdilne vrvice omogoča, da izdelek postane svetlejši. Z uporabo za pritrjevanje vrst niti različnih barv bo stvar bolj elegantna.
 3. Ko je dno izdelka pripravljeno, morate začeti izdelovati stene. Zdaj je treba vrstice položiti ne z lupino, temveč vzdolž oboda skrajne spodnje vrstice, ena za drugo, da bo izdelek "rasel" navpično.
 4. Ko se doseže zahtevana velikost, se vrv ali vrv odrežemo. Konec je treba skrbno vstaviti v izdelek in skriti med spodnjimi vrsticami, trdno pritrditi zadnjo zgornjo vrsto navoja. Umetne rože, kompozicije iz želodov, šivane ali lepljene s strani, zelo lepo izgledajo na te stvari. Lahko jih okrasite z satenastimi trakovi in ​​loki.

Pomembno je razumeti, da vsak ročno izdelan izdelek ohranja toplino roke osebe, ki jo je izdelala. In tako je energija v domovih, kjer je bilo veliko storjenega osebno in z ljubeznijo, veliko močnejša.