FoodPro Preloader

Pleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedba


Končni pleteni izdelek izgleda urejeno le s pravilnim izvajanjem številnih pravil. Njihov seznam vključuje montažo slik. Izbira zahtevanega spoja je neposredno odvisna od debeline preje in vzorca izdelka. Horizontalni pleteni šiv ("zanko v zanki") Idealno za spajanje skladiščnih delov. Brez

Končni pleteni izdelek izgleda urejeno le s pravilnim izvajanjem številnih pravil. Njihov seznam vključuje montažo slik. Izbira zahtevanega spoja je neposredno odvisna od debeline preje in vzorca izdelka.

Horizontalni pleteni šiv ("zanko v zanki")

Idealno za spajanje skladiščnih delov. Brez kršenja strukture materiala ohrani svojo elastičnost. Da ne bi prišlo do odpiranja zank, je platno ohlapno, več vrstic je vezanih vzdolž njegovega roba z dodatnim navojem, nato pa so odstranjene. Dodatne vrstice se raztopijo pred šivanjem.

V pletenju izvajamo horizontalni pleteni šiv:

  • od znotraj navzgor v smeri od spodaj navzgor vstavimo iglo v 1. zanko spodnje vrste;
  • od spredaj do šivaste strani je igla usmerjena v 1. očesce zgornje vrstice (od zgoraj navzdol) in navzven od spodaj navzgor do 2. očesca zgornje vrste;
  • od vrha navzdol od spredaj do sprednje strani vstavimo iglo v prvo zanko spodnje vrstice in jo povlečemo od spodaj navzgor v drugo zanko spodnje vrste;
  • spet uvajamo orodje od zgoraj navzdol v 2. očescu zgornje vrstice in ga moramo odpreti v naslednjo stoječo zanko od spodaj navzgor.

Naprej, šivajte na enak način.

Tečaji morajo biti enake velikosti kot na glavnem platnu, niti ne privijajte niti - in dobite neviden šiv.

Horizontalni pleten šiv je primeren za montažo izdelkov, ki so povezani z elastičnim vzorcem 1 x 1. Izvaja se na ta način: najprej se na eni strani traku zašijejo samo sprednje zanke, nato se obrne navzven in se postopek ponovi.

Horizontalni šiv se uporablja tudi za povezavo odprtih tečajev vzdolžnega z ročnimi tečaji prečnih trakov (pri šivanju v rokavih). Za to:

  • rokav je pritrjen na izdelek, poravnava predvideno sredino dela z ramenskim šivom;
  • potrebno je začeti montažo z desnega roba na obrazu;
  • Iglo se vstavi v odprte zanke rokavov in zajame loke zank glavnega traku, ki sledijo robu.

Vertikalni pleteni šiv v pletenju

Pogosto se imenuje "vzmetnica". Uporablja se praviloma za povezovanje delov ob robovih pletenine in se izvaja na sprednji strani. Pred montažo izdelka ni treba cepiti ali odstraniti.

Vsaka robna zanka združuje dve vozlani vrsti, dvema prečnima nitema se približujeta. Potrebno je šivati ​​zaporedno, povezati eno vrstico z drugo, ne da bi izpustili niti en niz. Igla deluje desno na levo. Pri šivanju mreže, ki je pletena z obraznimi zankami, se igla vstavi od spodaj navzgor pod prvo od teh dveh prečnih navojev na delu na desni, nato pa pod prvo od dveh niti na zanki levega dela. Potem se igla vstavi pod drugo vrvico tečaja na desni strani in tudi pod drugo nitjo na robu zanke na levi strani.

V primeru, da je preja debela, ali pa so na obeh straneh pritrjeni različni zanki, je treba iglo pod njo vstaviti med rob in naslednjo zanko, izmenično na desni in nato na levi strani. Izkazalo se je, da je tak šiv rahlo ploska in neopazna.

Pleteni šiv v pletenju. Namigi in skrivnosti

Pri šivanju izdelkov priporočamo uporabo preje, ki je povezana s tkanino. V primeru, da so bile uporabljene niti fantazijske niti z dolgimi kupi, morate izbrati najprimernejšo barvno možnost. Bolje je, da šiv začnete s preostalim koncem niti, četudi je kratek: to bo zagotovilo enakomeren in čist rob izdelka. Da ne bi pritrdili navoja v delih (dodatne nepotrebne vozle bodo pokvarile celotno sliko), mora biti njena dolžina 3, 5-krat večja od širine mreže na preči.

Prizadevanja in praksa vam bodo pomagali narediti popolno nevidno pletenje šiv v pletenju.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča