FoodPro Preloader

Kako šivati ​​trakove pointe: podrobna navodila


V otroštvu veliko deklet sanja, da postanejo baletni plesalci, igrajo vlogo Aurore ali Odette na gledališki sceni in se počutijo kot prave princeske. Toda na poti do prvih vlog v baletu se je treba veliko naučiti. Ne samo za ples, igranje žogic in skokov, ampak tudi za šivanje trakov za čevlje. Pripr

V otroštvu veliko deklet sanja, da postanejo baletni plesalci, igrajo vlogo Aurore ali Odette na gledališki sceni in se počutijo kot prave princeske. Toda na poti do prvih vlog v baletu se je treba veliko naučiti. Ne samo za ples, igranje žogic in skokov, ampak tudi za šivanje trakov za čevlje. Priprava plesnih čevljev - ni najlažja stvar. Pointe čevlji morajo biti izdelani izključno pravilno. To velja za dele, kot so gumi in trakovi, o katerih bomo nadalje razpravljali.

Priprava čevljev za prve razrede

Če nameravate vaditi samo balet in se pripravljate na prvo lekcijo, vprašajte svojega učitelja, katere čevlje je najbolje kupiti. Po nakupu previdno preučite čevlje in ga rahlo upognite z lokom. Ne upogibajte pointe čevljev bliže konicam prstov, saj to lahko oslabi podporo. Spustite prste s polovičnimi prsti.

Na sprednji strani plesnega čevlja malo potisnite navzdol. To bo omogočilo, da se malo razširi in bo bolj udobno za prste. Glavna stvar je, da ne pretiravate, da se “škatla” ne razpoči in da se čevlji ne raztrgajo.

Najprej je vaša naloga, da se navadite na čevlje in jih naredite primerne za balet. Bolje je, da med plesom razbijete pointe čevlje. Postopoma boste postali bolj izkušena balerina in se učili, kako bolje prekiniti plesne čevlje in kako šivati ​​trakove za pointe čevlje.

Vse šive je treba izvesti z zobno nitko ali posebnimi navoji. Takšni šivi bodo manj obrabljeni, čevlji pa bodo bolje oblečeni.

Kje začeti

Preden ugotovite, kako šivati ​​trakove za pointe čevlje, morate šivati ​​gumo. To se izvede na naslednji način:

 1. Izmerite 2, 5 cm od vsakega sprednjega šiva.
 2. Izmerite dolžino gumija. Ne sme stisniti posod, hkrati pa je treba čevlje dobro obdržati.
 3. Vezite dlesni čez rob naprej in nazaj trikrat, tako da je šiv čim močnejši.

Kako šivati ​​trakove do pointe: shema in zaporedje dejanj

Najprej preglejte raztegnjeno nogo in določite sredino loka. Upognite peto čevljev na nogi. Šivanje trakov na gube na obeh straneh. V trgovino dobite poseben trak za čevlje, močan in trajen. En par potrebuje približno dva metra. Širina traku mora biti med 2, 5 in 4 cm, saj bo ožja bolečina naletela na kožo in povzročala neugodje.

Pričvrstite trakove z zatiči in poskusite narediti nekaj baletnih gibov, da se prepričate, da ste dobro pritrjeni. Po potrebi prilagodite.

Šivamo trak pod vrvico. Znova se prepričajte, da držijo gleženj varno. Po tem nastavite vezalke. Ne bi smeli biti pretesni.

Nasveti

 1. Če želite, da pointe čevlji dlje, odstranite ušesne slušalke po vsaki vadbi. Za njihovo shranjevanje je bolje pripraviti ločeno vrečko ali torbico.
 2. Po razredu obrišite čevlje dobro. Poskusite narediti pointe čevlje udobno. In ne bodite obupani, če vam bo prvič v novem paru neprijetno.
 3. Za šivanje trakov lahko uporabite zobno nitko ali nitko.
 4. Poslušajte nasvete koreografa.
 5. Trakovi in ​​čevlji morajo biti utišani. Ne uporabljajte svetlih barv, sicer bodo gledalci gledali samo vaše pointe čevlje.
 6. Ne uporabljajte preveč mehkih "mrtvih" čevljev. Mehke čevlje lahko uporabljajo samo izkušeni plesalci z zelo močnimi nogami.
 7. Ne namakajte pointe čevljev.

Vsak plesalec mora vedeti, kako šivati ​​trakove na pointe čevlje. Ta korak je zelo pomemben v fazi priprave za izvedbo. Trakovi opravljajo zelo pomembno funkcijo: pritrdijo čevlje in zaščitijo balerino pred morebitnimi poškodbami. Zato postopek priprave plesnih čevljev obravnavamo zelo odgovorno.

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto