FoodPro Preloader

Pomoč pri delu legenda pri pletenju


Ljudje pletejo od daleč. Ni bilo mogoče natančno ugotoviti, kdo točno je bil ustvarjalec ljubljenega za številne vrste ročnega dela. Med izkopavanji so bile najdene otroške stvari, ki so, po besedah ​​zgodovinarjev, tkane iz niti pred našim časom. Danes je pletenje priljubljena dejavnost za mnoge ne samo ženske, ampak tudi moške. Zdravniki in

Ljudje pletejo od daleč. Ni bilo mogoče natančno ugotoviti, kdo točno je bil ustvarjalec ljubljenega za številne vrste ročnega dela. Med izkopavanji so bile najdene otroške stvari, ki so, po besedah ​​zgodovinarjev, tkane iz niti pred našim časom. Danes je pletenje priljubljena dejavnost za mnoge ne samo ženske, ampak tudi moške. Zdravniki in psihologi pravijo, da so ljudje, vključeni v to vrsto ročnega dela, bolj uravnoteženi in mirni. Pletenje lahko vedno vzamete s seboj. Krogla niti in igle za pletenje ne zavzemajo veliko prostora. V vsakem prostem trenutku lahko uživate v vaši najljubši zabavi. Sodobna pletilja so razvila različne načine tkanja zank. Da bi svoja odkritja prenesla na druge igle, je vse zapisano v shemi. Ustvarili konvencij, ko pletenje igle pomoč pri obravnavi vzorec.

Simboli zanke

Začetniki igelke imajo pogosto težave pri vezanju novega vzorca. Zato so izkušeni mojstri izumili posebne ikone in simbole, s pomočjo katerih je lažje ugotoviti, kje in v kakšnem primeru je treba zvezati zanke. Običajno je risba označena v celicah. Vsaka celica je označena kot zanka in v njej je postavljena ikona. Na primer, sprednja zanka je “v”, žametna zanka je “-”, nakid je “O”, zato je vsaka zanka označena. Takšni simboli, razvrščeni v posebnem vrstnem redu, se štejejo za shemo. To poenostavi pletenje. Konvencije zanke omogočajo pravilno dokončanje vzorca.

Pletilni vzorci

Masters in izkušeni pletilja razvil veliko različnih shem za vse vzorce. V vsakem od njih so simboli. Pri pletenju s posebnimi iglami označuje znake v celicah. Vzorec je odvisen od prepletanja zank na njihovo število. Pogosto se zgodi, da je na njem samo delček slike. V takem primeru so označene vrstice in vsaka zanka je označena s simbolom. Začetnik pletilja mora le skrbno pogled na katero vrstico, ki zanke in v kakšnem zaporedju plesti. Zelo preprosti vzorci pletenja. Konvencije se zlahka dešifrirajo. Delo z risbo bo enostavno.

Shema pletenja

Pred začetkom dela morate najprej preučiti shemo pletenja. Prikazuje vzorec rapporta. To je glavni del. Potrebno je izračunati število zank za izdelek. Pomembno je, da se upošteva dejstvo, da mora biti slika v središču izdelka ali simetrična. Če skrbno preučite konvencije pri pletenju z iglami, lahko vidite, kje se uporablja metoda pletenja. Shema je podrobno navodilo, v katerem je naveden vsak korak. Obstajajo različne zanke - prečkano, podolgovato, dvojno, dvojno kvačkanje - in za vsakega obstajajo določeni simboli pri pletenju. Vsi so opisani v navodilih. Običajno obstaja vedno podroben opis vsakega poleg vzorca. Če se v izdelku uporabljajo različni vzorci, se priložijo različne različice shem.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci