FoodPro Preloader

Kako pletene odeje z igle za pletenje: diagrami in opis več enostavnih modelov


Z začetkom jeseni številne obrtnice odložijo okvare bombaža in viskoze in so sprejete za izdelavo toplih izdelkov. Čas je za šale, kape, rokavice, copate in odeje. Poleg oblačil in dekor, lahko tudi pletene igle za pletenje. Sheme in opisi takih izdelkov so precej preprosti, ker so pravzaprav pravokotne platne z nekakšnim vzorcem. Vsak p

Z začetkom jeseni številne obrtnice odložijo okvare bombaža in viskoze in so sprejete za izdelavo toplih izdelkov. Čas je za šale, kape, rokavice, copate in odeje.

Poleg oblačil in dekor, lahko tudi pletene igle za pletenje. Sheme in opisi takih izdelkov so precej preprosti, ker so pravzaprav pravokotne platne z nekakšnim vzorcem.

Vsak pletilec bo lahko sam izbral primeren vzorec glede na njegov okus, pa tudi izkušnje in spretnosti.

Naravna preja za kašo

Na podlagi glavnega namena pletenin je treba izbrati material z visoko vsebnostjo volne, moherja ali angore. Seveda obstajajo strune iz akrila, poliamida, mikrovlaken ali poliestra, ki so videti zelo privlačne in vizualno podobne pravi volni. Ampak ne bi smeli biti v skušnjavi z zunanjo podobnostjo, saj umetna vlakna nikoli ne morejo zagotoviti toplote in udobja za osebo, ovito v odejo. Čeprav to ne pomeni, da je najboljša možnost 100% volna. Ta material ima več neprijetnih napak:

  1. Takšni izdelki so dolgotrajni in težki.
  2. Po pranju so nagnjeni k krčenju.
  3. Lahko se hitro prekrije s peleti.
  4. Da bi pridobila dovolj materiala, se bo rokodelka morala odcepiti.

Prednosti umetnih vlaken

Kot je že bilo omenjeno, ni priporočljivo plesti izdelkov v celoti iz sintetičnih materialov. Bili bodo kratkotrajni in "poceni" po videzu. Bolje uporabiti mešano prejo. Optimalna kombinacija: 50% naravnih vlaken (volna, angora, moher, bombaž, viskoza, svila) in 50% umetnih (akril, najlon, poliamid in drugi).

Sintetične komponente dajejo materialni trdnosti, zmanjšujejo skupno težo izdelka in bistveno zmanjšujejo stroške. Pri uporabi takih materialov dobimo lepe in udobne pletenice. Govori (z diagrami in opisi tega dela so v članku) se prilegajo zelo hitro in brez prevelikih težav.

Vzorci in okraski

Ko ste se odločili za vezanje odeje ali odeje, se lahko z lahkoto izgubite v morju, natančneje v oceanu različnih vzorcev in vzorcev. Da bi olajšali nalogo, jo je treba razčleniti na enostavnejše komponente:

  1. Določiti vrsto platna (neprekinjeno, odprto).
  2. Spoznajte vrsto preje (gladka, bučka, mono ali melange).
  3. Izberite raven vzorca (preprosta, srednja ali kompleksna).
  4. Načrtujte konec dela.

V primeru, da ima obrtnik dostojno izkušnjo, raje enobarvno prejo in ima neomejen čas, da opravi nalogo, si lahko privošči okras srednje ali visoke kompleksnosti. Na primer, pletenice ali sestava več vzorcev.

S takim ornamentom lahko pletite odraslo ali otroško odejo z iglami za pletenje (shema, opis, fotografija in osnovna priporočila so vam na voljo).

Enostavna platna so najpogostejša za začetnike ali za tiste kvalificirane delavce, ki želijo hitro opraviti nalogo.

Pletene odeje z iglami za pletenje: diagrami in opisi osnovnih vzorcev

Spodnja slika prikazuje preprogo, ki je narejena iz podvezice. Za delo je bila uporabljena pestra melange. Praviloma se ta preja uporablja za ustvarjanje takšnih mrež, ker noben kompleksnejši ornament ne bo opazen.

Da izdelek ni videti povsem preprost, je bil pleten iz kota. To pomeni, da je za začetek služilo le nekaj zank (3-5). V vsaki drugi vrsti z obeh strani (na začetku in na koncu) smo dodali eno zanko. Ko je trikotnik postal enak, so ga začeli skrajšati. Redukcija zank je bila izvedena na enak način kot prej (dve so bili dodani v vsaki drugi vrsti). Posledično so trakovi na preprogo locirani diagonalno. Na koncu dela so kvačkali obod.

Drug priljubljen vzorec se imenuje "šah". Njegovo načelo je v kombinaciji obraznih in žuborskih zank.

Število zank in vrstic v rapportu je lahko poljubno: več je, večja bo vsaka celica.

Z naslednjimi slikami lahko ustvarite igle z iglami za pletenje (diagrami in opisi lahko služijo kot navodila in sredstva za navdih).

Vezanje odej in odej

Ko je glavno platno končano, mora biti vezano. V ta namen je kavelj najbolj primeren. Omogoča vam, da skrijete pomanjkljivosti in popravite neidealno obliko izdelka.

Mimogrede, če rokodelka nima tega orodja, lahko uporablja igle za pletenje. V takem primeru bo morala v načrtovalni izračun vključiti trakove, da jih bo lahko izvedla sočasno z glavnim platnom. Različne vrste gumijastih trakov, "riž", šal ali opaž, bodo primerne za zagotovitev, da je meja na preproge s pletenimi iglami izdelana. Sheme in opisi naslednjih vzorcev bodo koristni tudi številnim obrtnikom.

Plaid za leni

Najbolj obupno pletenec, ki potrebuje končni izdelek "za včeraj", je priporočljivo kupiti zelo, zelo debelo prejo. S takim materialom ni lahko delati, vendar se splet zelo hitro razvija.

Opozoriti je treba, da se trenutno takšne odeje obravnavajo kot trend. Ni potrebe za vzorce pletenja z iglami za pletenje z opisom, saj je vzorec podveza ali nogavica.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami