FoodPro Preloader

Preprosta obleka za kvačkanje: shema, fotografija, priporočila


Za mnoge pletilke je izdelava otroških predmetov poseben užitek. Te stvari so majhne, ​​zato so zelo hitre, ne zahtevajo veliko preje in zapletenih vzorcev. Poleg tega je odprta obleka za dekle, kvačkana, odpira široke možnosti za dekoracijo. Tukaj se uporabljajo in ruffles, in volan, in različne rože. Vrste otr

Za mnoge pletilke je izdelava otroških predmetov poseben užitek. Te stvari so majhne, ​​zato so zelo hitre, ne zahtevajo veliko preje in zapletenih vzorcev. Poleg tega je odprta obleka za dekle, kvačkana, odpira široke možnosti za dekoracijo. Tukaj se uporabljajo in ruffles, in volan, in različne rože.

Vrste otroških oblek

Očitno je, da v tem članku ni mogoče našteti vseh obstoječih vrst pletenih oblek za dekleta, saj so izdelki vsakega usposobljenega delavca zelo individualni, kombinacije različnih elementov pa so nešteto. Tu bodo opisani najbolj priljubljeni modeli, ki omogočajo preprosto kvačkanje obleke za dekle. Shema za izdelavo izdelka se lahko uporablja v obliki, ki jo predlaga razvijalec, ali pa je modificirana pletilka. Na primer, lahko dodate ali odstranite rokav, povečate ali skrajšate vrat, da krilo postane bolj bujno. Ne bojte se izboljšati vzorcev in vzorcev, saj je to način za resnično ustvarjalno pletenje.

Poletno obleko za deklice je lahko:

 • Z okroglim ali kvadratnim jarem.
 • Vezana naravnost (brez coquette).
 • V kombinaciji z več vrstami materialov.

Katero prejo izbrati?

Da bi poletna obleka bila ne le lepa, temveč tudi udobna za otroka, uporabite dobro, visoko kakovostno prejo. Na primer, bombaž, lan, viskoza, svila ali nit z nizko vsebnostjo poliamida ali najlona (ne več kot 30%). Danes je akrilna preja zelo priljubljena, ki je pozicionirana kot otrok, vendar je zanj malo koristi. Edini plus je hipoalergen. Od slabosti:

 • Ne prehaja zraka.
 • Ne absorbira vlage.
 • Lahko povzroči prekomerno znojenje.
 • Izdelki ne varčujejo od mraza, ampak izredno vroče.

Bombaž in perilo sta nepogrešljiva, če potrebujete kvačkano obleko za dekle. Shema je izbrana glede na debelino niti.

Za elegantne modele se uporabljajo viskoza, svila in lureks.

Kombinirana obleka

To je odlična možnost za začetnike pletilja. Omogoča vam uporabo obstoječih oblek, ki jih iz nekega razloga ni mogoče nositi: otrok je zrasel, madež na vrhu izdelka, neprimerna zasnova modela. Tudi kot krilo za takšno obleko lahko uporabite lahki šal.

Kvačkanje tukaj pletene samo jarem. Lahko je okrogla, kvadratna ali ravna. Na spodnji fotografiji je ta podrobnost neposredno povezana.

Izkazalo se je, zelo preprosta obleka za dekleta kvačkanje. Vzorec sheme za takšno koketo bo ustrezal skoraj vsem, izbira kvalificiranega delavca. Podrobnosti ustrezajo vzorcu. To je potrebno, da bi se vratu gladil. Ko je pletenje končano, so sešiti in vezani okoli roba z najenostavnejšimi trakovi.

Pletena obleka z ravnim jarmom

Naslednji model je zelo podoben kombinirani obleki iz prejšnjega odstavka. Razlika je v tem, da sta tako jaram kot krilo kvačkana. Spodnja fotografija prikazuje obleko za dekle (kvačkano), diagram glavnih vzorcev in jermenov ter risarski vzorec.

Posebnost takšnih modelov je, da je jarm pleten od spodaj navzgor, krilo pa od zgoraj navzdol. Na risbi je smer pletenja označena s puščicami. Ta tehnika je potrebna za krilo izkaže, ne ravna, ampak malo pred montažo.

Vzorec za ta model morda ni potreben, lahko naredite samo izračune. Vendar je treba paziti, da se zmanjšanje zank vzdolž vratnega izreza in rokavov opravi simetrično.

Kako kravato obleko za dekle kvačkanje: model z okroglim jarma

Ta obleka izgleda zelo lepo.

Neprekinjeno platno vedno krasi izdelek. V tem primeru je jarm povezan v obliki kroga, osnova za njegovo shemo je prtiček. Delo se začne z izrezom in se pojavi v krogu. Načelo razširitve krožnega rezila je položeno v shemo, tako da ga morate le slediti, nato pa nadaljujte s proizvodnjo delov spredaj in nazaj.

Ta platna se lahko ločeno medsebojno povežejo in nato sešita na straneh ali pa se lahko pleteno naenkrat v eni okrogli tkanini. Pri izvedbi druge možnosti je glavna težava dobor zank za oblikovanje rok. Na tej stopnji je pomembno, da se ne zmotite in ohranite pravilno število poročil.

Očes se oblikujejo pri pletenju verige zračnih zank, ki se vrže skozi določen del zadnje vrste kokete.

Obleka z raglan rokavom

Naslednji model ne potrebuje sheme, saj je njegova proizvodnja dokaj preprosta.

Začetek dela z vratom:

 • Prvotna veriga zračnih zank je enaka obodu otrokovega vratu, plus nekaj centimetrov.
 • V prvi vrsti je platno razdeljeno na štiri enake dele. Na teh točkah v vsaki vrsti se izvaja dodajanje zank (tri pletene kvačkane so narejene iz ene dvojne kvačkane).
 • Dodatek se ustavi, ko vsaka stran mreže postane enaka načrtovani širini tulca. To pomeni, da je čas, da preidemo na izdelavo delov za sprednjo in zadnjo stran.
 • Da bi dobili zadostno širino teh platen, morate dobiti zanko. To dejanje se izvaja z verigo zračnih zank, ki se prenašajo med deli. V procesu pletenja naslednjo vrstico, so nastale zračne zanke pletene v vzorcu. V končnem izdelku so ta območja pod pazduho.
 • Nadaljnje delo je zelo preprosto: morate plesti crochets in obliko ravno ali razširjeno platno želene dolžine. Za raztezanje na vsaki strani se kolone enakomerno dodajo (1 stolpec na 3 cm).
 • Na zadnji stopnji so vsi odprti robovi vezani s preprostim ali odprtim jermenom.

Opisane metode bodo omogočile kvačkanje obleke za dekle za vsako priložnost: od sprehoda na dvorišču do slovesnega dogodka.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami