FoodPro Preloader

Domače obrti so improvizirane


Ustvarite obrti, kot ne le otroci, ampak tudi odrasli. Ustvarjalno delo nas spodbuja, da pogledamo svet z različnimi očmi, da vidimo nekaj novega za znanimi predmeti. Preprosta veja lahko postane labod, velmar, stojalo za svetilko ali obešalnik za obleke. Ustvarjanje obrti iz improviziranega doma lahko združuje različne generacije družine. V te

Ustvarite obrti, kot ne le otroci, ampak tudi odrasli. Ustvarjalno delo nas spodbuja, da pogledamo svet z različnimi očmi, da vidimo nekaj novega za znanimi predmeti. Preprosta veja lahko postane labod, velmar, stojalo za svetilko ali obešalnik za obleke. Ustvarjanje obrti iz improviziranega doma lahko združuje različne generacije družine. V tem primeru se otroci razvijajo: domišljija, fine motorične sposobnosti, vztrajnost, potrpežljivost in ustvarjalno razmišljanje.

Obrt iz naravnih materialov

Otroci z veseljem zbirajo lepe kamne, stožce, posušene liste, veje, želode. Vse to bogastvo vam bo zagotovo prineslo, da boste v vrtcu ustvarili obrt. Otrok naj si ogleda udarec in ugani, kako izgleda. Plastelin, perje, barva, koščki krzna bodo pripomogli k temu, da bo podobnost še bolj očitna, tukaj pa imamo ježa, sovo ali dolgega krokodila.

Jeseni listi naredijo lepe aplikacije. Gladke kamenčke lahko pobarvamo z akrilnimi vlakni, ki jih pretvorimo v pikovec, ribe, smešno pošast. Koristne bodo za izdelavo masažne preproge. Lepljenje rečnih kamenčkov na košček gume ali linoleja, ki skuša ne puščati velikih vrzeli med kamni. Okvir za fotografije, stojalo za tople jedi - pokažite domišljijo in izvirne stvari, izdelane z lastnimi rokami, bodo okrasile vaš dom.

Cvetlični lončki

Če potrebujete opremo za vaš dom, poglejte okrog sebe. Morda boste sami izdelali izvirne obrti iz improviziranih sredstev. Na fotografiji je prikazan postopek izdelave cvetja iz plastične steklenice, ovite z vrvico.

Če so rastline v otroški sobi, se lahko praznina pobarva in na vrhu so narisani smešni obrazi. Nasmejani lončki z rožami zagotovo kot otroci. Za podnožje lahko uporabite tudi pločevinke, okrašene s krpo, kamenčki, školjkami, kroglicami, zrni kave.

Hranilnice za ptice

Kar smo navajeni, da smeti razumemo, je lahko drugo življenje. To zahteva fantazijo in spretne roke. Obrti z lastnimi rokami iz improviziranih sredstev so lahko dobra pomoč pri vzgoji otrok. Na primer, naredite podajalnik ptic, ki jim bo pomagal preživeti zimsko zmrzal.

Kot podlago vzemite plastično steklenico ali škatlo pijanega soka, mleko, jogurt. Izrežite luknjo za ptice, s trakom obrežite vse ostre vogale. Podajalnik je lahko tudi pakiranje pod jajci ali torto, vendar jih je najbolje namestiti pod krošnjami, tako da sneg ne zaspi hrana. Viseče obrti, poskrbijo za moč pritrditve in razpoložljivost objektov za pernate obiskovalce.

Redno preverjajte dovod z otrokom, nalijte drobtine in semena. Naj se otroci naučijo skrbeti za tiste, ki so šibkejši od njih. Pojasnite, da se ptice navadijo na prehranjevanje na nekem mestu. Za letenje tukaj, včasih premagati nekaj kilometrov. Če ni krme, lahko živali umrejo. Zato je pomembno prevzeti odgovornost za prevzete obveznosti.

Stojala za pisalne potrebščine

V otroški sobi so obrti iz improviziranega videza zelo organski. Odlično je, če hkrati izvajajo aplikacijske funkcije. Ko bo otrok sodeloval v procesu izdelovanja skodelice za svinčnike, bo bolj pripravljen vstaviti svoje pisalne materiale. Za obrt, vzemite plastenko. Prerežite ves presežek. Po barvanju se slepi spremeni v spanjega zajčka ali srčkano mačko.

Pločevinke lahko spreminjate tudi v stojalo za različne majhne stvari: markerje, ščetke, škarje, ščetke za lase, lasnice, majhne igrače. Za začetek sekajo ostri robovi. Nato pride na vrsto dekor. Uporabite lahko barve, vrvice, krpo, čipke, samolepilni film, trakove. Če je na ploščo pritrjenih nekaj pločevink z vijaki, dobite organizator z vejami.

Koristne obrti iz škatel

Redno kupujemo čevlje, elektronske naprave, sladkarije, žitarice za zajtrk, kozmetiko, igrače. Posledica tega so številne kartonske škatle. To je odličen material za različne obrti. Iz improviziranih sredstev lahko naredite naslednjo notranjost:

  • Skrinjica za malenkosti. Za to, lepilo nad škatlo z lepim papirjem, krpo, okrasite z lokom ali čipko. V notranjosti lahko naredite kartonske predelke.
  • Držalo za uhan. Potrebovali bomo dve globoki zaboji enake velikosti in eno prevleko. Na dnu škatle naredite več vrst majhnih lukenj. Vstavite uhane v njih. Nato sta obe škatli postavljeni v pokrov navpično in nameščeni na mizo ali polico.
  • Iz gostega polja lahko izdelate škatlo za shranjevanje tuljav. Na dnu pritrdite žeblje navzgor. Na njih položite tuljave z nitmi. Zalepimo škatlo s samolepilnim papirjem, da zapremo kapice za nohte.
  • Visoke škatle lahko pretvorite v stojalo za zvezke in tanke knjige. Zadnja stena obrti bo višja, spredaj pa spodaj. Stranske stene odrežemo pod pravim kotom, izdelek okrasimo po lastni presoji.

Hišica za lutke ali steza za avtomobile

S praznimi polji lahko s svojimi rokami ustvarite množico otroških obrti. Od improviziranih pomeni, da so najbolj vsestranski material, saj se zlahka spremenijo v avto ali posteljo, hišo ali raketo. Po postavitvi velike škatle in oboroženih s flomastri, lahko narišete celo mesto s potmi, ribniki in parki za ljudi z igračami.

Majhna hostesa bo z veseljem dobila kuhinjo, v kateri je kartonska peč, miza, nočno omarico, pralni stroj. Bodoči umetnik se bo lahko povzpel na televizijo in uredil svojo predstavo. Fantje z veseljem naredijo iz parkirišč s strmimi pobočji. Dekleta so hišice za lutke z veliko sobami.

Improvizirano pohištvo za igrače

Obrt je mogoče narediti iz vsega. Če imate hčerko, jo bo zagotovo odnesla proizvodnja pohištva za hišico za lutke. Lahko izdelate posteljo in mizo, predalnik, raztegljiv kavč, fotelj iz šiberskih kozarcev. Vendar pa bi moralo biti veliko škatel. V nasprotnem primeru zaloge s kartonom. Iz nje lahko naredite vsak kos pohištva. Za lepoto pokrijte obrt z barvnim papirjem ali filmom.

Naredite garderobo iz škatle, okrasite s tapetami, krpo ali pa samo barve z akrilnimi barvami. Naredite police, zalepite ogledalo iz folije in držalo za oblačila iz lesenega nabodala. Obešalnike lahko izrežete iz plastične steklenice ali jih izvlečete iz žice.

Kozmetični kozarci se lahko spremenijo v kopel, mizo, blato. Iz dveh lepih pokrovov lahko naredite talno svetilko, če jih povežete z žico, nanizano z biseri. Okrasite vrh s čipkasto krilo. To bo senčna svetilka.

Za izdelavo straniščne školjke vzemite steklenico šampona. Iz njega morate rezati skledo želene velikosti. Rezervoar je izdelan iz škatle s šibo, pobarvane v belo barvo. Obod straniščne školjke in pokrov sta lahko izdelana iz substrata za izdelke. Malo je domišljije - in hišica za lutke je opremljena z vsem, kar je potrebno.

Glavna vozila

Fantje se radi bolj igrajo vozila. Najlažji način za izdelavo avtomobila iz roka toaletnega papirja. Tudi predšolski otroci lahko s svojimi rokami izdelajo podobne obrti iz improviziranih sredstev. Fotografija prikazuje glavne faze izdelave dirkalnega avtomobila.

Cev je obrobljena s svinčnikom, na kartonu pa kroži. Kasneje bodo postali kolesa. Rokavice in polnila so pobarvani v izbrani barvi. V telesu izrežemo luknjo. Potem bo prišel voznik igrač. Papir je narejen iz volana. Stroj je lahko okrašen z napisi, krogi, črtami, zadrgami, nalepkami. Kolesa so pritrjena z navadnimi potisnimi zatiči. Dirkalni avto je pripravljen.

Celotna garaža

Parkirišče lahko napolnijo druge otroške obrti iz improviziranih sredstev. Morda želi sin postati lastnik tovornjakov, avtobusov, posebnih vozil za nujne primere. Če želite narediti primer, zaloge s sokovi ali druge izdelke, plastenke, šampon steklenice. Otrok jih lahko okrasite, razrežete okna, vrata, jih povežete s hrbtom in kabino. Namesto, blazinice lepilo zamašek iz plastične steklenice.

Kolesa so izdelana iz njih, v središču katerih se reže luknja. Namesto osi se vzame lesen nabodalo, na katerega se obleče slamica s koktajli. Obdelovanec se vstavi v luknje na karoseriji stroja, zatem pa se prilegajo pokrovi koles. Ves presežek je odrezan.

Na enak način lahko naredite vlak z več avtomobili. Ne pozabite pritrditi velike cevi iz steklenice ali kartona v voznikovo kabino. Če želite povezati vse dele vlaka skupaj, v praznine, naredite luknjo glede na velikost prometnega zastoja naslednjega avtomobila. Vstavite vrat na dno, pritrdite podložko, če je potrebno, uporabite lepilo. Lahko narišete parni vlak, smejite se.

Igramo gledališče

Otroci radi igrajo predstave. Za to potrebujejo maske, lutke, igrače živali. Obrti iz improviziranih sredstev vam bodo omogočila ustvarjanje pravih znakov brez dodatnih stroškov. Odlične maske so lahko izdelane iz plošč za enkratno uporabo, okrašenih z barvnim papirjem, perjem, okrasnimi kamni in kroglicami. Vzdolž robov pritrjena rezinochka, ki reže za oči.

Za lutkovno gledališče bodo koristne stare nogavice. Potrebne podrobnosti so sešile z njimi: oči od gumbov, laskov in ušes iz tkanine, nos, elementi oblačil. Takšni znaki obleko na strani. Prav tako lahko izdelujete junake iz rokavic, tako da palcem obrnite nos in šivate vse manjkajoče. Ko se roke premaknejo, se takšne igrače zaživijo. Imajo gube, obrazne poteze.

Živali so lahko izdelane iz rokavov toaletnega papirja, pobarvane v želeno barvo in lepljenje okrogle gobec spredaj.

Didaktične igre za otroke z lastnimi rokami

Obrti iz improviziranih sredstev lahko ne samo zabavajo, temveč tudi učijo otroke. Ploščate kamenčke, pokrovčke za steklenice lahko enostavno pretvorite v računski material. Zanimiva igra za predšolske otroke bo prišla iz konzerv. Da bi to naredili, morajo biti pobarvani v svetle barve in podpisati številke prvih desetih.

Banke ne moremo le šteti, temveč tudi graditi stolpe in piramide. Otroci preverijo njihovo natančnost, poskušajo podreti strukturo, ki je bila postavljena z žogo. Odrasli jih istočasno trenirajo v računu, ugotovijo, koliko pločevink je bilo prvotno, koliko jih je padlo in kakšne številke po tem niso postale.

Simulator za izdelavo zvočne analize besed lahko izdelamo iz plastičnih steklenic in pokrovčkov. Na karton se prilepi 8-10 obrezanih vratov, križišča so skrita pod belim papirjem. Na platnice so pritrjeni rdeči, modri in zeleni krogi, ki simbolizirajo zvoke ruskega jezika. Postavljeni so v ločeno polje. Otrok ima nalogo, da ustvari shemo določene besede, pri tem pa z vijakom privije čepi želene barve.

Naučite se povedati čas

Obrt iz odpadnega materiala za otroke bo pomagal pri razvoju druge kompleksne teme. Vsi časopisi ne morejo določiti časa z uro. Posebni problemi nastanejo pri zapisniku. Obravnavanje tega s preučevanjem tabele množenja je težko. Naredimo namig za otroke iz tablice za enkratno uporabo.

Središče slepe barve je pobarvano v svetlo barvo, z lepilom iz papirja ali plastike pa lepimo kontrastne številke od 1 do 12. Puščice so izrezane iz kartona. Pritrdite jih z vijaki in maticami, ki jih lahko izposodite pri otroškem oblikovalcu. Robovi plošč ostanejo beli. Nasproti vsake številke podpisujemo minute: 5, 10, 15 ... Ura je pripravljena.

Obrti z lastnimi rokami iz improviziranih sredstev lahko prinesejo manj koristi kot kupljeni predmeti. Otroci sodelujejo pri njihovi izdelavi in ​​se navadijo na delo in vidijo rezultate njihovih prizadevanj. Notranjost, igrače, izdelane z ljubeznijo, ustvarjajo posebno vzdušje topline in udobja v hiši.