FoodPro Preloader

Tkaninska barva - način, kako narediti življenje svetlejše


Človek je vedno želel dati individualnost, barvno nasičenost različnim tkaninam. Od davnih časov so ljudje našli naravna sredstva za barvanje tkanin. Najstarejše metode barvanja so bile dobro razvite na vzhodu, zlasti v Indiji, na Japonskem in na Kitajskem. Danes obstajata dve vrsti barvnih tkanin: profesionalni videz in "hobi". Vrsta

Človek je vedno želel dati individualnost, barvno nasičenost različnim tkaninam. Od davnih časov so ljudje našli naravna sredstva za barvanje tkanin. Najstarejše metode barvanja so bile dobro razvite na vzhodu, zlasti v Indiji, na Japonskem in na Kitajskem.

Danes obstajata dve vrsti barvnih tkanin: profesionalni videz in "hobi". Vrsta "hobi" vključuje barvila za oblačila, ki imajo v svoji sestavi sintetično smolo. To so na primer akrilne barve. Njihova prednost je, da se akril hitro posuši in je primeren za vse vrste tkanin. Delce pigmenta veže emulzija, ki se suši in postane transparentna.

Akril ima dobro barvno sposobnost, ne zbledi na soncu, ima zelo svetle barve in se sčasoma ne zbledi. Kot razredčilo lahko uporabimo vodo. Akrilna barva je barva na vodni osnovi, po sušenju pa je ni mogoče razredčiti z vodo.

Strokovni tip slikarstva se izvaja pod posebnimi pogoji in zahteva določeno usposabljanje in spretnosti. Dye za tkanine "hobi" ima zelo visoke stroške, saj ima pomembne zahteve. Barvilo mora prestati nadzor zdravstvene službe, biti okolju prijazno, brez vonja in ne povzroča alergij. Na trgu je veliko barv različnih podjetij. Lahko se posvetite tistim, ki ponujajo širši izbor barv.

Lahko se izrazite in dodajte svetlost svojemu življenju z barvami iz tkanin doma. Nič zapletenega, samo dobro poznavanje pravil slikanja. Za začetek pripravite tkanino. Operite, posušite in liknite. Da bi dobili želeni odtenek, premešajte ton, poskusite. Za risanje slike lahko uporabite šablone. Barvilo za tkanino se suši približno 14 ur, potem pa ga je treba likati z napačne strani in tako zavarovati vzorec. Barvana tkanina mora biti skrbno oprana v vodi s temperaturo do štirideset stopinj. Prah za beljenje je strogo prepovedan. Akrilno barvilo za tkanine se shranjuje pri sobni temperaturi, saj barva izgubi svoje lastnosti pri temperaturah pod ničlo in jih ne bo mogoče obnoviti.

Zelo zanimiva ideja so naravne barve za tkanine. Špinača, rdeče zelje, limona, rdeča pesa in lupina čebule so primerni kot barvilo. Ta aktivnost je zabavna in popolnoma neškodljiva. Eksperimentiranje z naravnimi barvili omogoča doseganje želene barve. Na primer, za barvanje krpo rdeče ali rožnate, uporabite pesa ali borovnice. Za modre in vijolične odtenke uporabljamo rdeče zelje. Čebula lupine daje oranžne in rjave barve, odvisno od koncentracije raztopine. Za oranžno in rumeno barvo uporabite lupino limon in pomaranč. Špinača daje svetlo zelen odtenek. Za boljšo barvno fiksacijo morate najprej potopiti tkanino v fiksirno raztopino. Pri barvanju jagode uporabite solno raztopino in pri barvanju zelenjave - raztopino kisa.

Če se še vedno odločite za barvanje tkanine, izberite potrebno barvilo za tkanino, poskusite z vrstami barv in barv. Rezultat bo neprekosljiv.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja