FoodPro Preloader

Kako narediti papirnato denarnico: mojstrski razred


Ta članek je koristen za tiste, ki jih zanima, kako narediti papirno denarnico. Kot otroško igračo lahko uporabite papirnato torbico. Uporabite ga lahko tudi, če se odločite, da boste denar predstavili kot darilo - prijetno je, da račune, vložene v takšno denarnico, prejmete in da jih ne dobite manj prijetnega. Mojstr

Ta članek je koristen za tiste, ki jih zanima, kako narediti papirno denarnico. Kot otroško igračo lahko uporabite papirnato torbico. Uporabite ga lahko tudi, če se odločite, da boste denar predstavili kot darilo - prijetno je, da račune, vložene v takšno denarnico, prejmete in da jih ne dobite manj prijetnega.

Mojstrski razred »Paper origami wallet«

Za delo bo mojster potreboval gosto dvostranski večbarvni origami papir. Seveda, dlje kot je stran plošče, večji bo izdelek. Če vzamete kvadrat s stranico 15 cm, bo torbica takšnih dimenzij: dolžina je 7, 5 cm, širina pa 3, 75 cm.

Spoznajte gube "doline"

Ker je treba iz papirja narediti denarnico, pri tem pa upoštevati posebno natančnost (kot pri kakršnem koli origamiju), najprej vadite na list navadnega papirja, da boste razumeli načelo izdelave. Najprej morate prepogniti list na pol do sebe in ga odstraniti - ta korak se imenuje v tehniki origami zložene doline.

Nato potrebujete oba robova lista spet prepognjena navpično, tako da se zbližata v njeni sredini - vzdolž kratke "doline". Spet se raztegne. Tako se pri gospodarju oblikujejo še dve vrsti "dolin".

Sedaj je list prepognjen v vodoravni smeri proti sebi in od zgoraj navzdol, to pomeni, da se spet pridobi "dolina".

Na nastalem pravokotniku so zgornji vogali upognjeni proti sebi, tako da na novo navpično zložno "dolino" ne vpliva nova pregib. Te gube se nahajajo na mestu vodoravnega zgiba. Kotniki se prav tako iztekajo.

Opis skvastnih gub

Sedaj opisujemo nastanek squash-foldov. Ker izdelava denarnice iz papirja najpogosteje prihaja iz diagramov in opisov, kjer se ta izraz uporablja, morate poznati postopek izvajanja te možnosti zlaganja origamija.

Da bi to naredili, so prsti nameščeni znotraj plasti vogalov, nato pa se premaknejo, da se premaknejo na sredino obdelovanca, s čimer se spusti vrhnji sloj papirja vzdolž srednjega roba "doline". Skvoš-krat na začetku ima videz voluminoznega funtika, vendar ga gospodar stisne s prsti in tvori obliko hiše s trikotno streho.

Poznajo gube "gore"

Na tej stopnji dela, morate zložiti dve gubi drugačnega tipa - "gora". Od »doline« se razlikujejo po tem, da se oblikujejo tako, da zapolnijo slepo v nasprotni smeri od poveljnika.

Te pregibe tečejo sredi nabora nabora in delijo tako imenovane hišne strehe na pol.

Zdaj se na vogalih prvega sloja na dnu slepega roba oblikujejo "doline".

Ker morate izdelati papirno denarnico s pokrovom, ki bi pokrival luknjo v votlini torbice, je narejen iz zadnjega kota, ki je bil zložen. Zložena "dolina" je oblikovana z majhno vdolbino od črte prehoda roba skvadne gube.

Zdaj pa naslednja kratka dolina konča oblikovanje pokritega pokrova denarnice.

Na tem mestu sheme pod sliko je narisana čudna ikona - zanka s puščico. To pomeni, da je obdelovanec treba obrniti na drugo stran. Nato se drugi neuporabljeni sloj, ki ostane po oblikovanju pokrova, z metodo "dolina" prepogne po vogalih proti sredini.

In nastali kot je upognjen vzdolž roba nabora nabora in potisnjen v obdelovanec.

Z obračanjem izdelka na drugo, že prednjo stran, dobimo torbico iz papirja. S svojimi rokami, da bi bilo, kot je razvidno iz razlage, ni tako težko. Ko je učni proces zaključen, lahko začnete izdelovati model dvostranskega večbarvnega papirja, namenjenega izdelkom v tehniki origami.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča