FoodPro Preloader

Knitting vzorci: ready-made in do-it-yourself


Tisti, ki radi plesti, vedo, kako okrasiti izdelke barvne vzorce, narejene v žakardni tehniki. To je lahko pletene celotne slike parcele. Lahko pa uporabite vzorce za pletenje. Žakardni vzorci nikoli ne izstopajo iz stila Trakovi, ki so sestavljeni iz enakih ponavljajočih se segmentov - okraskov, se lahko nahajajo na vratih puloverja ali obleke, čez prsni koš, vzdolž dna izdelka, vzdolž rokavov. Upora

Tisti, ki radi plesti, vedo, kako okrasiti izdelke barvne vzorce, narejene v žakardni tehniki. To je lahko pletene celotne slike parcele. Lahko pa uporabite vzorce za pletenje.

Žakardni vzorci nikoli ne izstopajo iz stila

Trakovi, ki so sestavljeni iz enakih ponavljajočih se segmentov - okraskov, se lahko nahajajo na vratih puloverja ali obleke, čez prsni koš, vzdolž dna izdelka, vzdolž rokavov. Uporaba barvnih risb pri izdelavi nogavic, nogavic, nogavic, otroških hlač, klobukov je pogosta. Pogosto se izvajajo tudi pletenje rokavic z ornamentom.

Včasih mojstri uporabljajo to metodo. Omogočajo več različnih prečnih trakov, v vsakem pa pletene ločene okraske. Za pletenje takšnih vzorcev so primerne geometrijsko preproste oblike in njihove kombinacije. To so lahko kvadrati, rombi, trikotniki, križi. Če želite, lahko iz njih naredite rože, zvezdice.

Pogosto mojstri uporabljajo norveške okraske. Za pletilne igle so primerne kot geometrijske rože z diamantnimi cvetnimi listi in jeleni, smreka.

Tehnika pletenja žakard vzorcev

Če želite to narediti, izberite ustrezne vzorce za pletenje. Najbolje je, da vzamete tiste, ki vključujejo uporabo dveh barv: osnovno ozadje in sekundarno - za izvedbo samega vzorca.

Prvič, poveljnik plesti z ozadjem ozadja. Nato na pravo mesto vstopi dodatna barva. Zato je nit z drugo barvo vezana na glavno in pletenje zahtevanega števila zank. V tem času se glavni navoj potegne vzdolž šivaste strani izdelka.

Ko se konča toliko zank, kot je prikazano na diagramu ali je navedeno v navodilih za sliko, se barve spremenijo. Če želite to narediti, morate pustiti dodatno barvo niti z napačne strani in začeti uporabljati glavno nit v ozadju.

Kako vezati rokavice z ornamentom?

Obstajata dve možnosti uporabe žakardnega vzorca v pletenih rokavicah. Ena vključuje lokacijo glavnega vzorca na hrbtni strani rokavice. V tem primeru je polovica rokavice, ki se nahaja na vaši dlani, okrašena preprosto: bodisi razporejene barvne zanke, bodisi celice ali trakovi, ali pa je popolnoma monokromatična.

Druga možnost ponuja celotno palico, da plete v krogu z enakim vzorcem. V tem primeru je najprimernejši način narediti okoli kroga ozke barvne trakove, v katere se postavijo najenostavnejši geometrijski okraski.

Ali res potrebujejo delovne vzorce okraskov?

Samo naivni ljudje lahko predvidevajo, da se risanje lahko izvede brez sheme. To je nemogoče! Konec koncev, tudi če nekdo opazuje nekoga, ki ne gleda nikamor, opravlja vzorce pletenja z iglami za pletenje, je vzorce teh vzorcev nekoč preučil.

Ločeno posebej nadarjeni mojstri lahko "sestavijo vzorec iz glave", to je res. Toda v tem primeru ni spontano in slučajno opravljeno pletenje vzorcev z iglami za pletenje - vzorci vzorca so preprosto ustvarjeni in shranjeni v spominu na iglo. Predstavlja jih v domišljiji, mojster pa izvede vzorec.

Kje dobiti žakardne vzorce?

Veliko modelov je natisnjenih v posebnih revijah za igle. Sheme risb in pletenja so široko predstavljene.

Obstaja tudi taka možnost: na primer, vzorec pletenja za otroke se lahko vzame iz že dokončanega izdelka in ga skrbno preuči.

Ampak za udobje, je še vedno priporočljivo, da najprej prenesejo shemo na papir, obložen v kletki. Konec koncev, sicer boste morali stalno pred vami izdelek z vašo najljubšo vzorec.

Pomagajte tistim, katerih hobiji - vzorci pletenja z vzorci pletenja za vezenje. Lahko celo delaš nekaj dela. Izbrali ste segment, ki vam je v izpisu všeč, sam pa lahko z njim ustvari svojo različico ornamenta.

Ali je mogoče ustvariti ornament za pletenje?

Odgovor je nedvoumen: seveda lahko! Za ustvarjalnost bo mojster potreboval le svinčnik in tetradni list v kletki. Papir bo posnemal območje pletenja. Zato je potrebno dodeliti takšno mesto, ki bo ustrezalo delu izdelka, ki ga pokriva ornament. Na primer, poveljnik namerava ustvariti trak z višino 10 vrstic, sam segment pa bo širok 12 zank. Zato je treba na tetradni listi izločiti pravokotnik s stranicami, ki so enake 12 in 10 zankam.

Zdaj umetnik bodisi povsem prebarva nekatere celice, ali pa v njih postavi križ, ki jih ureja v določenem vrstnem redu. In kako to narediti - pove fantazija.

Toda, če se takšna možnost za mojstra izkaže za zelo težko, lahko greste na enostavnejši način. Če izberete najbolj preprosto sliko, kot je list ali mucek, je treba njegovo silhueto prenesti na grafični papir ali na isto zloglasno tetradno folijo. Sedaj je ostalo, da pobarvamo tiste celice, ki so na polovici predmeta. Iste celice, ki so vključene v manjši del, niso pobarvane.

Tako je mogoče narediti okras ne le dvobarvno, temveč tudi tri barvno in celo štiri barvno. Res je, da je delo na večbarvnih vzorcih veliko težje. Toda rezultat je bolj zanimiv.

Možno je izvajati okraske ne samo pri ročnem pletenju, ampak tudi na stroju. Sodobni modeli že zagotavljajo takšno funkcijo vnaprej. Na starih (najpreprostejših) modelih pletilnih strojev pletimo ornament v dveh korakih. Sprva se kljuke, ki bodo pletile navoj dodatne barve, postavijo v nerabni položaj, medtem ko je sama vrstica pletena z navojnim ozadjem. Naslednja faza dela vključuje spremembo položaja vseh kljukic na nasprotno. Serija je pletena v drugačni barvi.