FoodPro Preloader

Naprava za pletenje naredite sami


Pletenje za vsako iglo je neprekinjen proces. Pravi ljubitelji njihovega poslovanja se vedno in povsod ukvarjajo z najljubšim hobijem - na potovanju, v prometu, v naravi in ​​na sprehodu z otrokom. In če se je hobi spremenil v delo, potem ne moremo narediti brez posebnih naprav, ki olajšajo življenje. Razpon

Pletenje za vsako iglo je neprekinjen proces. Pravi ljubitelji njihovega poslovanja se vedno in povsod ukvarjajo z najljubšim hobijem - na potovanju, v prometu, v naravi in ​​na sprehodu z otrokom. In če se je hobi spremenil v delo, potem ne moremo narediti brez posebnih naprav, ki olajšajo življenje.

Razpon naprav

Sodobne trgovine s šivankami ponujajo velik izbor različnih naprav, ki so zasnovane tako, da olajšajo in poenostavijo postopek. Razdelilniki za pletenje žakarda, prsti, zaščita rok pred poškodbami, posebni držali za prejo. Večino naprav lahko izdelate ročno. To bo trajalo do tega materiala in malo domišljije.

Držalo navoja

Uporabno in potrebno napravo za pletenje je nosilec, ki ne bo dovolil, da bi se kroglice prevrnile po celotnem stanovanju. Ta naprava je še posebej uporabna za tiste, ki imajo pletenje iz več niti. In za delo z Jacquardom, ko je preja nenehno zamenjena, je ta naprava nepogrešljiva.

Za delo potrebujete nekaj plastičnih steklenic. Njihovo število je odvisno od števila niti različnih barv, ki delujejo hkrati. Prostornina steklenice vpliva na to, kako velika je možna notranjost.

Najprej steklenico odrežemo na steklenici z nožem za pisalne potrebščine. Označevalec označuje črte, ki bodo zmanjšale zmogljivost. Večina plastike je odrezana, tako da je tanek trak širok približno 2, 5 cm, da je konica v obliki kljuke, vžigalnik ali cigaretni vžigalnik pa je lepo položen pod plastični trak. To je treba opraviti zelo previdno, ne da bi material lahko topil. Ko trak na koncu ima obliko zanke, boste morali počakati, da se obrazec popolnoma strdi. Takšen kavelj je primerno pritrditi na hrbtni strani stolca ali na ročico predala mize, v notranjost pa vstaviti zaplet. Priročno zapakirani nit ne bo mogel zaviti v oddaljeni kotiček.

Preja preje

Pogosto se pri pletenju pojavi vprašanje o tem, kako narediti, da se niti ne prepletajo med seboj. V ta namen vam bo pomagala naprava za pletenje, sestavljena iz običajnega plastičnega vedra (iz vode lahko vzamete veliko posodo za hrano ali posodo). Na obodu na robu posode so pritrjene sponke. Zanka objemke se odstrani in navije v njo, nato pa se sponka pritrdi na posodo. Preja s takšno napravo ne bo zmedena.

Tako da se kroglice ne prekrivajo, lahko v notranjosti naredite delilnike iz kartona. Če želite to narediti, narežite 3 ali 4 trakove iz lepenke z dolžino, ki je enaka premeru posode, širino pa je treba izbrati z robom, ki ustreza velikosti tuljave. Ti pasovi so vstavljeni eden v drugega. Na vsaki sredini je rez in na božično drevo so oblečeni drug na drugega.

Posebne naprave

Strokovnjaki ponujajo to vrsto naprave, kot keramično posodo za pletenje. Takšne naprave za pletenje do-it-yourself obrtniki, ki delajo z glino. Vendar pa je mogoče izdelati podobno konstrukcijo iz plastične posode iz šampona ali iz steklenice. Pri tem se v posodi odrežeta 2/3 vratu. Preostali del je položen na svojo stran, črta pa je označena z oznako. To bi morala biti zavita črta, zaokrožena navzdol. Zaradi oblike tuljave nit, ki pada v njej, ne bo poskušala pobegniti, ampak bo padla v notranjost in ne bo zdrsnila.

Robovi take naprave je bolje obdelati - lepilo z lepilnim trakom ali barvnim lepilnim papirjem. Če je toplotna pištola, potem sloj lepila, nanesenega v dveh ali treh kompletih, popolnoma zapre ostre reze. Reža ne sme biti premajhna. Praviloma je dovolj 0, 5–0, 7 mm, da se tudi v debelem stanju preje popolnoma nahaja v posodi.

Prenosni organizator

Za tiste igle, ki ne morejo preživeti ene minute brez svojega najljubšega dela, bi bila odlična rešitev organizator ali torba za prejo. Takšne naprave za igle za pletenje so priročne, ker zavzemajo malo prostora. Pritrjeni so na roko in ne padejo nikamor. Znotraj lahko postavite čepke potrebne preje - tako da bo vedno pri roki, ne bo padla in se umazala. Da bi šivali podobno vrečko z lastnimi rokami, je potrebno narisati vzorec. Sestavljen je iz dveh delov - zunanjih in notranjih. Lahko naredite samo en sloj - vse je odvisno od želja.

Organizator vzorcev

Če želite zgraditi vzorec, morate odstraniti dimenzije - obseg zapestja. Črka »T« je narisana na papirju s širokim pokrovčkom in tanjšo navpično nogo. Vzorec mora biti simetrično zrcaljen. Robovi tankih nog so takoj obdelani, da ne pride do škropljenja.

V ta namen se uporablja lepilni material ali pa se tkanina ročno zavije ali zavije. Nato se torbico zašije z napačne strani in se ne zgrabi za ozke "noge". Ta vrečka je zelo lahka in udobna.

Pletene nogavice

Skoraj vsak pletilec ima prvi izdelek po šalu - nogavice. To je enostavno plesti njih, vendar delo z več igle za pletenje hkrati zahteva določeno spretnost. Za tiste, ki želijo plesti nogavice, bo za reševanje prišla naprava za pletenje, imenovana louma, ali tenerife. Izgleda, da je ta naprava ena vrstica od pletilnega stroja. V napravi so kavlji ali palice, na katere je pritrjen navoj. Nato se vržejo roke ali s pomočjo posebne kavljaste niti in oblikuje se platno. Kavelj je lahko preprost za pletenje. Prevelik ovinek, ki je v klasičnem kavlju, ne dovoljuje, da bi nit odletela. Vendar pa v tej metodi ni možnosti, da bi hitro vrgli nit. Kljuko lahko izdelate tudi samostojno.

Takšna naprava za pletenje nogavic doma je narejena iz odpadnega materiala. Na primer, če želite narediti pravokotno stojalo, potrebujete ploščo širine 3-4 cm in dolžino približno 50 cm. Razdalja med njimi je izbrana neodvisno, toda najboljša možnost, ki ustreza večini preje, je največ 1 cm.

Odvisno od predvidenega vzorca se lahko spreminja oblika stroja in lokacija nosilcev. Za pletenje nogavic na takšni napravi je bolje uporabiti drugo obliko. Potrebujete peno ali plastično okroglo podlago. Dober silikonski pokrov. Pisarniške nožice se vstavijo vzdolž oboda na razdalji približno 0, 7 cm, v sredini se reže luknja, katere premer je 5 cm.

Pletilni proces

Primerna za napravo za pletenje nogavic in rokavic. Za pritrditev tečaja je potrebno premakniti v smeri urinega kazalca. V levi roki držita rep navoja, desno obračanje gumba pa zavija tuljavo. Naredite poln zavoj in izvedite drugo vrstico. In v tretji vrsti se prejšnje zanke (zanke prve vrste) vržejo skozi zanke druge vrstice. Če želite to narediti, kavelj ali roko, očesce spodnje vrstice je dvignjena, rahlo napeta in padla iz sponke. Vrstica po vrsti se pletena preja podaljša. Pletenje v tej tehniki je ohlapno, vendar elastično. Zaradi tega ne morete vyvyazyvat pete na prstih - platno bo udobno sedel na nogo.

Pletite, dokler prst ne doseže želene dolžine (do palca ali pete). Da bi zmanjšali zanke, naredite vrzeli v pletenju - preje ne vrzite na vsako os, temveč skozi eno.

Nenavadna, vendar koristna naprava za pletenje vsakdo lahko naredil zase. Glavna stvar je razumeti, kaj je potrebno - udobje, funkcionalnost, povečanje hitrosti dela. Naprava za pletenje rokavic, nogavic, šalov je lahko oblikovana tako, da ustreza potrebam mojstra.