FoodPro Preloader

Kako narediti skicirko z lastnimi rokami? Kako narediti skicirko za risanje?


Beležnica za skice in zapise že dolgo ni več izključna lastnost ustvarjalnih posameznikov. Seveda morajo umetniki, kiparji, pisatelji in oblikovalci imeti več kot en album za skice v svojem arzenalu. Toda ljudje, ki so daleč od sveta umetnosti, so cenili priložnost, da imajo na razpolago skicirko. Ustva

Beležnica za skice in zapise že dolgo ni več izključna lastnost ustvarjalnih posameznikov. Seveda morajo umetniki, kiparji, pisatelji in oblikovalci imeti več kot en album za skice v svojem arzenalu. Toda ljudje, ki so daleč od sveta umetnosti, so cenili priložnost, da imajo na razpolago skicirko. Ustvarjeni zvezki z lastnimi rokami dokazujejo ustvarjalnost lastnika, opombe, fotografije, risanke, ki zapolnijo strani, pa vam omogočajo, da sami shranite dragocene trenutke življenja.

Zakaj potrebujete skicirko?

Album za skice je bil prvotno uporabljen samo za predvideni namen. Umetniki nenehno potrebujejo prakso, tako da prisotnost v vrečki risalne blazine v vsakem trenutku omogoča, da se ukvarjajo z ustvarjalnim delom: zajemati pokrajino, skico, popraviti idejo, ki se je nenadoma rodila, prikazati portret nekoga. Takšne hitre skice pogosto izdelajo arhitekti, oblikovalci, oglaševalci. Skice umetnikov so pogosto prave mojstrovine, ki si jih lahko ogledate več ur.

Tudi pisci in novinarji se ne zanikajo, da imajo ves čas priročno orodje za delo. Učinkovite misli pridejo nenadoma, in če niso zabeležene, bodo čez nekaj časa izhlapele brez sledu.

In ljubitelji potovanja se radi vračajo v svoje potovalne potovalne knjige. Hranijo vtise potovanja, majhne radosti in odkritja.

Kako narediti skicirko?

Kupite lahko dokončan prenosni računalnik. Zdaj je v prodaji toliko čudovitih prenosnih računalnikov, da lahko preživite ure, ko izberete ustrezno kopijo. Vendar pa je veliko bolj zabavno ustvariti album sam. Potem mu lahko daš individualni značaj. Imeli boste priložnost, da v svoje delo vgradite tiste lastnosti, ki so vam pomembne.

Zato, preden naredite skicirko z lastnimi rokami, premislite o vsaki majhni stvari. Odločite se natančno, kateri album potrebujete. Ali ga boste vedno nosili s seboj ali ga občasno peljali na prostem. Pomislite, kakšna oblika bo. Morda raje delate s kvadratnim zvezkom. Ali pa si naredil skice na pravokotnih listih. Vezava je pomembna. Obstajajo možnosti z možnostjo dodajanja listov, obstajajo knjige zajema, vezi na vzmeti, strune. Ampak od tega, kar vam ni treba odreči, je tako iz tablete. Trda lepenka vam omogoča uporabo prenosnika v vseh okoliščinah, kar daje trdno oporo za svinčnik ali pero.

Izbira gradiva

Tako ustvarjamo skicirko z lastnimi rokami. Da bi to naredili, morate kupiti papir, karton, krpo ali usnjeno lepilo. Če nameravate šivati ​​liste skupaj, potem dobite močno nit (po možnosti kapron), iglo. Za vezavo potrebujemo gazo. In še vedno pripravite tisk in škarje.

Nakup papirja, pomislite in za kakšen namen zberete zvezek. Listi so lahko podloženi in čisti. Gostota, tekstura in barva papirja se lahko razlikujejo. Mnogi zaradi udobja, več vrst listov so sešiti v zvezek. Del za akvarele, del za note, del za skice svinčnikov.

Ukvarjamo se z zavezovanjem

Poglejmo tovarniško skicirko. Ni težko ponoviti vezave knjige z lastnimi rokami. Zahteva le potrpežljivost in natančnost.

Papir, ki ste ga pripravili za svoj prihodnji album, morate šivati ​​v majhnem zvezku. To storite tako, da liste prepognete na pol, nato pa jih zložite skupaj in jih združite vzdolž gube. Ne delajte preveč debelih beležnic. Vzemite tri liste vsakega.

Po tem, v vsakem od prenosnikov naredite pet lukenj. Da bi se nahajali točno na enaki ravni, morate na eni od zvezkov vstaviti luknje na oznakah. Toda na naslednji knjižici punkcije naredimo po končani predlogi. Zadnji bo vaš "referenčni" zvezek.

Zdaj začnemo šivati. Vstavimo iglo v skrajno luknjo, jo izvlečemo in nato ponovno navijemo iglo in nit, vendar v luknjo drugega prenosnika. Zdaj imamo v notranjosti knjige drugo nit. Iglo je treba spet izvleči s pomočjo bližnjega vboda. Naslednji korak je preskočiti nit znotraj notranjosti številka ena. In iglo bomo spravili skozi isto luknjo, pri čemer bomo na poti potegnili nit, raztegnjeno v knjižici. Nato se premaknemo v znanem vzorcu, ne smemo pa pozabiti, da z iglo zgrabimo vrvice, raztegnjene na prejšnji stopnji.

Še lažje je pritrditi zvezke med seboj. Takoj, ko izvlečemo nit, istočasno pritrdimo skakalec na prejšnji prenosnik z očescem. Potem spet spravite iglo skozi luknjo v knjigi. V finalu boste dobili precej kostanj. V nekaterih primerih niso niti zaprte, temveč so dekorativni elementi.

Cover

Zdaj mora vaša risarska skica imeti kritje. Za to gazo prilepili nazaj zvezek. Nato iz lepenke izrežemo dva velika kvadrata ali pravokotnike (bolje je, da vzamemo debele liste, ki imajo dobro togost) in en ozek podolgovat pravokotnik (zapre hrbtenico). Če merimo centimetre, ne pozabimo dovoliti.

Po tem se narežejo kosi tkanine ali usnja, da se izdela dekorativni »pokrov« pokrova. Med tkanino in koščki iz lepenke je ležal tanek sloj poliestra.

Zašijemo vogale tkanine, jo razrežemo in jo ponovno napolnimo. Tkanina mora biti prilepljena na karton. Potem bodo ta mesta zaprla letvijo. Za to lahko izberete okrasni papir z zanimivim vzorcem ali reliefnim.

Mimogrede, pri izdelavi prevleke lahko previdno zlepite gumijasto trakico, ki bo pritrdila svinčnike in peresa, ne da bi jih pustili izgubiti.

Odprta koda

Še lažje je sestaviti skicirko z lastnimi rokami na oklepajih.

Prednost tega dizajna je, da lahko stisnete zaponke in dodate dodatne prazne liste v album.

Šivajo tako zvezek ni potrebno. Potrebno je samo luknjati v svežnju papirnatih lukenj, v njih pa potisniti zapah, obenem pa zgrabiti debele kartonaste prevleke.

Oblikovanje kritja v rokah. Lahko prevlečete karton z usnjem, uporabite obliko, reliefite, lepilo nad tkanino. Dodate lahko album z zaponko, nosilci ali žepi za svinčnike in pisala.