FoodPro Preloader

Kvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasveti


Kakovostna shema, jasen in dostopen opis ter zlate roke usposobljenega delavca je vse, kar je potrebno za ustvarjanje ekskluzivnega, originalnega izdelka, ki ga izdelajo vaše lastne roke. Kvačkanje pletenje tehnika je zelo preprosta in ne bo težko razumeti, tudi za začetnike. Kvačkanje tehnike: sheme značilnosti Veliko kvačkanih delovnih mest se opravi v večini najpogostejših tehnik. In zato

Kakovostna shema, jasen in dostopen opis ter zlate roke usposobljenega delavca je vse, kar je potrebno za ustvarjanje ekskluzivnega, originalnega izdelka, ki ga izdelajo vaše lastne roke. Kvačkanje pletenje tehnika je zelo preprosta in ne bo težko razumeti, tudi za začetnike.

Kvačkanje tehnike: sheme značilnosti

Veliko kvačkanih delovnih mest se opravi v večini najpogostejših tehnik. In zato se sheme zbirajo in berejo na različne načine. Spodaj so najbolj priljubljene tehnike kvačkanja.

 1. Kvačkanje pletenje tehnika. Njena posebnost je, da je njena osnova izmenjava v danem vrstnem redu le dveh preprostih elementov: zračna zanka in en sam kvačkalni post. Zato so kvačkani kvačkani vzorci tukaj zelo preprosti in jih ni težje brati kot vzorce križanja.
 2. Kvačkanje pletenje tehnika. Ta vrsta je najbolj pogosta in raznolika. Skoraj vsi predmeti oblačil za omamljanje lepote, čipke prtički in prtički, šali in rute so povezani v tehniki čipke pletenje. Vzorci odprtega kvačkanje plesti je lahko tako preprosta in zapletena, pogosto vsebujejo vse elemente kvačkanje.
 3. Tehnika "irska čipka." Posebnost je, da so izdelki, izdelani v tej tehniki, sestavljeni iz ločeno povezanih elementov, ki so povezani v eno celoto z mrežo zračnih zank. Pletilni vzorci teh elementov so zelo podobni vzorcem pletenja.
 4. Tehnika "Bargello". Zelo zanimiv videz, ki posnema florentinsko vezenje s svojimi vzorci in barvnimi kombinacijami. Uporablja se za izdelavo različnih odej, posteljnih pregrinjal in nekaterih oblačil. Se razlikuje po monotoniji vzorcev, zato so vzorci pletenja zelo preprosti in razumljivi.
 5. Freeform. Je zelo podobna irski tehniki čipk, vendar samo ime (prevedeno kot »svobodna oblika«) pravi, da so vsi elementi - premešalniki, ki sestavljajo en izdelek - narejeni na svoboden način, iz preje različnih tekstur in z različnimi tehnikami. Glavna razlika je v tem, da so elementi pleteni ali medsebojno povezani v procesu pletenja in niso pritrjeni z mrežo. Vzorci v tej tehniki tudi niso zelo specifični in jih lahko sami prilagodijo.

Simboli elementov v shemah

Kvačkani vzorci vzorcev pletenja se razlikujejo od drugih vrst šivank z obsežnim nizom elementov in simbolov. Vse so dokaj standardizirane in se redko razlikujejo. Najpogosteje je posebna tabela simbolov elementov pripeta posamezni shemi, zato je ena spodnja ena od približnih variant.

Kako jih pravilno prebrati

Obstaja nekaj pravil za branje vzorcev vzorcev, ki vam bodo pomagali obvladati vsako tehniko kvačkanja, tudi če ste novi.

 1. Dobro si oglejte legendo vseh elementov v diagramu. Vnaprej poglejte, kako se izvajajo neznani elementi.
 2. Kvačkani vzorci se vedno berejo od spodaj navzgor. Če je krog, potem se branje začne od središča.
 3. Ne pozabite, da se vrstice izmenično berejo "kača": najprej od desne proti levi in ​​nato od leve proti desni.
 4. Odsek sheme, ki je na obeh straneh omejen s puščicami ali črtami, se imenuje "rapport". To pomeni, da ga je treba ponoviti tolikokrat, kot je potrebno.

Loin pletenje: izdelki s fotografijami

Kvačkanje pletenje tehnika (shema in opis so predstavljeni spodaj) je zelo podoben križem. Vzorec je sestavljen iz izmenično praznih celic (enojna kvačkana kolona, ​​dve zračni zanki, enojna kvačkana kolona) in napolnjena (štiri enojne kvačkane palice). Z dovolj spretnosti v kvačkanih vzorcih lahko preprosto spremenite vašo najljubšo dvobarvno vezenje.

Fillet pletenje je bilo prtov, prtičkov, stenskih slik, vrhov in sundresses in še veliko več.

Da bi okrasili notranjost vašega doma, lahko povežete lepo snežno belo prtiček z vzorcem vrtnic.

Pletenje vzorec se bere od spodaj navzgor. Diagram zelo jasno prikazuje, katere celice so pletene iz kvačk in ki ostanejo prazne.

Izdelek, izdelan s filet kvačkastim kavljem, shema, ki je predstavljena zgoraj, se odlikuje po izvirnosti in enostavnosti izvedbe. Končni prtiček se lahko z žlebom ali parjenim z železom dobro obdrži.

Crochet openwork: obris vzorcev s fotografijami

Eden najpogostejših in najbolj reliefnih kvačkanih vzorcev je »oboževalec«. Na postelji lahko pletejo tople šale in lahke rute, otroške odeje in posteljna pregrinjala. Če ustvarite ljubitelj obračanja vrstic v ravni liniji, potem lahko okrasite rob krila ali sundress.

Zgoraj je vzorec pletenja fan-vzorca šal. Trikotni šal pletene rotacijske vrste (označene so na shemi v različnih barvah). Pletenje se začne z verigo 6 zračnih zank, zaprtih v obroču. Naredite tri dvigalne zanke, dve dvojni kvačkani, zračno zanko, tri dvojne kvačkane in nato po diagramu.

Da bi dobili kvadrat, pletenje je treba opraviti v krogu. Barve vrstic ventilatorjev lahko menjate - tako bo odeja ali šal svetlejša in bolj zanimiva.

Tehnika "Bargello"

Pleteni izdelki, izdelani v tej tehniki, s svojo barvno kombinacijo in valovitim vzorcem, spominjajo na znamenito florentinsko vezenje "Bargello". Spodaj so metode kvačkanja s shemami vzorcev.

Plaids, posteljna pregrinjala, vzglavniki, ustvarjeni v tem slogu, izgledajo zelo harmonično, kot tudi sundresses in krila. V tej shemi takšnih vzorcev je preprosta izvedba, uspešna barvna kombinacija igra odločilno vlogo pri izdelkih.

Na sliki je vzorec "valov" kvačkanega vzorca pletenice. Da bi ga lahko uporabili pri pletenju poletne obleke, morate nadaljevati z vrsticami s stolpci z eno višjo točko. Ne pozabite, da vnaprej naredite vzorec, če se odločite, da boste ustvarili kos oblačila.

Izvirne ideje o kombiniranju tehnik v enem izdelku

Želite ustvariti izvirno darilo z lastnimi rokami, vendar ne veste, o čem mislite? Če govorite tehnike pletenja, lahko vzamete kvačkane vzorce v več tehnik in jih združite v en izdelek. Na primer, z uporabo pečenke, lahko povežete ime ali najljubši izgovor, dvignete mejo z odprtino in dobite zelo nenavadno darilo. Na primer, lahko uporabite kvačkane abecedne sheme in na podlagi njih ustvarite lastne besede. Vzorec »oboževalec« lahko služi kot odprta meja.

Takšne besede ali preprosto začetne črke imena lahko postavite na blazine - izkaže se lepo in uporabno darilo. Pletenje poteka od spodaj navzgor z vrtečimi se vrstami, ločeno od sprednje in zadnje strani. Podrobnosti se nato preprosto zašijejo v obliki vzglavnika.

Koristni nasveti za igle

Da bi se izognili napakam v procesu pletenja, morate upoštevati naslednja pravila:

 1. Pred začetkom plovila izberite pravo prejo in kvačkano kljuko. Če ste našli opis končnega izdelka, upoštevajte, da je pred opisom opreme za pletenje vedno navedeno, katere vrste preje in katera kljuka je primerna za izbrani izdelek.
 2. Vedno pazite na to, koliko dvigalnih zank ali zanke za obračanje naredite na začetku vsake nove vrstice. Če se njihovo število ne ujema, se bo tkanina za pletenje naklonila, izdelek pa bo izgubil videz, zato preučite kvačkane vzorce zelo previdno.
 3. Če je velikost bodočega izdelka za vas zelo pomembna, potem pred tem nadaljujte z vzorcem. Tako lahko ocenite gostoto pletenja in opravite potrebne izračune.
 4. Končnega izdelka ne likajte z železom, bolje je, da ga preprosto posujte z vodo in paro skozi gazo. In tisti, ki imajo reliefni vzorec, je najbolje pariti na blazini.
 5. Pri izračunih ne pozabite, da je končni izdelek pri pranju ali paro skoraj vedno raztegnjen. Zato je bolje, da je krajši za 1-2 centimetra.

Uporabite svoje spretnosti in domišljijo, ne bojte se poskusov in stvari, ustvarjene z lastnimi rokami, vam bodo dolgo in zadovoljne.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo