FoodPro Preloader

Ravne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"


Običajno na začetku šolskega leta v vrtcih in šolah potekajo tematski tečaji in tekmovanja, namenjena septembrski temi. Če želite narediti nekaj nenavadnega, bodite pozorni na obrti iz žit na temo "Jesen". Iz materialov, ki so točno doma, je enostavno ustvariti prave mojstrovine. Kaj je potrebno? Za obrt

Običajno na začetku šolskega leta v vrtcih in šolah potekajo tematski tečaji in tekmovanja, namenjena septembrski temi. Če želite narediti nekaj nenavadnega, bodite pozorni na obrti iz žit na temo "Jesen". Iz materialov, ki so točno doma, je enostavno ustvariti prave mojstrovine.

Kaj je potrebno?

Za obrt iz žit na temo "Jesen" pripravite naslednje:

 • Barvni karton za bazo.
 • Predloge, šablone, vzorci (listi, gobe).
 • PVA lepilo.
 • Različne vrste žit, predelane in ne (ajda, zdrob, ječmen, zelen in poliran grah, beli in rdeči fižol, leča). Primerna so tudi sončnična semena, bučke, buče, lubenice.

Na kratko, izbira materiala je omejena s tem, kar imate na zalogi. Ko je nujno, da se nenavadno delo, s fantazijo, in ni časa, da gredo v trgovino, lahko najdete ustrezno možnost iz odpadnih materialov.

Koristi ustvarjalne dejavnosti

Za otroke so koristne obrti žit na temo "Jesen" ali katera koli druga, posvečena letnim časom ali praznikom. V procesu dela se otrok seznani z novim materialom za ustvarjalnost, raziskuje zanimive informacije o okolju. Poleg tega razvija fine motorične sposobnosti, razvrščanje detajlov, občutek reliefne površine že izdelanega izdelka, masaža dlani in prstov, kar je zelo pomembno in koristno.

Obrt na temo "Jesen" žit: fotografija

Prva ilustracija kaže, kako enostavno je izdelati mozaik žit in zrn na že pripravljen vzorec, pri čemer uporabite le naravne barve materiala.

Drevo na spodnji fotografiji je sestavljeno iz kombinacije barvanih in belih bučnih semen ali bučk. Mimogrede, travo ali površino zemlje lahko položimo iz manjše frakcije, na primer iz ajde. Opazite, kako učinkovito naslikana sončnična semena izgledajo na ozadju rjavega stebla, izdelanega v obliki šablone. Otroci radi delajo s svetlimi barvami. Pri tem plus obarvanje izvornega materiala.

Iz žitaric in semen je enostavno izdelati preprosto cvetlico, vendar pa je po enakem principu lahko na volčkih tudi cvetje volumetrično. Vsakdo bo lahko učinkovito združil šopek.

Spodaj je najbolj izvirna obrtniška hiša. On bo moral narediti na podlagi kartonskega okvirja.

Obrt iz žit na temo "Jesen" korak za korakom

Razmislite o splošnem zaporedju dela brez sklicevanja na določeno ploskev. Lahko naredite gobe, pokrajino, ježa ali šopek jesenskih listov ali cvetov. Glede na kompleksnost izbrane sestave bodo nekatere faze dela zahtevale več časa.

Torej je panel žit naslednji:

 • V ozadje vzemite list barvnega kartona. Vse se bo držalo na njem.
 • Narišite na podlagi obrisa slike, ki bo postavljena. Lahko uporabite šablone ali vzorce iz knjig.
 • Dosledno delajte: nanesite lepilo na del plošče, kjer boste uporabili granulat.
 • Lay out sliko, če so elementi veliki (fižol, fižol), ali izpolnite izbrano območje (zdrob). Naredite to z vsemi pričakovanimi podrobnostmi. Plošče je mogoče izdelati z delnim ali polnim polnjenjem.
 • Jesenska tema vam omogoča, da ustvarite plošče žit, obenem pa ohranite njihovo naravno barvo.
 • Če želite nekaj elementov narediti svetlejše, jih barvajte, na primer, z akrilnimi barvami.

 • Pripravite dodaten dekor, če je potrebno, in ga prilepite na ustrezna mesta (jeseni listi papirja, rože, metulji).
 • Razporedite ploščo v okvir za steklo ali brez njega, da ohranite teksturo površine.

Izdelki v razsutem stanju

Otroške obrti iz žitaric na temo "Jesen" lahko izdelamo v obliki tridimenzionalnih kompozicij, na primer hišo, ki stoji med jesenskim listjem, gobami, košarami pridelkov ali cvetja. Tak objekt je izdelan na podobni tehnologiji kot panel. Razlika je, da bodo zrna lepljena tukaj ne na ravno površino, ampak na podrobnosti tridimenzionalnega okvira.

Na primer, enostavno je izdelati hišo iz kartonske škatle, preprosto je izdelati gobe s papier-máchéjem na plastinih polizdelkih, košaro in cvetje pa lahko naredimo iz papirja. Postopek uporabe žit in semen je enak kot pri izdelavi plošč. Zrna na okvirju lahko zlepite, preden jih sestavite v tridimenzionalni del (cvetni listi) ali po (gobe). Izberite, kaj je bolj priročno.

Kot lahko vidite, se lahko obrti iz žit na temo "Jesen" izvajajo na različne načine. Tehnologija bo podobna in seveda koristi te ustvarjalne dejavnosti.