FoodPro Preloader

Kateri so najlepši božični prti?


Verjetno ni nikogar skrivnost, da je novo leto najljubši praznik večine naših rojakov. Tako otroci kot odrasli ga ljubijo. Da ga začnejo pripravljati vnaprej. Skrbno premišljena oblačila in praznični meniji menijev. Obravnavajo se darila za ljubljene. Pisni scenariji praznične noči. Ampak včasih v splošnem predprazničnem vrvežu hostese popolnoma pozabijo na enega od glavnih atributov počitnic - prt. Nekdo se bo

Verjetno ni nikogar skrivnost, da je novo leto najljubši praznik večine naših rojakov. Tako otroci kot odrasli ga ljubijo. Da ga začnejo pripravljati vnaprej. Skrbno premišljena oblačila in praznični meniji menijev. Obravnavajo se darila za ljubljene. Pisni scenariji praznične noči. Ampak včasih v splošnem predprazničnem vrvežu hostese popolnoma pozabijo na enega od glavnih atributov počitnic - prt. Nekdo se bo odrekel in rekel, da je to malenkost. Vendar pa lahko brezskrbno izbrani prt pokvari občutek praznovanja. Ne najbogatejša, ampak lepo oblikovana in postrežena miza bo pustila dobre spomine. Ne samo spektakularen videz, ampak tudi razpoloženje gostov je odvisno od prtiča.

Kaj so namizni prti?

Ta pomemben pripomoček govori predvsem o okusu lastnikov hiše. Namizni prti so razdeljeni na jedilnico, čaj, jedilnico, notranjost, banket itd. Poleg tega jih lahko razdelimo na praznične in vsakdanje. Za posebej svečane priložnosti je najprimernejši snežno beli prt. Izgleda odlično naprav, izvrstne jedi.

Božični prt

Za silvestrovo je ta artikel preprosto potreben. Izberite ta večer prt maxi, ki pade po mehkih gubah. Če vam ni uspelo dobiti dodatka posebej za ta praznik, potem boste lahko sami okrasili že z elegantnim vezenjem ali aplikacijo. Najpomembneje pa je, da v vseh primerih upoštevamo ukrep. Na mizo postavite transparentne vaze z barvnimi kroglicami, jelkami, srebrnim dežjem, raztresenimi konfeti in bleščicami.

Božični namizni prti so lahko katere koli barve. Lahko izberejo barvo notranjosti prostora, v katerem se bo praznovalo, ali pa se osredotočite na senco vaših jedi. Če se odločite izbrati prt, ki temelji na barvi sobe, lahko greste na dva načina: izberite opremo, ki ustreza dekorju, ali kontrast. Ljubitelji klasike bližje prvi možnosti.

Kaj narediti praznične namizni prti

Lahko je kakršen koli material, vendar se lan obravnava kot klasičen. Vendar je bombaž bolj praktičen. Njegova pomembna pomanjkljivost se lahko šteje le za znatno krčenje med pranjem. Izdelek lahko izgubi do 10% svoje prvotne velikosti. Veliko bolj praktično novoletni prti iz mešanih tkanin - poliester in viskoza. Imajo trpežno in trajno obarvanje in skoraj nič.

Pri izbiri prtov pristopamo kreativno

Novo leto pozdravlja ustvarjalni in ustvarjalni pristop. Zato bodo na primer zelo koristni namizni prti iz več velikih brisač s simboli novega leta. Če ne uporabljate celotne mize, lahko šivate nekaj podstavkov za mizo in sledi. Lahko so samostojni elementi in dodatki prt.

Kako ustvariti novoletni prt s svojimi rokami

Najlažji način za šivanje takega prtiča za kvadratno mizo. Iz izračuna izrežite kvadrat iz tkanine: dolžina ene strani = dolžina tabele in dolžina previsa, pomnožena z dve. Na vseh straneh naredite dva centimetra ovinka in ga zabodite. Da bi vaš prt izgledal bolj izvirno in elegantno, dodajte dekorativne podrobnosti. Lahko je več vrst žakardne pletenice. "Bindweed" ali pletenina lahko oblikuje vzorec na vnaprej izdelan vzorec.

Uporabite lahko ogrlice, čipke, šivanje. Originalni novoletni namizni prti z aplikacijami. Če to delo opravljate prvič, je bolje izbrati preprostejše slike - božična drevesca, srca, žoge, zvonci.

Eleganten in eleganten videz prtjača z občutljivimi čipkastimi vložki. Podobno je staremu, ki je zdaj zelo priljubljena. Vstavki so lahko gipurni, čipkasti ali neodvisno povezani fragmenti. Lahko se nahajajo v središču izdelka ali okoli njegovega oboda. Vstavke je treba malo škropliti, skrbno likati in šele po tem pričvrstiti in šivati ​​tkanino. Takšen prt dobro dopolnjuje občutljivo čipko ob robu.

Drugi modeli

Okrogla miza je videti zelo slovesna, če je prekrita z dolgim ​​prtom, ki pokriva noge. Za tak vzorec je primerna mehka, dobro drapirana tkanina. Poleg tega, kot prt lahko imajo različne - gladko prevleko na namizno in bujno "krilo" na tla. Lahko je izdelan iz ene same tkanine ali iz kontrasta.

Tkanina z vezenjem

Takoj vas želimo opozoriti, da je to težka naloga, ki je na ramenu kvalificiranega delavca, ki ima nekaj izkušenj z vezenjem. Potrebovali boste:

- dokončana bela bela prti ali platnena tkanina;

- niti za nitke;

- Gobelin iglo številka 24-26;

- bela čipka;

- Kroglice za okrasitev vogalov izdelka.

Velikost tkanine in število niti za vezenje sta odvisna od velikosti mize in lokacije vzorca. Najprej morate izbrati obliko in velikost prti. Preden začnete, preberite, koliko rapportov potrebujete v dolžini in širini. Vezemo začnemo z vogalom, če bo risba v obliki meje.

Najprej priporočamo vezenje vogalnega vzorca. Potem v nasprotnih smereh ponovite odnos glavnega vzorca do sredine strani. Nato pojdite v nasprotni vogal in ponovite iste korake. Če ste pravilno izračunali število poročil, se bo na sredini strani slika ujemala.

Ko je vezenje končano, prerežite robove prtiča. Lahko se zapognejo ali okrasijo s čipko, da se ujemajo z vezeninami. Na vogalih izdelka lahko šivate kroglice ali rese kroglic. Končni pralni stroj, malo škroba in železa dobro operite.

Končni izdelki

Danes ne bo težko kupiti gotovih novoletnih prtov. Mnoga podjetja se vnaprej pripravljajo na to praznovanje in izdelujejo izvirne, včasih edinstvene zbirke. Na primer, znana in priljubljena ruska družba lanene v naši državi nudi svojim oboževalcem novoletni prtiček iz žakarda. Mnogi ljudje vedo, da se izdelki iz naravnih materialov štejejo za najbolj prestižne in drage.