FoodPro Preloader

Kako pletene palčnike za dekle z igle za pletenje: nasveti in triki


Kako plesti rokavice za dekle z iglami, tako da je delo enostavno in prijetno za nošenje? Morate izbrati pravo prejo in vzorec. Preja za rokavice: izbirne značilnosti Če želite povezati stvar, ki je vredna, visoke kakovosti in izpolnjuje zahteve, ki so ji naložene, je mogoče opozoriti na dve glavni točki. To je

Kako plesti rokavice za dekle z iglami, tako da je delo enostavno in prijetno za nošenje? Morate izbrati pravo prejo in vzorec.

Preja za rokavice: izbirne značilnosti

Če želite povezati stvar, ki je vredna, visoke kakovosti in izpolnjuje zahteve, ki so ji naložene, je mogoče opozoriti na dve glavni točki. To je:

  • prava preja in orodje za delo;
  • skladnost s shemo dela z majhnimi preverjenimi odstopanji ob upoštevanju slike.

Če izberete napačno nit, in celo velikost ne pade, potem bo stvar, če ne vrgel proč, nato raztopi in vezati nogavice iz poškodovanih niti pod gumijastimi škornji.

Za pletenje rokavice z iglami za pletenje za dekle, pa tako za fanta kot odraslega, morate izbrati toplo, vendar ne debelo, prejo. No, če je mešana - volna in angora plus akril. Takšni rokavice in uniforme bodo obdržali in ne bodo veliko zdrsnili v nogavico.

Izbira golih sintetičnih materialov ni vredna, saj so rokavice še vedno zimski pripomoček, v sintetiki pa ni verjetno, da bi bile roke tople. Izjema je primer, ko so rokavice dvojne, nato pa se lahko vrh pletene iz niti, ki jih želite, ne glede na njihovo sestavo, in notranjost - iz tople volne.

Pletilne igle za pletenje stvari so izbrane v skladu s shemo: nit, prepognjena dvakrat in rahlo zvit = debelina igel. Potem bo gostota pletenja taka, kot bi morala biti - zmerno elastična, vendar mehka, brez nepotrebnih vrzeli, vendar ne trda.

Kaj so rokavice?

Rokavice in rokavice ter rokavice brez rokavic varujejo roke pred mrazom in umazanijo, prav tako pa so tudi lepota in stil. Rokavice so bolj primerne za jesensko pomladni garderobi, vsak prst v njih živi sam, saj je že ali ne prehlad. Ampak rokavice so cel hostel za prste, ker je topleje skupaj, samo velika neodvisna, vendar jo potrebuje, ker pomaga ostalim, da zgrabijo in se držijo za nekaj.

Rokavice so smešno sredstvo med rokavicami in rokavicami. Prsti v njih so skriti le do sredine, nato dihajo svež zrak, razen če je v rokavicah na voljo poseben del, kot so rokavice, ki jih lahko položite na prste in jih skrijete pred mrazom.

Zgodba o Skandinaviji

Pletene rokavice za dekleta potrebujejo drugače. Tako imenovani skandinavski vzorci - okraski iz barvnih niti so v zimskih oblačilih zelo lepi. Izdelani so neposredno za udobje v zimskem mrazu. In palčniki za dekleta, pletenje, povezane z uporabo takega vzorca, bo pritožba na malo fashionistas.

Skandinavski vzorci so običajno pleteni iz dveh različnih črt v barvi. Tehnika ni preveč zapletena, če skrbno spremljate vzorec, in ne pozabite zavrteti niti za pletenje: ena vrstica v eno smer, druga pa v nasprotni smeri. Torej bodo niti razplele same. Če so zvite, da se premikajo iz ene barve v drugo ves čas v eno smer, potem bodo hitro postale zmedene in boste morali preživeti nekaj časa, da bi jih prevrnili v različne kroglice.

Tradicionalne kite

Lahko pletene lepe rokavice za dekle z igle za pletenje, če uporabljate navadne pletenice. Čeprav zakaj navadne? Pletenice so zelo raznolike. V njih je število zank lahko različno, in dolžina rapport, in celo način premikanja eno pletenico glede na drugo - pred pletenje, po pletenju, delitev eno pletenico na dva, tri, štiri. Na splošno, pletenje rokavice za dekle z igle za pletenje je užitek, če želite ustvariti nekaj lepega in izvirnega, da bodo vsi, tudi mimoidoči na ulici, videli.

Od preprostega do kompleksnega

Pred časom se je med mladiči - sovami začelo mešati svet ustvarjalnosti. In v pleteninah so te ptice osvojile svoje mesto, ostanek in še vedno najljubši tisk na puloverji, klobuki, rute. Sove niso zaobšle svoje pozornosti in rokavic za dekleta, pletene z iglami.

In lahko pletite sovo z žakardnim vzorcem in voluminoznimi pletenicami. Ja, to je iz najbolj običajne dvojne pletenice, da dobiš srčkane sove, ki krasijo pletene rokavice za dekle. Njegova shema je izredno enostavna - široka pletenica je po določenem intervalu razdeljena na tri dele - nižje so manjše, medij je širok, potem ko se ponovno natrpa določeno število vrstic, nato pa po štiri do šest vrstic ponovno tkanje v dve kiti. Naslednjih štiri do šest vrstic se konča s spajanjem pletenic v skupno platno. Izkazalo se je: želodec, gobec z očmi in obrvi. Da bi vizualizirali oči sove, so na nogo prišiti kroglice ali gumbi.

Splošna načela in nenavadni načini

Da bi za rokavice za dekleta, pletene z iglami, bilo priročno, morate med delom slediti določenim načelom. Elastična obloga okoli zapestja mora biti nekoliko daljša od želene, nato pa bodo rokavice obdržale toploto veliko bolje kot če bi se roka držala med rokavi zimskega plašča ali jakne in rokavic.

Prostor za palec mora biti prostoren in ne preširok. Bolje bo določiti število zank, potrebnih za pletenje palca nad končnim platnom. Bolje je, da nekaj minut preživite z vgradnjo in izračunom, kot da dobite neudobne rokavice.

Ne bi smeli biti dolgi, da ne bi motili. Če želite plesti rokavice za dekle z iglami za pletenje, z opisom sheme za roko odraslega, jo boste morali še vedno ponavljati, sicer se ne bo nič pojavilo. Ali boste morali vzeti tanko prejo in tanke igle za pletenje, da bi prišli v velikost obstoječega vzorca.

Če rokavice niso pletene z satenskim šivom, ampak z vzorcem, obarvanim ali vezanim, je bolje, da jim zagotovite oblogo, sicer obstaja tveganje, da se zanke izvlečejo ali celo strgajo niti, da se obleče in vzame izdelek.

Načelo pletenja rokavice na petih igel. Na primer, rokavice na dekle, stare 5-7 let, na iglicah številka 3.5. Dial na vsakem od 4 napere 8 zank skupaj 32 zank. Pletite 21 vrstic z elastičnim trakom, na primer 2x2. Nato dodajte 1-2 vrstici v vsako vrstico, kot je potrebno na obsegu dlani. Pletene sprednje površine ali vzorec 12 vrstic ali 6 centimetrov - razdalja od zapestja do palca.

Odstranite 6 zank iz pletenice. Nadaljevanje plesti, pokličite 6 zračne zanke za nadaljevanje krožnega pletenja. Za pletenje še 20 vrstic sprednje površine bo približno konec malega prsta.

Zdaj v vsaki lihi vrsti plesti skupaj vsaki dve zanki, in celo vrstice pletene na vzorec. Po tem, ko so zanke spuščene, jih prerežite, prepustite skozi preostale 4 zanke na igle in jih potegnite ven. Odstranite navoj na napačni strani in ga pritrdite.

Zdaj morate vezati palec. Če želite to narediti, prenesite 6 zank iz zatiča na iglo za pletenje, pokličite 6 zank iz zank palmovih oči in dodajte po eno zanko na robovih brošev = 14 zank. Pletene na 4 igle za dolžino palca. Izkazalo se je 10 vrstic. Potem pletene zanke v dveh skupaj in, vleče skupaj, zaprite pletenje. Nit navijte navzven in jo pritrdite. Rokavice pripravljene.

Najpogostejši izdelki so lahko pleteni z dvojnim pletenjem. Začne se s prsti. Na napere pokličite zahtevano število zank, ki se v prvi vrsti poveča za dvakrat. Potem je tkanina pletena z dvojno plastjo - pletene zanke, odstranite zanko, pusti nit med (!) Zankami. Izkazalo se je: ena vrstica - ena stran rokavic, druga vrsta - druga stran. Takšno nenavadno pletenje vam bo omogočilo, da ustvarite najbolj navadne izdelke brez vzorca, če pa vzamete lepo barvno prejo, bodo videti zanimive.