FoodPro Preloader

Vzorci šolskih sundresses za dekleta. School sundress z lastnimi rokami


Pred nekaj desetletji so morali vsi šolarji nositi ustaljeno obliko, ki je njihovim staršem olajšala življenje. Nakup obleko ali obleko za dekle v času ni bilo težko. Vse trgovine otroških oblačil so imele poseben oddelek, kjer je bilo možno pobrati obliko absolutno poljubne velikosti, tako za dečke kot za dekleta. Danes sp

Pred nekaj desetletji so morali vsi šolarji nositi ustaljeno obliko, ki je njihovim staršem olajšala življenje. Nakup obleko ali obleko za dekle v času ni bilo težko. Vse trgovine otroških oblačil so imele poseben oddelek, kjer je bilo možno pobrati obliko absolutno poljubne velikosti, tako za dečke kot za dekleta.

Danes splošno sprejet način ne obstaja. Ostaja le dogovor o kombinaciji barv. Svetlo zgoraj in temno dno - to je klasika. In prav ta kombinacija zahteva od staršev, da se držijo uprave katere koli šole. Poleg standardne kombinacije bluze s krilom ali hlačami, lahko dekleta nosijo sundresses preko lahke bluze. Danes pa je zelo težko izbrati stvar prave velikosti, še posebej, ko gre za oblačila za prvake. Otroci, ki vstopajo v šolsko pot, pogosto niso v skladu s splošno sprejeto velikostno obliko današnje oblike. In tudi najmanjši modeli so odlični.

Zato ne bo odveč naučiti se šivati ​​s šolsko sundressom z lastnimi rokami. Vzorci tega dela oblačil, predstavljeni v članku, bodo pomagali obrtnikom razumeti načelo ustvarjanja osnovnega vzorca in modeliranja različnih stilov.

Morda bi bilo treba začeti z delom na novi obleki za malo šolarko z določitvijo dolžine odrezanega materiala in meritev.

Izračun in merjenje

Za vzorec šolskih sundresses in izračun tkanine izmerite višino otroka, obseg prsnega koša, pas, boke, širino hrbta, višino od ramena do prsnega koša ter dolžino od ramena do pasu in dolžino končnega izdelka. Za vsak model, bodisi ravna silhueta ali različica s nagubanim krilom s širino mreže 150 cm, je potrebno rezanje, ki je enako dolžini končnega izdelka + 10 cm za oblikovanje šivov in robov. Če je širina materiala 110 ali 80 cm, se poraba poveča za približno 20 cm.

Kateri material se ne sme vzeti?

Izbira tkanine za šolsko sundress mora temeljiti na naslednjih zahtevah za platno:

  1. Tkanina se ne sme nabodati, kar pomeni, da je treba volno odstraniti iz obravnavanega materiala. In naj ne zapeljejo njene narave. Za otrokovo telo bo zelo grobo in neprijetno.
  2. Smeti se ne smejo držati tkanine, zato velur, žamet in velven za šolske uniforme niso možnost.
  3. Platno mora biti trajno, naj bo to pletenina ali obleka.

Kaj je bolje šivati ​​sundress?

Idealna izbira za ceno in kakovost bo tako imenovana šolska tkanina, kot tudi katon, gabardin. Lahko pa uporabite tudi druge tkanine. Iz pletenin lahko uporabite potapljanje in majico. V vsakem primeru so vzorci šolskih oblačil, ki jih obravnavamo v tem članku, primerni za izdelavo izdelkov iz katerega koli platna, razlika pa bo le v sponki.

Poleg tkanine potrebujete opremo za šivanje, tonsko nit, zadrgo 50 cm ali gumbe. Ampak, kot kaže praksa, bo otrok bolj zadovoljen z zadrgo na ključavnici.

Gradimo vzorec

Glavni vzorec šolske sončne obleke za dekle 7 let, na podlagi katere se modelirajo absolutno vsi slogi, je zgrajen v skladu z meritvami, ki so bile vzete iz slike. Če želite oblikovati risbo, morate na papirju ali na filmu izdelati pravokotnik. Na eni strani je polovica obsega prsnega koša, druga pa je dolžina izdelka. Nadaljnje gradnje lahko razdelimo v več faz:

  1. Najprej morate narisati mrežo. V skladu z merjenjem višine prsnega koša določite dodatno vodoravno črto, na kateri bo temeljila roka.
  2. Iz enega roba pravokotnika se polovica širine hrbta umakne na nastalo linijo, nato pa polovični oprijem prsnega koša razdelimo za 4, dodamo 2 cm in to vrednost postavimo stran od prej pridobljene točke. To bo zapustilo cono iz rok, vse ostalo pa je polovica sprednje police.
  3. V zgornjih kotih pravokotnika označite vrat. Za hrbet na strani, kjer je bila izmerjena polovica širine hrbta, za sprednjo stran v nasprotnem kotu.
  4. Vzorec šolske sončne obleke za 7-letno dekle je dober, ker ni potrebe, da bi prsi skušali potegniti. Zato je treba potegniti ramenske šive dolžine 7 cm in poravnati rokavne roke z vrvjo prsnega koša od zadnje polovice in sprednje strani.
  5. Zadnja faza - flare stranski šivi na dno. Njegova velikost je odvisna od razlike v obsegu prsnega koša in trebuha otroka.

Morda je to vse trike za gradnjo glavnega vzorca šolskih sundresses. Vse spremembe se nanašajo na oblikovanje in modeliranje. In na to temo je govoriti ločeno, saj lahko spremenite število elementov reza in njihovo obliko, lahko dosežete neverjetne rezultate.

Modeliranje

Če malo spremenite bazo, se bodo pojavili novi vzorci šolskih sundresses. Na primer, na risbi lahko določite reliefne šive od ramen in do dna, katerih odseki segajo na rob. Šestostranski izdelek bo izgledal kot zvonec in bo popolnoma ustrezal majhni tanki osebi.

Lahko ga tudi odstranite in iz traku, zbranega v lokih ali običajnih nabodalih, potegnete krilo. Mesto združevanja obeh delov je lahko okrašeno s satenastim trakom in lokom. V tem primeru je najbolje, da pas zmanjšate za približno 7 cm.

Izboljšati je mogoče vzorce šolskih oblačil za dekleta. Na primer, ni težko prilegati na hrbet in na ta način za otroka narediti pravo žensko obleko.

Zanimive so tudi modele s krilom tulipanov in pasom iz pasu.

Različice oblikovne roke in vratu

Šivanje šolske obleke, katere vzorec je zgrajen tako enostavno, sploh ni težko. Najtežja stvar, ki jo lahko med montažo počakamo, je zdravljenje vratu in rokavice. Izdelani so lahko poševno s pečenjem glavne tkanine ali z izbiro materiala za oblogo, ki podvaja glavno tkanino izdelka do pasu.

Glede na to, da so vzorci šolskih oblačil za dekleta zgrajeni brez zapletenih izračunov in risb, obdelava delov pa ni tako zahtevna, kot se zdi na začetku dela, bi se morali sami preizkusiti in narediti predmet šolske uniforme.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja