FoodPro Preloader

Klobuki to naredite sami iz odpadnega materiala. Klobuki za pustne kostume. Ideje za iglo


Ali vam je všeč obvladati nove vrste ročnega dela? Naučite se izdelovati kape s svojimi rokami iz odpadnih materialov. Nekatere možnosti so spektakularne in zelo preproste. Te spretnosti lahko uporabite za izdelavo karnevalskih kostumov, klobukov za tekstilne lutke ali samo modnih dodatkov in originalnih daril. DIY

Ali vam je všeč obvladati nove vrste ročnega dela? Naučite se izdelovati kape s svojimi rokami iz odpadnih materialov. Nekatere možnosti so spektakularne in zelo preproste. Te spretnosti lahko uporabite za izdelavo karnevalskih kostumov, klobukov za tekstilne lutke ali samo modnih dodatkov in originalnih daril.

DIY klobuki iz odpadnega materiala

Če ste kreativna oseba in želite delati iglo, bi vam bilo všeč ta vrsta dejavnosti, še posebej, ker je v tej smeri veliko priložnosti. Izdelate lahko pokrivala iz:

 • dokumenti;
 • lepenka;
 • Tkanine;
 • Cevi za časopise;
 • kombiniranje več tehnik hkrati.

Torej, obstaja veliko možnosti, kako narediti klobuke z lastnimi rokami iz odpadnega materiala. Izbira je odvisna od razpoložljivega časa, namena proizvodnje in seveda od tega, kar imate na zalogi.

Materiali in orodja

Želite lep klobuk iz papirja, kartona, tkanine? Potem bodite potrpežljivi in ​​vklopite domišljijo, poleg tega pa boste potrebovali naslednje:

 • svinčnik;
 • vladar;
 • kompasi;
 • Škarje;
 • lepilo;
 • tkanina;
 • kreda;
 • zatiči;
 • igla z navojem;
 • Dekorativni elementi (kroglice, trakovi, loki, čipke, rože);
 • osnovni material (papir, lepenka, časopisne cevi).

Najenostavnejše možnosti je enostavno narediti v samo pol ure.

Gredica za klobuk

Ne glede na to, katero možnost izberete, morate še vedno narediti temelj. Vloga okvirja praviloma opravlja klobuk iz kartona ali papirja. Trikotno opremo lahko naredite na dva načina:

 1. Strmoglavite iz pravokotnega lista.
 2. Zaženi iz polkroga.

V prvem primeru, ko je papirnata vreča zvita iz lista, je potrebno odrezati presežek na spodnji strani. Druga možnost vključuje začetno izvedbo obdelovanca določene oblike, in sicer v obliki polkroga. Dno, torej, izkaže, enak in ne zahteva nelojalnega nižanja.

Šiv se običajno najprej pritrdi s spenjačem, tako da je mogoče popraviti velikost, če ste prvič naredili napako. Nosilec je izvlečen in podstavek je pritrjen na drugem mestu. Če vam obrazec ustreza, lahko zlepite šiv. Poleg tega ponavadi poskušajo narediti, da je nevidna, vstaviti ali lepo okrasiti.

Kako narediti valjar za klobuke

Če potrebujete takšno obliko, boste morali nekoliko zapletati tehnologijo (v primerjavi s prejšnjo) in izvajati več ukrepov. Klobuk z valjem iz kartona ali papirja bo vedno sestavljen iz treh elementov:

 1. Valjana cev prave velikosti.
 2. Polja.
 3. Na vrh "pokrov".

Kar se tiče polj, se lahko izvedejo za izdelek v obliki stožca.

Če želite izdelati klobuček, morate tako delati:

 1. Vzemite vrvico ali vrvico in izmerite obseg glave na ustreznem mestu, tako da bodoča kapa ne pade navzdol in ni natrpan.
 2. Izrežite pravokotnik želene dolžine (ki ste ga dobili na vrvi), ob upoštevanju velikosti šiva. Širina ponjave se mora ujemati z višino klobuka. Valjajte valjček iz obdelovanca in zlepite šive.
 3. S kompasom narišite krog. Dolžina kroga bo ustrezala parametrom iz odstavkov 1 in 2. Narišite drug krog nekoliko večjega premera. Ta razdalja je potrebna za izvedbo lepljenja delov.
 4. Izvedite prejšnji korak, vendar na večjem listu papirja, saj boste poleg notranjega kroga morali opraviti tudi zunanji krog. Omejila bo velikost polj.
 5. Vzemite oba dela, izdelana v dveh prejšnjih stopnjah, in na tistih delih, ki bodo šli pod lepljenjem, naredite zareze po obodu skozi majhno razdaljo. Odločite se glede na velikost izdelka. Če naredite klobuk za lutko, in to je vse ne več kot 10 cm, potem je treba narediti kosi v nekaj milimetrov. Če je dodatna oprema namenjena odrasli osebi, se lahko razdalja med zarezami izbere približno 1, 5-2 cm.

 6. Zdaj upognite vrezane dele v pravo smer in zlepite šive.

Vse je pripravljeno. Ostaja samo, da barvo osnove ali okrasite na kakršenkoli drug način.

Časopisni klobuk

Vsem je jasno, da je odpadni papir odpadni material, vendar ne vsi vedo, da se lahko barvne in celo črno-bele plošče uporabijo za izdelavo spektakularnih spominkov in celo klobukov.

Ne bo vsakdo mogel uganiti, da imate klobuk iz papirja. Taka stvar bo zaradi značilnega tkanja podobna slamnatemu pokrivanju. Z barvo lahko naredite katerokoli, bodisi s predhodnim barvanjem listov bodisi z ustvarjanjem barvnega vzorca na končnem izdelku. Torej je delo naslednje:

 1. Prvič, še vedno morate narediti okvir ustrezne oblike in velikosti, čeprav lahko uporabite končni klobuk ali celo nekaj drugega, na primer vedro ali ponev.
 2. Zdaj morate pripraviti tubule. S pomočjo pletilnih igel ali okroglih nabodalnikov so zviti iz listov časopisov ali revij. Poskusite narediti, da se en konec cevi izkaže malo več. Zaradi tega lahko med tkanjem preprosto povečate dolžino materiala. Spojke in šivi posameznih elementov so zlepljeni.
 3. Ko je vse pripravljeno za začetek tkanja, nadaljujte z delom. Tehnologije se lahko uporabljajo drugače, vendar je njihov pomen enak. Najprej vzemite več cevi, oblikujete križ, potem potrebujete še eno ali dve za pletenje "okvirja". Tako je dno narejeno v obliki kroga.

 4. Z izbrano bazo nadaljujte s tkanjem navpičnega dela krone;
 5. Polje Dopelet.
 6. Barve končnega izdelka, če niso predelani listi. Po sušenju lahko površino poliramo. To bo dalo spektakularni sijaj in naredilo kapo vodoodporno.
 7. Sedaj morate dodatno opremo okrasiti z dodatnimi dekoracijami: cvetovi iz najlona, ​​satenastimi trakovi, beadworkom ali drugimi elementi.

Takšno kapo lahko predstavimo kot spominek, notranjo opremo ali plažo.

Kako šivati ​​klobuk za obleko

Vsak od okvirjev, katerih izdelava je opisana zgoraj, je lahko prekrit s tkanino. Če potrebujete nekakšno nestandardno obliko, na primer v obliki gobe, sadja, zelenjave ali živali, boste morali najti ustrezen vzorec ali ga sami zgraditi. Pravzaprav lahko preprosto šivate zelo nenavadne in izvirne klobuke z lastnimi rokami iz odpadnega materiala.

Najlažji način je, da uporabite flis ali klobučevino, saj dobro ohranijo svojo obliko, sekajo brez težav, ne potrebujejo šivanja, jih lahko dešifriramo celo na sprednji strani, na površino pa se lahko prilepijo majhni detajli. Če niste novi na področju šivanja, izberite kateri koli vzorec in material ter ustvarite klobuk za karnevalski kostum ali pa samo elegantno nenavadno opremo za počitnice.

Torej, videli ste, katere originalne kape lahko naredite enostavno in hitro. Presenetite svoje prijatelje z nenavadnim dodatkom ali naredite pokrivala za karnevalski kostum.