FoodPro Preloader

Papier Mache buča z lastnimi rokami. Navodila po korakih in koristni nasveti


Praznovanje noč čarovnic poteka na predvečer dneva vseh svetih v angleško govorečih državah. Zgodovina tega zabavnega praznovanja ima starodavne keltske korenine. Približno od 16. stoletja je gospodinjstvo začelo prositi za sladkarije. Ta zanimiva tradicija se je do danes ohranila. V noči 31. oktobra

Praznovanje noč čarovnic poteka na predvečer dneva vseh svetih v angleško govorečih državah. Zgodovina tega zabavnega praznovanja ima starodavne keltske korenine. Približno od 16. stoletja je gospodinjstvo začelo prositi za sladkarije.

Ta zanimiva tradicija se je do danes ohranila. V noči 31. oktobra otroci in odrasli nosijo kostume različnih likov, grozljive zgodbe so še posebej smešne, pojdite na svoje domove, potrkajo na vrata in prosijo za sladkarije in druge sladkarije, pa tudi za denar, v zameno pa obljubljajo, da se ne bodo obnašali. Prej je bilo treba opraviti številko.

Simbol za noč čarovnic

Glavni simbol tega praznika je "Jackova svetilka". Pred tem je bila narejena iz repe, vendar je bila buča cenejša, revni pa so se odločili za izdelavo posod za buče. Ljudje so verjeli, da če odrežete strašno nasmejan obraz iz buče in ga položite na okensko polico, bodo vsi zli duhovi obšli hišo.

Zdaj veliko ljudi naredi tako bučno bučko. S to tehniko lahko ustvarite kakršnokoli obliko, ji podarite individualne lastnosti, fantazirate. To je postal zanimiv hobi mnogih ročnih mojstrov.

Kaj je papier-mache?

Da bi praznovali noč čarovnic, je izdelava buče iz papirja preprosta. Nepotreben papir morate pripraviti, morda so stari študentje porabili stare časopise ali zvezke.

Prav tako morate predhodno pripraviti pasto. Naredite to na naslednji način: vzemite žlico pšenične moke, počasi dodajte eno kozarec hladne vode v tanek tok, medtem ko morate stalno mešamo. Nato počasi ogenj in še naprej mešamo, da se zgosti. Upoštevati je treba, da ko se ohladi, pasta postane še težja.

Kaj lahko uporabimo za osnove?

Če želite ustvariti bučo iz papirja, morate imeti bazo. Ta oblika, ki se nato zlepi s trakovi in ​​listi papirja. Mnogi izkušeni obrtniki uporabljajo napihnjen balon. Da bi bila slika buče videti rebrasta in je videti kot prava, je žoga tesno povezana z vrvjo, kar ustvarja sektorje, kot so fotografije spodaj.

Po končanem delu in popolnem sušenju se krogla preprosto udari z iglo, njeni ostanki pa skupaj z vrvjo potegnejo skozi luknjo.

Kako lepiti žogo?

Ko je osnova za bučo iz papirja, pripravljena, nadaljujte z lepljenjem. Če delate katerokoli obrt, morate vedeti en pogoj za uspešno odstranitev dela iz fundacije. Prvi sloj ni premazan z lepilom. Bazo ali koščke papirja navlažite z vodo in mokre liste se držijo samega lika. Če je na primer skodelica, potem je bolje, da jo razmažemo z rastlinskim oljem, nato pa posušeno papier-máché lažje odstranimo iz baze.

Drugi sloj papirja je treba nanesti že na pasto. Pokrita s kosom žoge (ne vse naenkrat, saj se pasta hitro suši) in obložena s koščki papirja. Delo je treba opraviti previdno, tako da ni več lepljenih mest.

Da bi natančno razumeli, kaj niste zamudili, obstaja en pameten način. Treba je pobrati različne vrste papirja za lepljenje. Na primer, prvi sloj bučke iz papirja, ki je na nočni noč, je narejen iz časopisa, drugi sloj pa iz beležnice v celici. Potem - spet časopis. Takoj ko je lepljenje jasno, so vsi kraji pokriti ali obstajajo vrzeli. Tako se nanese vsaj 5 plasti. Če je oblika trdna, se dodajo plasti.

Koristni nasveti

1. Ne pozabite, da bo večplastni moker model bučke iz papirja, ki ste jo pripravili za noč čarovnic, sušen vsaj teden dni. Bolje je, da vnaprej opravljate obrt, da boste lahko pravočasno za praznovanje.

2. Mnogi, ki gredo domov za zbiranje sladkarij, naredijo košare za otroke. Če želite to narediti, v rezultat buče, da svojo pot na straneh luknje. Pero lahko naredite iz krpe ali uporabite žico, in za udobje jo ovijte z nekaj mehkega v sredini.

3. Ko se papier-mâché popolnoma osuši, lahko začnete rezati smešen ali strašen obraz. Da bi to naredili, je vnaprej pripravljena s preprostim svinčnikom ali markerjem. To so oči, luknje za nos in najpomembnejši detajl vseh Jackovih žarometov - nasmeh ostrih zob. Potem po konturi z nožem ali ostrimi škarjami, vse to se razreže.

4. Če je slika buče namenjena kot svetilka na okensko polico, potem izrežite okroglo luknjo na dnu za svečo. Če je to vreča za sladkarije, potem je številka izrezana nasprotno. Luknja z ročaji na vrhu, in že gre smešna grimasa.

5. Takšno masko lahko še vedno nosite na otrokovi glavi. Vse kar je ostalo je narediti črno satensko ogrinjalo, kostum za praznovanje Halloween pa je pripravljen.

Zdaj veste, kako narediti bučo (papier-mâché) z lastnimi rokami, ostane pa slika.

Barvanje buče

Po tem, ko se obrazec, zlepljen s papirjem, popolnoma posuši, se žogica deflacionira in potegne v luknjo. Nato se gred navzdol ali navzgor obrne, odvisno od namena buče. Gouache barve so primerne za barvanje, potrebovali boste tudi krtačo.

Najprej je vsa buča oranžna. Nato lahko z vrha narišete zeleno steblo in celo list.

Glavni deli in izrezani deli so pobarvani v črno za zastrašujoč učinek. Končna slika je lahko prevlečena z akrilnim lakom.

Vendar je bolje, da svečka ne postavimo v papirnato bučo, ker je nevarnost požara. Tak dekorativni izdelek lahko služi le kot dekoracija notranjosti prostora, maske ali vrečke. Svetilka je še vedno zaželena za izdelavo te buče. Ne bo se vžgala iz sveče in ne bo povzročila tragičnih posledic.

Zdaj veste, kako narediti bučo iz papirja. To je enostavno in zabavno. Fantazija vam bo pomagala okrasiti izdelek. Vso srečo!

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo