FoodPro Preloader

Pletene copate z iglami: ideje, načrti, opis po korakih in fotografija


Ročno pletene copate ščitijo pred stresom in čudežno razbremenijo utrujenost. Prijetna, topla in tiha - kot nalašč za mirne večere z dobro knjigo. S tem izbor kreativnih idej pletemo copate z iglami za pletenje zase in za naše najdražje. Model za začetnike Za delo bo potrebna mešana preja, ki vsebuje najmanj 50% volne, z gostoto 100 g na 240 m in iglami za pletenje št. 3.5. Pleten

Ročno pletene copate ščitijo pred stresom in čudežno razbremenijo utrujenost. Prijetna, topla in tiha - kot nalašč za mirne večere z dobro knjigo. S tem izbor kreativnih idej pletemo copate z iglami za pletenje zase in za naše najdražje.

Model za začetnike

Za delo bo potrebna mešana preja, ki vsebuje najmanj 50% volne, z gostoto 100 g na 240 m in iglami za pletenje št. 3.5. Pletene copate na enostaven način na dveh pletilnih igel.

Za velikost izdelka 37-38, pokličite 65 zank. Prvih 16 vrstic se opravi podvigni šiv. To je prihodnji edini. Naslednjih 14 vrstic - sprednja površina. Tri srednje zanke so pletene z žuborenjem in tvorijo trak na prstih. Na tem področju naredimo znižanja, dve zanki v vsaki vrsti. Delo zaključimo z več vrstami rute in zapremo zanko.

Drugi copati smo pleteni na enak način. Peta in podplata sta šivana z iglo, da se doseže raven šiv brez vozlov. Če priklopite podrobnosti, se bo šiv občutil pri hoji.

Pletene copate na dveh igel

Ta model se prilega od pete do prstov. Za velikost 37-38 za nepopolno nogo zberemo 30 zank. Pred začetkom prstov izvedemo krpo. Deseta in dvajseta zanka plesti obraza v prvi vrsti in žuborenje v žuborenju. Rezultat bo majhen brazgotin, vzdolž katerega se bo lahek upogniti obdelovanec. Od začetka prstov pletemo gumijast trak 1 x 1.

V zadnji vrsti zank potegnemo nit in jo zategnemo, tako da ni nobene luknje. Z urejenim šivom povežemo ozadje, kot je prikazano na fotografiji. Šiv na rtu je okrašen po vašem okusu.

Turški copati

Tradicionalni orientalski način vam omogoča pletenje copat z gladkim prstom, brez opaznega zmanjšanja. Delo se začne z ozadjem. Pred začetkom malega prsta je platno enakomerno. Za copate velikosti 37-39, je njegova širina približno 7-8 centimetrov. To je 26 zank na igel številka 3.5. Prst je pleten s skrajšanimi vrstami. Ponavadi je to tri ali štiri zagozde s po 14 vrsticami.

V prvi vrsti prsta se prilega 9 zank, delo se obrne in opravi se žuborenje. V naslednji prvi vrsti se prepleta v tri zanke, delo se ponovno obrne. Tako bo v 14 vrstah vezanih vseh 26 zank. Nastali prvi klin nekoliko spremeni smer pletenja. Ko so vsi klini povezani, se bo platno nadaljevalo simetrično v nasprotni smeri, proti peti.

Ravni spoji na sredini podplata in pete. Turške copate lahko plete na drug način. Za to je stran že dvakrat pletena, zank za podplat pa se zbere s prsti. Pri pletenju podplatov so v vsaki vrsti izbrane robne zanke stranskega dela, copate pa dobimo brez šiva.

Japonski slog

Za modelno prejo potrebujete dve barvi. Lahko je tudi različne debeline, preja za zgornji del je tanjša in mehka, za glavni del pa je debela pol-volnena. Te copate pletene z iglami številka 3.5-4. Za osnovo za zaposlitev 41 zanke. Uporabite dve elastični trakovi za pletenje pravokotnika zadostne dolžine, da ovijete nogo. Na ozkih robovih vežemo trikotnike z prejo drugačne barve. V ta namen v vsaki vrstici zmanjšamo tri zanke na obeh straneh. Zadnje tri zanke so zaprte.

Obdelovanec zložimo na pol, kot na sliki in povežemo stranice. Vrhovi trikotnikov se lahko pritrdijo s pompom, gumbom ali preprosto zašiti. Izidejo copati 37-38 velikosti.

Ovojnice za copate

Še en model v orientalskem slogu. Te copate pletene na dveh pletilnih igel. Vzorec je podoben črki T. Za določitev števila začetnih zank morate na konice prstov pritrditi merilni trak, obkrožiti ga okoli gležnja in ga spet potegniti nazaj na prste.

Prvi trak je izveden z lepljenjem podveze. Njegova širina ustreza širini stopala. Za vezanje podplata je večina zank na robovih zaprta. Centralne zanke ostanejo v delovanju, kar toliko, kolikor so bile že pletene vrste. Dolžina tega območja ustreza dolžini stopala. Praznina se navije, povezuje tri ozke strani z enim povratnim šivom. Hkrati se lahko na desni in levi copati usmeri pregib v eno ali drugo smer. Stranski šivi se izvajajo tudi od znotraj.

Skandinavske tradicije

Ženske iz Norveške in Švedske imajo tudi svoje originalne trike. Poleg tradicionalnih žakardnih vzorcev te copate odlikuje poseben vzorec modela. Pletene copate z iglami št. 3.5-4 z debelo prejo, ki vsebuje vsaj 50% volne.

Za zgornji del zberemo šest zank v dve igli in začnemo plesti prst. Na vsako stran dodamo eno zanko, dokler ni 18-20 zank na iglah. Treba je voditi po širini stopala. Nato se približno 20 vrstic ujema z gladkim platnom. Izdelek se konča z 6-8 vrstami rute. Podplat je bolj preprost žakard. Privezati prst in želeno dolžino podplata (tudi 20 vrstic) odštejemo za peto.

Ozadje je mogoče vezati v ločenem kosu ali nadaljevati iz pete, ki se simetrično doda zanki. Peta se konča z več vrstami šalirne površine, kot tudi z zgornjim delom. Podrobnosti se povežejo. Šiv je narejen zunaj, tako da ga pri hoji ni čutiti. Žakardni vzorec naredi tkanino še posebej gosto in toplo. Copati so povezani v skoraj dve niti in se skoraj ne raztezajo.

Superge

Za ustvarjanje takih zabavnih čevljev potrebujete dvobarvno prejo in niz nogavic za pletenje. Za velikost 37-38, smo zbrali 48 zank in pletene copate, začenši s prstom. Približno 8-10 vrstic opravimo elastični trak 1 x 1. Nato nadaljujemo z dvema iglama, nadaljujemo z delom s polovico zank. Izvajamo podveze stitch 40 vrstic, izmenično področjih modre in bele. Sprememba barve se pojavi v tehniki intarzije, niti se nežno sekajo. Ne bi smelo biti na vratu. Naslednji del pletenja je razdeljen na dva dela in se nadaljuje do konca pete.

Na levih tečajih prstov nadaljujemo podplat, pletenje - podvezica. Robne zanke zgornjega dela se pobirajo za delo v vsaki vrsti, tako da se namesto povezovalnega šiva oblikuje mehki dekorativni brazgotin. V zadnjih 6-7 vrstah pete naredimo dve zanki. Zadnji kavelj kvačkana modra nit. Na zgornjem delu z dveh strani dvignemo zanke za ozke pravokotne detajle, v katere bomo narisali pleteno vrvico. Na robu zgornjega dela vezimo dekorativni trak z verižnim šivom. Kapo pritrdimo na dva dodatka in skrijemo konce navznoter.

Da bi nežno potegnili začetne zanke, je bolje, da prvo vrstico pokličete z kontrastno nitjo in, ne da bi jo pritrdili, pojdite na belo prejo. Na koncu dela se lahko kontrastni navoj enostavno razblini in bela zanka se zlepi.

Pletilne igle za otroške copate

Vsako od prejšnjih možnosti je mogoče vezati na majhno velikost, tako da se prilega najstniku ali otroku. Toda za najmlajše otroke je bolje uporabiti posebej izbrane modele, ki se dobro prilegajo nogi in nimajo šivov. Na primer, za enoletnega otroka lahko naredite takšne mehke živalske copate.

V mehkih čevljih lahko otrok prosto hodi po tleh, ne da bi ga odstranil, pa se povzpnemo na zofe in fotelje. Majhne noge bodo ves čas tople. Visoka manšeta ne bo dopuščala pletenih čevljev, da bi odleteli s svojih nog pri aktivnih igrah. Gumijasto prevlečeno tkanino v obliki pik lahko sešiti na podplat, tako da otrok ne drsi po tleh.

Prvič, pravokotni podplat je pleten na dveh igel za pletenje. Po obodu so zankane za glavni del zložene v štiri napere in nastane rob klinčkov. Če želite to narediti, smo plesti dva ali tri vrstice s sprednjim satenskim šivom, vrsto velikih lukenj (rapport * nakid, dve zanki skupaj, dve obrazni *), spet tri vrstice s sprednjim satenskim šivom. Zgornji rob se prepogne na pol, zanke naslednje vrstice so pletene skupaj z robnimi zanko podplata. Spet smo pletene več vrst z satenskim šivom in začnemo odštevati toe z dvema lepima verigama: eno zanko na vsaki strani stopala.

Po osmih vrstah copat bodo dobili želeno obliko. Lahko poskusite na obdelovancu, da se prepričate, da se noga prosto prilega levi v luknjo. Ostaja še vezati dvojno manšeto. Od mesta, kjer je načrtovano pregibanje, je potrebno gladko površino zamenjati z žuborenjem. Nato na upognjeni strani bo spet vidna sprednja površina. Izdelava otroškega modela po okusu otroka z vsemi vrstami oči in ušes ni težavna.

Čevlji "Zephyr"

Copati za dojenčke do šest mesecev morajo biti posebni. V tem čevlju otroci še ne gredo. Tako imenovane čevlje so potrebne za zaščito stopal pred mrazom in navajanje otroka na občutek čevljev na nogah. Originalni modeli se pogosto uporabljajo za spektakularne fotografije.

Pletene copate, čevlje z okroglimi prsti, kot kos marshmallowa. Model deluje na dveh igel od hrbta do prstov in nazaj. Izvedemo pravokotnik 26 zank in 61 vrstic s šivom. Zaprite zadnjih 8 zank. Nato nadomestite bele proge sprednje površine in modro-žuborenje. Samo 12 trakov na 4 vrstice. Z roba zberemo 8 zank in pletemo še drugi vezilni šiv. Omarica je stisnjena na obeh straneh. Podlogo in podplat povežemo z ravnim šivom brez vozlov.

Pomembno je, da so prvi čevlji varni. Otrok ga bo skrbno preučil in zagotovo poskusil zob. Zato ne smete sodelovati pri šivanju dekorativnih gumbov in kroglic. Dovolj, da so čevlje svetle in prijetne na otip.