FoodPro Preloader

Največje uganke: koliko delov, kako zbrati. Težke uganke


Uganke - mozaiki številnih delov, ki jih je treba med seboj povezati, da bi dobili določeno sliko. Najpogostejše uganke so izdelane iz kartona. Število delov je lahko različno: za otroke se izdelajo kompleti po 2-6 kosov, slike, ki so zanimive za odrasle, pa se začnejo s 500 elementi. Za izkušene zbiratelje proizvedene največje uganke, v katerih od 13-18 tisoč delov in več. Uganke -

Uganke - mozaiki številnih delov, ki jih je treba med seboj povezati, da bi dobili določeno sliko. Najpogostejše uganke so izdelane iz kartona. Število delov je lahko različno: za otroke se izdelajo kompleti po 2-6 kosov, slike, ki so zanimive za odrasle, pa se začnejo s 500 elementi. Za izkušene zbiratelje proizvedene največje uganke, v katerih od 13-18 tisoč delov in več.

Uganke - zanimiv hobi in zanimiva zabava

Za odrasle je zbiranje ugank lahko pravi hobi. Omeniti je treba, da ta poklic ne bo zahteval večjih stroškov. Psihologi pravijo, da je zlaganje slik iz različnih majhnih kosov odličen način za lajšanje napetosti, znebitev stresa, sprostitev. To je tudi določena mentalna aktivnost in gibi, ki razvijajo fine motorične sposobnosti rok. Na primer, zdravniki priporočajo, da starejši zbirajo uganke, da bi dolgo časa ohranili duševno jasnost in inteligenco.

Katere so značilne lastnosti visokokakovostnih ugank? Imajo jasno natisnjeno sliko, podrobnosti pa se popolnoma ujemajo. Najbolj znani proizvajalci, katerih uganke so vredni zaupanja, so Educa (Španija), Step (Rusija), Clementoni (Italija), Trefl in Castorland (Poljska), Ravensburger (Nemčija).

Več koščkov, bolj zanimivo

Koliko elementov izberete iz slike? Vsakdo odloča posamezno. Glede na "Puzzlers", najbolj zanimive so največje uganke, število delov, ki presega 3, 5, ali celo 10 tisoč. Njihova montaža traja veliko časa in zahteva posebno mesto, kjer lahko udobno sedite s prihodnjo sliko. Seveda pa je potrebno potrpežljivost in vztrajnost, saj ne moremo pričakovati hitrega rezultata.

Velike uganke so zanimive za zbiranje ne samo enega, ampak tudi skupaj ali celotnega podjetja. Ta dejavnost lahko združuje podobno misleče ljudi.

V navadnih trgovinah so slike z več kot 5000 postavkami redkost. Toda v spletnih trgovinah je enostavno naročiti uganke vseh velikosti, vključno z velikanskimi množicami več tisoč.

Posnemite uganke

Trenutno je največja sestavljanka na svetu - 33.600 delov. To je ogromna slika, imenovana »Džungla«, ki prikazuje naravo Afrike in številne predstavnike njegovega živalskega sveta. Dimenzije platna so impresivne: njegova dolžina je 5, 7 m, širina 1, 57 m. Ta barvita mojstrovina je svetu predstavila španska družba Educa. Komplet je na voljo v težki leseni škatli na kolesih, ki je namenjena lažjemu prevozu ogromne "igrače".

Druga največja sestavljanka na svetu je sestavljena iz 32 tisoč elementov. To je dvojna retrospektivna skladba Ravensburgerja. Predmeti so pakirani v škatli, ki tehtajo 17 kilogramov.

Na tretjem mestu - slika "Življenje" 24 tisoč delov. Parcela je zanimiva in privlačna: ocean, številne živali in barvita morska življenja, baloni, jahte in planeti.

To so največje uganke, znane po vsem svetu.

Kako zbirati velike uganke: načine in nasvete

Pred začetkom montaže je treba najprej pripraviti zadostno število tesno zaprtih posod. Podrobnosti bodo shranjene v njih po razvrščanju.

Kako začeti in kako zbirati uganke? Pri sestavljanju velikih slik se porabi veliko časa za razvrščanje številnih podrobnosti. Prav s primarnim razvrščanjem se začne poznavanje nove sestavljanke. Ko ste skrbno preučili sliko na sliki, jo morate pogojno razdeliti na območja. Nato morate razvrstiti koščke in jih razvrstiti po različnih znakih.

  • Na nekaterih slikah so vidni ločeni predmeti - v tem primeru so kosi razporejeni v zabojnikih glede na predmet, ki mu pripadajo.
  • Če je na kosih nemogoče identificirati posamezne predmete, jih je mogoče razvrstiti po barvnem razponu (zeleni - v enem kupu, nebo - v drugo, temno - v tretji itd.).
  • Podrobnosti, ki jih ni mogoče pripisati nobeni skupini, so shranjene v ločeni skupini.
  • Potrebno je ločeno odlagati dele, v katerih je ena (dve) stranici enaka - ena od njih bo morala sestaviti okvir. To bo začetek montažnega postopka. Vedno je priporočljivo začeti montažo iz okvirja. In zbiranje največjih ugank, morate samo najprej sestaviti okvir, tako da je velikost slike jasno vidna.

Ko je okvir pripravljen, je priporočljivo, da začnete z zbiranjem fragmenta, ki je ob njem. Glavna stvar je, da so njene podrobnosti zlahka prepoznavne. Lahko zberete in ločite dele slike, tako da jih postavite približno v tiste dele sestavljanke, kamor spadajo.

Najbolj zapletene dele slike (na primer ozadje ali enobarvno območje) je priporočljivo sestaviti z izbirno metodo. Ko izberete prave dele, jih morate le namestiti izmenično na sestavljena območja in tako najti mesto vsakega dela. Elementi morajo biti popolnoma združeni, brez napora, ko so zloženi. Tudi med njimi ne bi smelo biti nobenih vrzeli. Včasih se nekateri njihovi triki in metode pojavijo v procesu zbiranja, zato bo vprašanje, kako zbrati uganke čim bolj priročno in hitro, vsakdo dobil odgovor.

Kje zbirati uganke?

Za odločitev o kraju montaže bodoče slike je potrebno, da se škatla s podrobnostmi razpakira. Ker bo proces trajal precej dolgo časa, morate paziti, da se uganka nahaja na mestu, kjer nihče ne bo hodil skozi njo. Zaželeno je, da je izbrana lokacija dobro osvetljena. Pogosto obstajajo nasveti za zbiranje velikih kompleksnih ugank na mizi, ker je veliko bolj priročno kot na tleh. Vendar, če govorimo o veliki sliki, sestavljeni iz tisočih elementov, potem je pogosto nemogoče najti tabelo, ki bi bila primerna po velikosti.

Seveda lahko sliko zberete neposredno na tleh. Vendar pa je veliko bolje, da to storite na posebni mat za sestavljanje ugank ali na liste vezanega lesa.

Kaj storiti z sestavljenimi ugankami?

Ko je sestavljena sestavljanka, sestavljena iz več tisoč kosov, se pojavi naravno vprašanje o tem, kaj storiti z njo. Obstajata samo dve možnosti:

1) Občudujte se, fotografirajte, razstavite in pustite do naslednjega časa.

2) Prilepite elemente v eno samo sliko in ji poiščite primerno mesto.

Ljubitelji zbiranja ugank pogosto izberejo drugo možnost, saj za mnoge ni zanimivo, da dvakrat zberejo isto sliko. Poleg tega so lahko velike slike iz ugank spektakularno dekoracijo notranjosti stanovanja, hiše, koče, pisarniškega prostora. Za lepljenje delov sestavljanke običajno uporabite posebno lepilo, namenjeno za ta namen, trak ali samolepilni film.

Polž iz pnevmatik: kako nareditiKako narediti kostum Božička z lastnimi rokami?  Kako šivati ​​obleko Snežne dekle z lastnimi rokami?Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic?  Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiKlobuk z mačkimi ušesi z iglami za pletenje: kako vezati otroški klobuk, shemeKako narediti ploščo jesenskih listov z lastnimi rokamiKaj je vezenina za soutache?  Mojstrski tečaj izdelave nakitaTekstilna lutka: mojstrski tečaj o izdelavi lastnih rok, vzorcev in fotografijKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasveti