FoodPro Preloader

Kaj lahko naredimo s škatlicami z otroki?


Kako običajno uporabljajo škatle iz tehnike, čevljev, sokov, šibic? V 80 odstotkih jih preprosto vržejo, včasih položijo kartone v prodajalne pod nogami, tako da ne nosijo umazanije in celo izdelujejo hranilnice za ptice. Vendar pa to ni vse, kar lahko naredimo iz okenc, kot je podrobneje obravnavano v članku. Kakšna

Kako običajno uporabljajo škatle iz tehnike, čevljev, sokov, šibic? V 80 odstotkih jih preprosto vržejo, včasih položijo kartone v prodajalne pod nogami, tako da ne nosijo umazanije in celo izdelujejo hranilnice za ptice. Vendar pa to ni vse, kar lahko naredimo iz okenc, kot je podrobneje obravnavano v članku.

Kakšna je uporaba zabojev pri razvoju otrok?

V izobraževalnih ustanovah je naloga psihologov in učiteljev prispevati k razvoju otroške domišljije. Najlažji preizkus za določitev ravni domišljije je dati otroku preprost predmet in nalogo: »Kaj lahko storite z njim? Navedite čim več možnosti. "

In psiholog začne to vajo s šibico. Predšolski otrok najprej ustno pojasni možnosti za ustvarjanje novih predmetov in nato v praksi poskuša utelešiti svoje ideje. Vsakodnevna vaja razvija mišljenje, domišljijo, govor, domišljijo, saj psiholog išče nestandardno uporabo običajnih predmetov.

Na primer, obrti: hiše iz škatel, traktor, vagon, tovornjak, kabina, omara, TV so standardne predloge, petelin, pes, raketa, vodnjak, vgrajena kuhinja - ti odgovori govorijo o figurativnem razmišljanju. Volumetrične in kompleksne obrti prispevajo k razvoju prostorskega in abstraktnega mišljenja, umetniškega in estetskega okusa.

Ročne obrti iz velikih škatel

Ne mečite škatel iz hladilnika, televizorja in druge pomembne opreme, skupaj z otrokom pa jim dajte še eno življenje.

 • Avtomehanika. Ustvarite pravo garažo s policami za orodje. Zgradite več nadstropij z različnimi storitvami: prodajalna avtomobilov, garaža, menza, v nadstropjih so žičnice in mostovi.
 • Kuhinja za hčere. Naredite vgrajen plinski štedilnik, pomivalno korito, hladilnik, mizo za malega pomočnika. Ne pozabite na jedi in hrano iz odpadnega materiala.
 • House naredite sami iz škatle za otroka. Otroci radi gradijo svoje domove, zbirajo stole, mize in morje krp. Pomagajte jim zgraditi svoj dom iz kartona, rezanje oken, vrata, ki streho. Prav tako bodo lahko sami barvali in prilepili »ozadja«.
 • Kabinet za igrače. Iz več škatel ustvarite celo predalček za igrače. Otrok bo takoj začel čistiti stvari v svojih hišah, še posebej, če so izdelane po načrtu za otroke.
 • Prevoz. Iz škatle lahko ustvarite celotne mojstrovine: avtobus, trolejbus, tramvaj, lokomotiva, tovornjak - tudi za igrače, celo za otroka sam.

Kaj lahko naredimo iz srednje škatle?

 • Pakiranje daril. Najlažje je okrasiti škatle za čevlje z beležko iz papirja in jo okrasiti z loki.

 • Prevoz za punčke. S pomočjo kartonskih in plastičnih pokrovčkov lahko zgradite različne avtomobile in tovornjake.
 • TV in mini gledališče. S pomočjo škatel in aplikacij iz barvnega papirja lahko igrate različne pravljice in risanke. Če ne morete risati, dovolj slik iz revij in barvil držijo na trdnih temeljih.
 • Hiške za lutke. Lahko zgradite visoko stavbo, kjer vsaka škatla opredeljuje nekakšno sobo, ali od enega do stanovanja za majhne igrače.
 • Pohištvo za igre. Postelje, garderobne omare, omare, pulti, zofe, fotelji, mize, stoli in drugi atributi vsakdanjega življenja lahko naredite z lastnimi rokami iz navadnih stvari.
 • Foto okvirji. Na dnu škatle za sladkarije lahko uporabite fotografski okvir za fotografije, risbe ali obrti otroka. Hkrati lahko zunaj je okrašena z različnimi dekorativnimi malenkostmi in barvami. Takšne "slike" popolnoma okrasijo vrtec.
 • Nenavadna darila. Enostavno darilo za mamo ali babico: barva in prilepite dno škatle za sladkarije s cvetovi, metulji, apliki. Predstavljajte si, kako srečen bo domačin, ki je prejel kos poletja pozimi zvečer!

Obrt iz majhnih škatel

Z velikimi predmeti je vse jasno, toda kaj lahko naredimo iz zabojev pod sokovi, mleko, tekme in druge malenkosti? Vseeno: avtomobili, ladje, hiše, otroške posteljice, pohištvo, TV, predalniki. Uporablja se lahko za ročne obrti z različnimi aplikacijami in improviziranimi materiali.

Tudi koristne in praktične stvari pridejo iz zabojev. Na primer, podstavki za pisalne potrebščine. Če vzamete več škatel različnih velikosti, jih okrasite s papirjem ali pa jih zavijete z nitmi, jih povežite v eno samo linijo, dobite različne posode za krtače, pisala, svinčnike in celo gumice.

Prav tako lahko škatle za niti in nakit izdelamo iz majhnih škatel. Ustvarite vaze in izdelajte papirnate vrtnice in rože. Lahko naredite živali in jih okrasite. V vsakem primeru otroci ponujajo veliko idej za izdelavo ročnih del iz zabojev. Organizatorji za igle so še posebej pomembni, samo okrasite škatle, jih zlepite skupaj in dobite majhne predelke za kroglice, nitke in druge dodatke.

Preprost primer, kako narediti škatlo iz škatle za lutko

Hiša je lahko v vertikalnem in vodoravnem položaju. Visoka stavba je ustvarjena iz več škatel, kjer vsaka označuje sobo. Dejstvo je, poskuša ustvariti hišo, kot je Barbie. To naredite tako, da vsako steno zlepite z “ozadjem” - dekorativnim papirjem ali tkanino.

Med škatlami ne lepite skupaj, da lahko udobno namestite pohištvo. Zdaj opremite vsako sobo, lepljive mize, stole, postelje, zavese itd. Potem si med seboj zlepite "prostore" in zgradite streho. Izkazalo se je, da je na eni strani pogled na vse sobe.

Kako narediti škatlo iz škatle v zapleteni različici? Stopnice so na voljo v vseh sobah in imajo elektriko. In tudi ustvarite steno z vrati in okni, ki se odpre za igre.

Za miniaturne lutke lahko hišo izdelamo iz ene škatle. Preprosto, njegovo dno je ločeno s kartonskimi stenami z vrati in okni, ki določajo prostore. Potem samo pritrdite pohištvo. Udobje takšnih "namiznih" hiš, ki so jih pokrile s pokrovom in odstranjene pred naslednjo igro.

Kot lahko vidite, obstaja veliko idej za soustvarjanje z otrokom ob minimalnih stroških in kaj lahko naredimo iz škatel - otroci vam bodo sami povedali!