FoodPro Preloader

Vrste, opis in vzorci trakastih čipk. Kvačkani pleteni okraski in vzorci


Številna pletilja, ki pridobivajo izkušnje in se trudijo ustvarjati preproste izdelke, na koncu pokažejo željo po bolj kompleksni nalogi. V svetu igličnega dela so najtežje izvajati platna, sestavljena iz ločeno povezanih fragmentov. Zahteva vse veščine in sposobnosti mojstrov. Konec koncev, tako pletenje in kvačkanje (z ali brez vzorca) se bistveno razlikuje od tradicionalne proizvodnje gladke tkanine. Vrste sk

Številna pletilja, ki pridobivajo izkušnje in se trudijo ustvarjati preproste izdelke, na koncu pokažejo željo po bolj kompleksni nalogi. V svetu igličnega dela so najtežje izvajati platna, sestavljena iz ločeno povezanih fragmentov. Zahteva vse veščine in sposobnosti mojstrov. Konec koncev, tako pletenje in kvačkanje (z ali brez vzorca) se bistveno razlikuje od tradicionalne proizvodnje gladke tkanine.

Vrste skladateljskih slik

Izdelki iz številnih okraskov za različne motive izgledajo zelo privlačno in spektakularno. Ni presenetljivo, da obstaja kar nekaj tehnik, ki vam omogočajo, da izdelate in se pridružite pleteninam. Med najpogostejšimi so:

 • Irska čipka (motivi na mreži).
 • Primerjava geometrijsko pravilnih motivov iste oblike.
 • Romunska čipkasta čipka (vrvice so kvačkane, povezave in čipke pa z iglo).
 • Tkanina iz čipkastih trakov.

Za izdelavo izdelkov se lahko uporabi ena od teh metod, njihova kombinacija ali kombinacija teh tehnik s trdnim platnom.

Trakovi čipke: enostavno kvačkanje!

Sestavljanje platna iz trakov je veliko lažje kot šivanje na stotine majhnih cvetov. Toda tukaj ni vse tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Trakasta čipka je sestavljena iz več enakih elementov, ki so zaporedno povezani brez strganja niti in razporejeni v določenem vrstnem redu. Praviloma se vzorci čipkastih čipk, kvačkani, začnejo z enim celim kosom, vsi drugi elementi pa izgledajo kot njegove polovice. Na primer, tiste, ki so prikazane na spodnjih diagramih. To je vzorec poltonov.

Takšna čipka izgleda harmonično. Je sposoben okrasiti vsako obleko: rob obleke ali ovratnik bluze. Za pletilne niti različnih barv se uporabljajo. Kar zadeva shemo, je videti, kot je prikazano na spodnji fotografiji.

Druga različica trakastih čipk (kvačkanje). Izdelek bo dopolnilo vaši sliki, zaradi česar bo svetlejša in bolj izvirna. Hkrati za njegovo izdelavo ne potrebuje veliko časa in sredstev. Rezultat je zelo lep in eleganten.

Iz teh trakov lahko zberete različne izdelke:

 1. Obleke
 2. Krila.
 3. Bluze.
 4. Torbe

Pogosto se uporabljajo tudi kot dekorativni elementi. Okrasijo izdelke, povezane s preprostimi trdnimi ali odprtimi vzorci. Ali celo šivane na oblačilih iz tekstila. Poleg tega so vzorci in vzorci trakastih čipk odlični za ustvarjanje različnih predmetov notranje opreme:

 • Namizni prti
 • Prtiček.
 • Pokrita.
 • Vzglavniki.
 • Zavese in zavese.

Ti izdelki so lahko v celoti sestavljeni iz trakov ali pa so preprosto okrašeni z njimi.

Skrivnosti čipke za pletenje traku

Vedeti morate, da so žametni trakovi fragmentov nezaželeni, da bi se poskusili povezati v procesu pletenja. Čeprav veliko revij ponuja takšen način primerjave elementov, se skoraj nikoli ne izplača. Pogosto je ugotovljena napaka v povezavi razkrita, ko je že povezano veliko število polkrožnih motivov in se morajo vsi raztopiti.

Poleg tega je veliko bolj priročno, da položite končne trakove na vzorec in načrtujete njihovo lokacijo, kot da bi dobili platno trakov, ki ni primeren po velikosti ali konfiguraciji. Pomembna značilnost kvačkanih vzorcev čipk je njihova asimetrija. Bolje je seznaniti elemente v celo platno. Vsak par naj vsebuje trakove, ki se med seboj zrcalijo. Če so vsi fragmenti usmerjeni v isto smer, se ne moremo izogniti mreži.

Najenostavnejša čipka s trakom

Vzorci, prikazani v spodnjih diagramih, lahko pripišemo vrsti čipke, čeprav jih lahko imenujemo tudi meja.

Pletenje takih trakov je dokaj preprosta naloga. Njihova uporaba je enaka kot pri tradicionalnih čipkastih čipkah: za dekoracijo izdelkov in za izdelavo tkanin za sestavljanje. Takšni vzorci imajo jasnejšo geometrijsko obliko, kar močno olajša njihovo povezavo. Takšne sheme so nenadomestljive, če nameravate izdelati pleteni pas, ročaj za vrečko ali dekoracijo za dno platna.

Trakasta čipka v kombinaciji z irsko tehniko

Izgleda neverjetno skoraj vsako čipko (kvačkanje). Sheme trakov, irske, romunske in druge vrste so bistveno drugačne. Lahko imajo kombinirano sestavo in vključujejo različne elemente. Irska čipka je na primer sestavljena iz velikega števila cvetličnih ali abstraktnih motivov, ki so povezani z mrežo.

Pogosto obrtnice raje poenostavijo nalogo in si med barvami postavijo eno ali več čipkastih trakov.

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala. VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami. Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk. Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila