FoodPro Preloader

Kako narediti papirni helikopter z lastnimi rokami


Svoj prosti čas lahko popestrite in otroka zabavate doma, na poti, na zabavi, tako da sami izdelate model helikopterja. Z uporabo tehnike kirigamija za izdelavo letečih modelov lahko v nekaj minutah naredimo papirni helikopter, ki bo zagotovo prinesel veselje. Kaj je kirigami? To je vrsta origami tehnike, ki omogoča uporabo orodij za rezanje: škarje, noži, rezila. Kak

Svoj prosti čas lahko popestrite in otroka zabavate doma, na poti, na zabavi, tako da sami izdelate model helikopterja. Z uporabo tehnike kirigamija za izdelavo letečih modelov lahko v nekaj minutah naredimo papirni helikopter, ki bo zagotovo prinesel veselje. Kaj je kirigami? To je vrsta origami tehnike, ki omogoča uporabo orodij za rezanje: škarje, noži, rezila. Kako narediti papirnati helikopter z lastnimi rokami?

Kuharski papir in škarje

Za delo je potrebno vnaprej pripraviti naslednje materiale in orodja: pravokotni list papirja, ravnilo in svinčnik, škarje in veliko sponko za papir. Gostota in kakovost papirja za leteči model helikopterja se izbere glede na želeno velikost helikopterja. Za večji propeler je potreben gostejši material.

Kako narediti papirni helikopter. Korak za korakom

Korak 1. Kos papirja, ki je širok 3-4 cm, izrežite s lista papirja.

2. korak: Zložite trak na polovico. S strani prostih koncev odrežemo trak v dolžino približno do sredine. Od zareza je potrebno umakniti približno pet milimetrov in narisati prečno črto. Iz vsakega roba papirnega traku vzdolž te linije naredimo centimeter reze.


Korak 3. Pripravite helikopter pred nami s kosi na levi. Potem bo desno osnova leteče igrače, rezila bodo leva stran. Ob vznožju modela helikopterja je potrebno narisati po dve vodoravni črti, ki sta oddaljeni en centimeter od robov, in papir ob teh linijah prepogniti navznoter.

Korak 4. Da bi težišče helikopterja pravilno postavili in izboljšali njegove lastnosti letenja, spodnji rob podnožja upognite navzgor in zložite z sponko.

Korak 5. Z nagibanjem rezil leteče igrače v nasprotnih smereh jih namestite pravokotno na podlago.

Navodila po korakih so tako preprosta, da bo tudi otrok razumel, kako narediti helikopter iz papirja. Po končanem delu odstranimo delovno mesto in nadaljujemo s testi letala. Če želite to narediti, dvignite helikopter navzgor, ga pustite, rahlo potisnite naprej. Če bo pravilno opravljen, se bo helikopter, ki gladko kroži, spuščal.

Za izdelavo enostavnejšega modela mini-helikopterja boste potrebovali tekmo. Kako narediti mini-helikopter? Rezila so izdelana po zgoraj opisani metodi. Razdeli smo tekmo do sredine, nežno vstavimo rezila propelerja v to, jih upognemo v nasprotni smeri. Helikopter je pripravljen za testiranje.

Še en način za izdelavo papirnega helikopterja

Kako narediti papirni helikopter na drug način, upoštevajte naslednja navodila. Pravokotnik je treba izrezati iz papirja s stranicami 8 in 7 centimetrov. Z dvema centimetroma se vrnete na obe strani, zato morate krila razsekati za pol centimetrov. Pravokotnik je zlepljen v obliki valja, krila pa so upognjena. Za povečanje težišča do nosu helikopterja je pritrjen kos gline. Po tem lahko predpostavimo, da je druga igra pripravljena.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja