FoodPro Preloader

Master class: solne plošče iz kuhinjskega testa. Panel solnega testa naredite sami: korak za korakom navodila


Če želite narediti ustvarjalno delo, naredite ploščo slanega testa. Za delo potrebujete najmanj material, zato dobite lepo in izvirno obrt. Plošča vam bo pomagala, na primer, da zajame dimenzije rok in nog vašega otroka, vam bo omogočila, da okrasite steno v kuhinji in del testa spremenite v čudovito sliko. Izdelav

Če želite narediti ustvarjalno delo, naredite ploščo slanega testa. Za delo potrebujete najmanj material, zato dobite lepo in izvirno obrt. Plošča vam bo pomagala, na primer, da zajame dimenzije rok in nog vašega otroka, vam bo omogočila, da okrasite steno v kuhinji in del testa spremenite v čudovito sliko.

Izdelava testa

Začnemo ustvarjati s pripravo vseh potrebnih. Glavne sestavine testa so moka in sol. Običajno se uporabljajo v razmerju 1: 2. Torej, za 2 skodelici moke boste potrebovali 1 skodelico soli. To suho podlago premešamo, dodamo vodo. Ta količina sestavin bo zahtevala približno 125 ml tekočine.

Začnite gnetiti testo. Če se še po gnetenju še vedno drži za roke, dodajte malo moke. Če ste ga premaknili, nalijte malo vode. Rezultat mora biti strmo elastično testo, ki se ne lepi na stene posode in rok.

Če ste zadovoljni z barvo nastalega materiala, lahko takoj naredite ploščo slanega testa. Če potrebujete barvni material, uporabite gvaš. Pokrijte ga s kosom testa, dobro ga zamesite. Nato barvo naslednjega testa v drugi barvi. Nosite gumijaste rokavice, da bodo vaše roke čiste.

Če takoj ne naredite plošče slanega testa, pokrijte plastični material s celofanom. Tako se masa ne bo izsušila. Po izdelavi testa ga zavijemo na desko, na kateri boste oblikovali. Sledi zabaven del.

Plošča za pomnilnik

Če vaš dojenček še ni zrasel iz plenic, zajemite to obdobje z ustvarjanjem originalne plošče slanega testa.

Testo razvaljamo na ploščo v debelino 1-2 cm, da dobimo želeno obliko. Naslednji korak je privabiti asistenta. Vlečeno testo prinesite na dojenčkovo nogo, da lahko pusti oznako. Previdno pritrdite otroško nogo na pomoč pri testiranju.

Na drugi strani prihodnosti je plošča potrebna za zajemanje dlani otroka. Če je še vedno v prsih, potem lahko drži ročaje v cam. Nežno poravnajte prste, položite roko na testo in nežno pritisnite. Če otrok ni tako majhen, bo to storil sam z zadovoljstvom.

Če želite v kuhinjo obesiti to samostojno ploščo iz testa za sol, morate narediti 2 luknji. Potisnite široko koktajlno cev v zgornji del enega ali drugega ali naredite luknjo z drugim podobnim orodjem.

Kako sušiti izdelek

Pokrijte ploščo s papirjem za peko, previdno jo prenesite na pekač. Maso postavimo v pečico, segreto na 90 ° C. Posušite ga 2 uri, med tem časom pa ga nežno obrnite čez 1 čas. Če testo ni dovolj suho, ga pustite v pečici še eno uro.

Nato odstranite ploščo za testo. Navodila po korakih so dokončana. Ko se izdelek ohladi, ga pokrijte z belim ali barvnim gvašem. Skozi luknjo navijte trak in obesite vašo kreacijo na steno.

Cvetlična košarica

Naslednja plošča bo izgledala odlično na steni kuhinje. Za iglo poleg solnega testa, ki ga pripravite po prejšnjem receptu, potrebujete lesen fotookvir. Daj jo na mizo pred seboj.

Stisnite košček nastale mase, zmešajte jo v roko v ravno torto, pokrijte površino z rjavim voščenjem.

Odtrgajte še en kos testa, ga postavite za zdaj. Plastično maso na plošči razvaljamo v torto debeline 3 mm. Narišite košaro na list kartona, pritrdite izrezano šablono na testo, razrezano v obliko.

Košarico navijte na valjarju. Prenesite ga na folijo. Da bi izdelali teksturo košare, dodajte malo vode v kos kosu testa, premešajte. To maso postavite v brizgo, iztisnite tanke vzdolžne in prečne trakove iz nje na koš, da ustvarite učinek tkanja. Da bi se bolje držali podlage, jo predhodno navlažite z vodo s čopičem.

Izdelava cvetja

Nadaljujemo mojstrski tečaj. Okrasite plošče iz solnega testa. Kos testa zavijemo iz kosa testa, na njega naredimo diagonalne vzporedne zareze. Položite trakove vodoravno na vrh košare. Na enak način, toda po tem, ko ste prej razvaljali ta trak testa, naredite ročaj, ki ga je pritrdil na vrh košarice navpično.

Da bi naredili liste za rože, najprej pobarvajte zeleno testo. Postavite list papirja, raztrgan z drevesa, obrnjen navzdol na ravno površino, potresite ga z moko. Na nanj pritrdite kos testa, ga s prstom potisnite navzdol, tako da testo prekrije celotno površino lista.

Če želite narediti cvet, raztegnite 4-5 majhnih kosov belega testa, dajte jim obliko kapljice, zmešajte jo v roki in naredite tanke listiće. Da so žlebljeni, potisnite utore z zadnjim delom noža.

Postavite tanko plast testa nad košaro, tako da ji damo vrh polkroga - na to podlago bomo pritrdili cvetove.

Pritrdite na nastalo osnovo tri zelene liste testa, na vrhu pa štiri do pet cvetnih listov, ki jih postavite v obliki cvetja. Naredite nekaj cvetov z listi, tako da bodo lepo gledali iz košarice.

Vse barvajte z akvareli po vašem okusu. Lahko naredite srce črno, da dajo cvetovi volumen, in cvetnih listov - roza, lila. Posušite sliko na bateriji ali na soncu.

Božični motivi - jagnjetina

Znamka simbola 2015 - jagnje - je lahka. Vzemite kos testa, ga okrasite v obliki tankega ovala. Pritrdite glavo na žival na vrhu strani, 4 noge od spodaj.

Zdaj morate narediti kodre volne. Z leseno palico jih lahko narišete na telesu živali ali pa iz testa zvijate majhne klobase in jih zavrtite v obliki curla.

Žival je podolgovata gobec, štiri noge in luknjo v zgornjem delu hrbta, da preide trak. Nato osušite jagnjetino v pečici ali na bateriji. Po tem lahko skozi luknjo navijete trak in obesite obsežno ploščo testa na steno. Fotografija jasno kaže, kako narediti to ljubek žival. Obesiti ga je mogoče na božično drevo ali na steno.

Snežak

Če želite hitro narediti ploščo solnega testa z lastnimi rokami, lahko naredite smešno obraz snežaka. Če želite to narediti, pripravite plastično maso, jo ovijte v celofan, očistite v hladilniku eno uro.

Odstranite bazo, poškropite jo z moko, razvaljajte z valjarjem. Naredite glavo snežaka debele palačinke.

Vzemite kos testa, mu dodajte malo oranžne barve, premešajte, oblikujte nos snežaka. Na preostalo testo dodamo malo črnine. V obročih izvlecite kroglice, ki sestavljajo usta in oči znaka.

Ostaja, da bi luknjo v zgornjem delu plošče, nit trak in pustite snežaka, da se posuši na baterijo za 2 uri, po katerem se lahko obesi na steno v kuhinji za splošno občudovanje.