FoodPro Preloader

DIY cvetlični albumi: mojstrski tečaj


Scrapbooking - umetnost ohranjanja toplih in živahnih spominov v obliki razglednic, fotografskih albumov in fotografij ter drugih nepozabnih malenkosti. Ime tega ročnega dela izvira iz angleške besede scrap-scrapbook, book-book, ki jo lahko prevedemo kot »beležko«. Masters pri svojem delu uporablja posebne tehnike: staranje strani (stiskanje), izdelava žigov (žigosanje) in konveksni elementi (reliefi). Edina

Scrapbooking - umetnost ohranjanja toplih in živahnih spominov v obliki razglednic, fotografskih albumov in fotografij ter drugih nepozabnih malenkosti. Ime tega ročnega dela izvira iz angleške besede scrap-scrapbook, book-book, ki jo lahko prevedemo kot »beležko«. Masters pri svojem delu uporablja posebne tehnike: staranje strani (stiskanje), izdelava žigov (žigosanje) in konveksni elementi (reliefi). Edina pomanjkljivost tega hobija so visoki stroški potrošnega materiala. Toda veliko jih je mogoče narediti ročno. Cvetje za scrapbooking je eden izmed najbolj priljubljenih dekorativnih elementov, ki so pogosto okrašeni z okvirji in darilnimi ovojnicami.

Če želite ustvariti en brus, potrebujete naslednje materiale:

 • suho otroško krpico;
 • barve;
 • mali plastični pokrov;
 • preprost svinčnik;
 • debeli papir;
 • Škarje;
 • prozorno lepilo ali pištolo za lepilo;
 • prašniki;
 • Tanka žica;
 • sveča.

Predloge za barvne posnetke za DIY

Če želite ustvariti brstiček, morate narediti dve šabloni različnih velikosti: na debelem papirju narišemo cvet z petimi cvetnimi listi, ga izrežemo in naredimo še en, vendar nekoliko manjši. Robovi lahko ostanejo neenakomerni, potem bodo bolj naravni. Te predloge potrebujejo dve. Pred izdelavo cvetja za scrapbooking z lastnimi rokami, so mokre krpice posušene, sicer ne bodo dobile želene oblike. Trikrat zložite prtiček, na njega postavite večji vzorec in ga narišite. Ponovite z manjšim vzorcem, ne da bi zajeli obris. Med cvetnimi listi naredimo reze, po katerih ločimo plasti.

Kako narediti rože za scrapbooking z lastnimi rokami? Mojstrski tečaj je sestavljen iz več faz:

 1. Barvanje cvetnih listov.
 2. Prebiranje robov nad svečo.
 3. Build
 4. Sredi sredino in nazaj.

Niansiranje in žganje cvetnih listov

V plastičnem pokrovu razredčimo barvo želene barve, preizkusimo ton na nepotrebnem delu prtičkov in, če smo zadovoljni z vsem, začnemo barvati praznine, potopimo jih v tekočino. Stisnite in odvijete cvetne liste, da se posušijo - mokra krpa ne bo imela oblike. Sušenje lahko pospešite s pomočjo sušilnika za lase. Zdaj vzemimo svečo - to bo pripomoglo k zaobljenim robovom cvetov, da bodo imeli konveksno obliko. Vsako cvetno luknjo prebijemo nad svečo in se trudimo, da ne bi zažgali robov.

V naslednjem koraku zložimo plasti skupaj, jih prekrijemo med seboj z odmikom, da dosežemo naraven videz. Lečimo in čakamo na popolno sušenje. Iz klobučevine in netkanih materialov lahko izdelate tudi rože za lastne roke. Predloge papirja so enake. Edina razlika: pri uporabi netkanih tkanin, morate narediti nižjo plast neprozornega materiala.

Kako oblikovati sredino rože

Za enega brstiča potrebujete približno 20 prašnikov - več od njih, bolj čudovita sredina cvetja se bo iztekla. Odrežite približno 3 cm od žice in jo povlecite do sredine 10 dvojnih prašnikov. Sedaj zložite nastali grozd na polovico, da oblikujejo jedro. Vsi prašniki ne smejo biti na isti ravni. Previdno naredite križno oblikovano režo v sredini sestavljenih delov s škarjami, nanesite lepilo na obe strani. Žico potegnemo skozi sredino, odrežemo presežek. Držite konec, poravnajte sredino. Na hrbtni strani cvetja v krogu porazdelimo konice prašnikov, da ne motijo ​​njihovega dela.

Ustvarjanje hrbta

Ustvarjanje cvetja za scrapbooking z lastnimi rokami je zaželeno z zeleno podlago - tako da bodo videti popolne. Naredite ga lahko na enak način kot cvetne liste - tako, da iz prtičkov izrežete del v obliki zvezde in ga obarvate z apnom. Robovi ne smejo biti popolnoma gladki. Druga možnost: uporabite za ta floristični trak. Nastali listi so prilepljeni na podlago. Cvet se lahko izboljša, tako da je bolj tog - potem bo bolj primeren za uporabo pri delu. To naredimo tako, da razredčimo nekaj lepila, vzamemo široko krtačo, s tem raztopino pobrišemo cvetne liste in pustimo, da se suši. Končni cvet je lahko dodatno napet z barvo ali prevlečen z bleščicami.

DIY papirnate vrtnice

Do-it-yourself rože za scrapbooking so prav tako iz papirja. Ustvarijo lahko vsako barvo in velikost. Delo bo zahtevalo posebne praznine za cvetne liste: iz akvarelnega papirja izrežemo cvetove petih cvetnih listov, na vrhu vsakega cvetnega lista pa naredimo majhne zareze. Za en izdelek potrebujete 4 prazne.

Dodatni materiali:

 • akvarelne barve za toniranje papirja;
 • navadna ščetka;
 • skledo z vodo;
 • prtički;
 • krpo za polaganje cvetličnih kosov;
 • orodja za vtiskovanje;
 • Škarje za nohte;
 • pištolo za lepilo ali lepilo "Moment Crystal";
 • podloga za miško iz penaste gume.

DIY cvetje za scrapbooking: mojstrski razred papirnate vrtnice

Pridobivanje cvetja:

 1. Na praznih mestih naredimo majhne reze proti središču rože, med cvetnimi listi.
 2. Kratke kose namočimo in krpo navlažimo.
 3. Ko so cvetni listi malo namočeni z vodo, jih odstranite in položite na krpo.
 4. Pomešamo barve, da dobimo želeni odtenek in jih nanesemo na obdelovanec. Lahko naredite prehod ali barvite le robove cvetov. Čakamo, da se praznine malo posušijo.
 5. Vzamemo preprogo in orodje za žigosanje. Z orodjem z majhno konico na zunanji strani začnemo oblikovati robove cvetnih listov in jih upogibamo navznoter.
 6. Obračamo obdelovanec z orodjem z debelo konico, ki jo naredimo od središča do zunanjega roba zobca na vsaki cvetni listi, da se rahlo ovije navznoter. Za ta svinčnik lahko uporabite gladko kapico.
 7. Preklopite del in naredite zarezo v sredini z istim orodjem. Prvi obdelovanec je pripravljen. Postopek ponovimo na preostalih cvetnih listih. Pustite, da se popolnoma posuši. Še en korak in ročno izdelane rože iz beležnic bodo pripravljene.

Montaža papirne rože

Iz prtičkov oblikujemo sredino rozete, valjamo majhno kroglo in jo pritrdimo z lepilom. Nato prvo praznino obrnemo z nebarvano stranjo navzgor in jo zlepite v središče jedra. Zložimo cvet: nanesemo lepilo in zvijemo cvetni listi v parih in ovijemo sredino. Naslednjo gredico zlepite v kali in uredimo cvetne liste, tako da pridejo drug do drugega. Na naslednjem sloju cvetni listi niso povsem zaprti in jih potegnejo na stranske ploskve, od dna pa tvorimo stožec, tako da se z lahkoto preide v zarezo zadnje gredice. Kombinirajte se s kali, tako da so cvetni listi razporejeni. Rose je pripravljena.

Obstajajo različni načini, kako narediti rože za scrapbooking z lastnimi rokami. Eksperimentirajte, spoznajte nove sloge in ustvarite nenavadne izdelke v tej tehniki, ki dajejo veselje sebi in ljubljenim!

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja