FoodPro Preloader

Več načinov za izdelavo načrta doma


Žganje ali oksidacija je postalo dolgo znano. Prej je bila ta obdelava uporabljena za zaščito kovine pred korozijo, zdaj - predvsem za dekorativne namene. Za obrtnika doma ne bo težko goriti, da bi kovinskemu izdelku dal zanimiv videz ali obnoviti lovsko puško. Za to potrebujete le željo in določeno znanje. Način

Žganje ali oksidacija je postalo dolgo znano. Prej je bila ta obdelava uporabljena za zaščito kovine pred korozijo, zdaj - predvsem za dekorativne namene. Za obrtnika doma ne bo težko goriti, da bi kovinskemu izdelku dal zanimiv videz ali obnoviti lovsko puško. Za to potrebujete le željo in določeno znanje.

Načini, kako narediti poliranje doma, so postali

Najenostavnejši je prevleka kovine z oljem in naknadnim segrevanjem. To naredimo na naslednji način. Gredice se očistijo in razmastijo, nato pa se podrgne s tankim slojem sušilnega olja (lahko je rastlinsko olje). Nato se postavi v ogrevalno komoro ali običajno pečico in se segreje na štiri sto stopinj. Rezultat je trajen dekorativni film temno rjavega odtenka.

Še en način za delo v gospodinjstvu je kuhanje kovinskih slepih kovin v močni alkalni raztopini (kalij, natrijev hidroksid). V tem primeru kovina dobi čudovit modri odtenek, vendar bluing ni zelo izrazit - svetloba. Zato je ta metoda primernejša za majhne cilindrične kovinske predmete. Da bi dobili bolj izrazit modro-črni odtenek, je treba gredico kuhati v raztopini, ki je sestavljena iz 1 litra vode, četrtine kilograma natrijevega nitrita, 700 gramov natrijevega hidroksida in 200 gramov natrijevega nitrata.

Najtežji način, da se bluing v domu, pa tudi daje najboljše rezultate - prebavo obdelovanca v talini natrijevega nitrata. Postopek se mora odvijati pri temperaturi 350 stopinj Celzija. Na ta način lahko dobite zelo trpežen, lep modrikast odtenek oksidnega filma.

Burning Guns

Vsi zgoraj opisani načini izdelave gospodinjskih črnil se skoraj ne uporabljajo za obnavljanje puščic. Za takšno delo obstaja posebna sestava, ki jo je mogoče kupiti v specializiranih prodajalnah. V primeru, da v razpoložljivih trgovinah ne obstaja takšno orodje ali ga iz kakršnegakoli razloga ni zaželeno uporabljati, je naslednji način dober način, da pokopate kovčke doma.

Kot rezervoar se uporablja cevi iz nerjavečega jekla ustreznega premera in dolžine. En konec cevi je kuhan.

1. Kovčki z abrazivnimi materiali se očistijo pred rjo in starim brušenjem, nato pa se polirajo s klobučevim kolesom.

2. Na obeh koncih so kovčki zaprti z zastoji, odpornimi na kemikalije. Površina obdelovanca se razmaže v dveh stopnjah. Sprva se preprosto obriše z bencinom, nato pa se stebla potopijo za 20 minut v raztopino, segreto na 70 stopinj. Sestava raztopine je naslednja: en liter vode, 50 g natrijevega hidroksida, trideset gramov natrijevega karbonata, enaka količina natrijevega fosfata in 5 gramov silikatnega lepila.

3. Za odstranitev starega oksidnega filma se uporabi decal ali šibko dekapiranje. Soda je potopljena v petodstotno raztopino žveplove kisline in tam stara eno minuto.

4. Glavni postopek poteka s pomočjo vodne raztopine ortofosforne kisline (0, 7 / 100), amonijevega klorida (6/100), natrijevega hiposulfita (8/100) in dušikove kisline (0, 3 / 100). Kovčki "kuhamo" pri temperaturi 70 stopinj. v eni uri.

5. Za pritrditev dobljenega oksidnega filma se gredico potopi za pet minut v raztopino broma (120 g na liter vode). Temperatura raztopine 70 stopinj.

Po končanem postopku se modrina kovine na domu zaključi s temeljitim umivanjem jaškov in jih v nobenem primeru ne moremo vzeti z golimi rokami. Pri vsaki metodi predelave je treba posebno pozornost nameniti varnostnim ukrepom! Vse snovi so zelo agresivne!