FoodPro Preloader

Kanzashi tehnika za začetnike


Veliko se jih ukvarja z ročnim delom. Seveda, vsaka obrtnica želi svoji kreaciji dati lepoto in živahnost. Ta učinek je mogoče doseči na različne načine, na primer z uporabo kanzašijeve tehnike za dekoriranje vezenin, pletenja ali šivanja. Ali pa pojdite še dlje v iskanju uporabe kanzashija - naredite čudovit dodatek, na primer ostriž ali zapestnico, tako da izdelate barve iz satenastih trakov. Skratka, te

Veliko se jih ukvarja z ročnim delom. Seveda, vsaka obrtnica želi svoji kreaciji dati lepoto in živahnost. Ta učinek je mogoče doseči na različne načine, na primer z uporabo kanzašijeve tehnike za dekoriranje vezenin, pletenja ali šivanja. Ali pa pojdite še dlje v iskanju uporabe kanzashija - naredite čudovit dodatek, na primer ostriž ali zapestnico, tako da izdelate barve iz satenastih trakov. Skratka, tehnika kanzashi bo pripomogla k dekoriranju končnega izdelka in izdelavi samostojnega toaleta. V tem članku boste našli odgovor na vprašanje, kakšno tehniko, navodila po korakih za izvajanje, izobraževalne videoposnetke.

Ustvarjanje cvetja: katere tehnike obstajajo

Obstaja veliko načinov za ustvarjanje čudovitih cvetov, ki lahko služijo ne le kot dekoracija ničesar, ampak tudi kot samostojna kompozicija. Tehnik njihovega delovanja je velika raznolikost, za vsak okus in zapletenost izdelave. In cvetje lahko izdelamo ne samo iz tkanin ali satenastih trakov. Na primer:

  • cele šopke vam omogočajo, da dobite kapljice;
  • Macrame in frivolite - nodularne tehnike tkanja - so primerne za pridobivanje nenavadnih, zračnih cvetov;
  • Lahko se tudi zatekate k pletenju, vezenju, šivanju.

Najpomembneje je imeti željo in domišljijo. Vendar pa je splošno sprejeto, da so najbolj realne in lepe rože pridobljene, ko so narejene z uporabo kanzashi.

Kaj je kanzashi tehnika?

Z imenom je težko uganiti, da ima ta tehnika japonske korenine. Pravzaprav se je rojstvo kanzashija začelo na Japonskem. Vendar je bil ta izraz prvotno povezan izključno z okraski za lase - lasnicami, glavniki, naglavnimi trakovi, zatiči. Japonke so svoje pričeske okrasile z dodatki, katerih bogastvo je bilo odvisno od položaja ženske v družbi, njenega bogastva (bogastva moža, družine).

Kana žerjava je veljala za najdražji material za izdelavo kanzaša. Japonski obrtniki s posebnimi kleščami in lepilom za riž niso ustvarili le cvetnih listov iz kvadratov svilene tkanine, temveč so ustvarili celovite kompozicije, edinstvene in izjemno lepe. Sčasoma se je pomen izraza spremenil, zdaj se kanzašijeva tehnika imenuje cvetovi iz satenastih trakov, krpaste tkanine, ki se ne uporabljajo le kot dekoracija za frizure, temveč tudi za notranjost, vezenje, škatle za nakit itd. Prav tako vam omogoča, da ustvarite ptice in metulje. Vendar pa so najbolj priljubljeni cvetovi, cvetni listi in listi.

Potrebni materiali

Za izdelavo cvetja s kanzashi tehniko niso potrebni dragi materiali. Vse, kar potrebujete, je povsem dostopno vsem, ki želijo delati iglo. Najprej potrebujemo satenske trakove. Velikost lahko izberete poljubno. Najpogosteje uporabljen trak, katerega širina je od 2, 5 do 5 centimetrov. Seveda potrebujete udobne škarje, ki so dobro odrezane, to je ostro. Za delo z majhnimi predmeti, kot tudi za držanje cvetnih listov, potrebujete pinceto. Čeprav bi bilo pravilneje reči, da so pincete potrebne predvsem, da se cvetni listi ohranijo v fazi njihovega nastanka.

Potrebovali boste tudi niti z iglami, ravnilom, kleščami ali kleščami, zatiči, svinčnikom (najbolje je vzeti krojače), lepilom ("Superglue"), vžigalnikom ali svečo - to bo potrebno za taljenje robov trakov. In potrebujete izdelek, ki ga boste okrasili - ostra, elastični trak s kovinskim vložkom, zapestnica, okvir. Če pa vas zanima le tehnika kanzašija, potem v tem primeru poleg osnovnih materialov ni potrebno nič.

Ne bojte se poskusiti nekaj novega.

Nič ni strašnega v tem, da bi želeli spremeniti hobi, najti novega hobija, poskusiti narediti nekaj novega ali samo razširiti svoja obzorja, izboljšati svoje sposobnosti. Novo ne pomeni slabo. Tehnika kanzashi za začetnike je zelo preprosta. Ampak samo pod pogojem, da boste marljivi, marljivi, natančno sledite navodilom in pridobili potrpljenje. Torej, kanzashi tehnika saten trakovi za začetnike, in natančneje, opis potrebnih ukrepov za uspešno proizvodnjo cvetja, so navedeni spodaj.

Postopek kanzashi tehnike

Obstajata dve vrsti cvetnih listov: ostri in zaokroženi. Tehnika kanzashi (izdelava nakita sama, izdelava cvetja) zajema rezine s plamenom sveče ali vžigalnikom. Potrebno je strogo upoštevati varnostne ukrepe in ne priti plamena preblizu in dolge do tkanine, da bi se izognili požaru in posledično požaru.

Torej, iz trakov je potrebno rezati enake kvadrate. Njihova velikost je odvisna od širine traku, ki ste ga izbrali - če je širina 5 centimetrov, mora biti dolžina 5 centimetrov. Rezine morajo biti obdelane s plamenom.

Število kvadratov je odvisno od števila cvetnih listov, ki jih želite prejeti. S pinceto (morate držati konce kvadrata) morate zložiti trikotnik, tako da je na vrhu.

Nato skupaj z desnim in levim vogalom nastali trikotnik. Nato se na enak način oblikujejo novo oblikovani vogali. Če je potrebno, pravilno namestite gube. Konce rahlo odrežite, tako da ni ostrih vogalov. Zdaj morate rahlo vezati konce tkanine, držati cvetni listič nad plamenom sveče ali vžigalnikom. Robovi so vpeti s pinceto, vse je treba opraviti hitro, brez čakanja na vžiganje tkanine. Pomembno je vedeti, da sta konca tkanine, ki sta pritrjena skupaj, to je ne celotna dolžina reza, temveč le ostri konci!

Fotografija prikazuje bolj zapleteno različico - cvetni listi, sestavljeni iz dveh fragmentov. Vendar pa jasno kaže, kaj bi se moralo zgoditi. V drugi različici izdelave ostrih cvetnih listov je potrebno izrezati krog s kvadrata in ga natančno zložiti, kot je prikazano na spodnji fotografiji.

Kar je drugačno, je, kako je izdelana končna latica - v prvi izvedbi luknja med stenami tkanine, v drugi izvedbi, pritrditev z nitmi in nekoliko drugačno zlaganje, zaradi česar cvetni list izgleda trdno.

Okrogli listi

Da bi cvetni listi dobili z zaobljenim koncem, je treba kvadrat traku zložiti s trikotnikom, tako da je na vrhu, medtem ko so konci držani s pinceto. Stranski robovi nastalega trikotnika so zmanjšani na spodnji konec. V tem primeru se nabori dobijo od zgoraj, na straneh. Nato je treba stranske vogale, ki se izkažejo na vrhu gube, obrniti nazaj, preveriti morate, ali so robovi enakomerno prepognjeni, vsi konci držijo s pinceto.

Zdaj, kot v različici ostrih listov, se izrežejo ostri koti, ki jih držimo s pinceto in nato rahlo stopimo. Robovi cvetnega lista morajo biti tudi topiti in lepiti. Tkanino lahko pritisnete s prsti, ko je še vroče po stiku s plamenom.

Sestavljanje cvetov

Po prejemu zahtevanega števila cvetnih listov se začne delo na montaži cvetja. Za to je potrebna igla z nitmi. Vendar pa se lahko zatekajo k lepilni osnovi, vendar je v tem primeru izdelek manj natančen.

Krog je torej osnova cvetja. Izrezan je iz debelega papirja ali kartona, nato pa prekrit s krpo. Priporočljivo je, da vzamete tkanino enake barve, kot želite, da dobite izdelek. Na napačni strani zlepite podlago in cvet skupaj. Po želji lahko naredite jedro, listje, kodre. Nastalo cvetje lahko pritrdite na ostro, okrasite darilno škatlo ali ustvarite majhno šopek.

Izobraževalni videoposnetki

Da bi bolje razumeli tehniko izdelovanja cvetja in dobili ideje, ki se lahko izkažejo za bolj izvirne od originalnih, lahko gledate izobraževalne in uvodne videoposnetke.

Zaradi jasnosti je vredno gledati več kot en video. Verjetno nekdo bolj jasno predstavi informacije, nekdo pa sploh ne ve, kako naj razloži. To je drugi razlog, zakaj se ne bi morali zadrževati na enem samem videu. Tako imenovani DIY, ki neposredno uporablja barve, zapre dani video.

Torej, fantazirati, ustvarjati, razvijati, vse je v vaših rokah!