FoodPro Preloader

Kako igrati poker - pravila. Poker pravila Igre s kartami


Ena izmed najbolj zabavnih in slavnih iger s kartami na svetu je poker. Vsako leto vedno več ljubiteljev te zabavne igre s kartami postaja na vseh koncih planeta. In s širjenjem pokra na internetu je igranje postalo še lažje. Najbolj priljubljena različica te razburljive igre je Texas Hold'em. Ved

Ena izmed najbolj zabavnih in slavnih iger s kartami na svetu je poker. Vsako leto vedno več ljubiteljev te zabavne igre s kartami postaja na vseh koncih planeta. In s širjenjem pokra na internetu je igranje postalo še lažje. Najbolj priljubljena različica te razburljive igre je Texas Hold'em. Vedno več ljudi se sprašuje, kako igrati poker. Pravila igre je mogoče preučiti v kratkem času, njihov razvoj pa ne bo povzročil resnih težav. Da bi bolje razumeli psihologijo pokra, je priporočljivo preučiti njeno zgodovino.

Zgodovina igre

Med teoretiki pokra ni soglasja glede izvora te igre s kartami. Prav tako ni zanesljivih informacij o tem, katera igra je bila predhodnica pokra. Raziskovalci se strinjajo, da gre za simbiozo več iger s kartami naenkrat.

Nekateri verjamejo, da je poker, tako kot večina starih iger na srečo, nastal na Kitajskem v 10. stoletju. Namesto kartic so Kitajci uporabljali domine s posebnim vzorcem. Prav tako je lahko predhodnik pokra nemška igra "Pochspiel" ali indijska igra s 96 kartami "Ganjifa". Potek igre in pravila pokra so podobna tem starodavnim različicam.

Najbolj verjetno je, da je v svoji sodobni obliki začetnica pokra francoska igra iz 15. stoletja, imenovana Pogue. Igranje je uporabljalo 52 kart (kot v sodobnem) in štiri šale. Igra je vključevala stave in možnost blefiranja. V tej obliki so ga prinesli francoski potniki v Kanado, nato pa v ZDA.

V času državljanske vojne je bila navdušena tudi za vojsko. Vendar pa se šteje, da je prednik sodobne različice pokra, ki je tej igri dala ime, Jonathan Green, ki se je v zaporih naučil igrati poker. Temeljito je študiral pravila, saj je bil pravi oboževalec te razburljive zabave.

Texas Hold'em: Zgodovina in modernost

Menijo, da se je Texas Hold'em prvič igral v mestu Robstown, ki je seveda v Teksasu leta 1900. Od takrat je minilo veliko časa in poker je osvojil veliko oboževalcev - v veliki meri se zahvaljujemo za World Series of Poker. Prvič je to praznovanje vznemirjenja potekalo v Las Vegasu (v igralnici "Horseshoe") in še vedno privablja veliko občinstvo po vsem svetu.

Želja več in več ljudi, da igrajo poker, kot tudi razvoj internetnih tehnologij, je dovolila, da imajo spletne turnirje s kartami. Mnoge spletne strani ponujajo spletne poker turnirje in denarne igre, ki se začnejo v devetdesetih letih 20. stoletja.

Kako igrati poker? Pravila raznolikosti pokra

Obstaja več sodobnih različic igre:

1. Texas Hold'em (Texas Hold'em). Pravila teksaškega pokra so najbolj preprosta, zato je število navijačev te sorte največje. Igralec dobi dve kartici na rokah. Morate zbrati najmočnejšo kombinacijo petih kart, to je, izberite med dvema, ki se razdelijo zaprte, in pet skupnih kart, ki so razporejene na mizi.

2. Omaha (Omaha). Načelo igre je enako kot za hold'em, vendar se štiri karte razdelijo v roke, od katerih morata dve sodelovati pri pripravi kombinacije. Različica Omahe je Omaha Hi / Lo (Omaha Hi-Lo), značilnost katere je, da na koncu trgovanja zmagovalno banko delijo igralci z najmočnejšo in najšibkejšo kombinacijo.

3. 5 Card Draw (5-card draw) je tradicionalna in najstarejša vrsta pokra. Pet kart je razdeljenih v zaprte roke, nasprotniki pa nimajo možnosti videti skupnih kart, kar oteži možnost ugibanja želene kombinacije.

4. Seven Card Stud (sedem kartic). Pravila pokra zagotavljajo distribucijo sedmih kart za vsakega igralca. V tem primeru se tri predajo zaprti, štiri pa sijaj. Po tem igralec naredi tudi kombinacijo petih kart.

Obstajajo tudi druge vrste pokra, vendar niso tako priljubljene.

Vrste Hold'emov

Kadarkoli je mogoče, povečanje stav in način oblikovanja pravil pokra vključujejo naslednje vrste hold'em:

1. Fiksna omejitev - velikost stave je omejena za vsak krog, to je vnaprej določena vrednost.

2. Pot limit - velikost igralčeve stave ne sme preseči skupnega zneska pota.

3. Brez omejitve - stava igralca ni omejena na nič.

4. Mešano - vrsta omejitve stopnje se nadomesti z neomejenega na fiksno in obratno.

Kombinacije starosti in variacije

Ne glede na izbiro pokra se ohranijo pravila kombinacije kart in njihova prednost. Torej je hierarhija kombinacij kartic naslednja.

Možni ukrepi igralca

Pravila Texas Hold'em pokra določajo naslednja dejanja igralcev med postopkom ponudb:

1. Stava (bet) - napadalna stava igralca v odsotnosti stav pred njo.

2. Klic (klic) - izenačevanje tečajev prejšnjih igralcev.

3. Raise, re-raise (povišanje, re-raise) - poveča stopnjo prejšnjih igralcev.

4. Fold (pass) - dejanje, ki označuje ponastavitev kartic in zavrnitev nadaljevanja igre do naslednje roke.

5. Check (check) - ničelna stava, prenos pravice do premikanja naslednjega igralca. Preverjanje vseh igralcev vam omogoča, da si brezplačno ogledate naslednjo kartico.

6. All-in (all-in) - stava, ki je enaka za vse žetone igralcev. Namesti se kot potrditev moči lastne roke ali če je število igralnih žetonov manjše od prejšnje stave nasprotnika.

Razdelitev kartic - začetek igre

Na začetku vsake igre se igralcu razdelijo dve žepni (luknjeni) kartici, ki v veliki meri določata možnosti prihodnje distribucije. Analiza obravnavanih kart, kot tudi položaj igralca za mizo, vodi do zaključka o moči karte in potrebi po nadaljevanju igre ali preklopu kart. Iste kartice v različnih položajih imajo lahko popolnoma različne prednosti.

Zakaj položiti žaluzije

Osnovna značilnost pokra je potreba po obveznih stavah za vsako roko. To povečuje razburjenje in dinamiko igre kot celote. Nadalje - izredno pomembne informacije za tiste, ki se želijo naučiti igrati poker. Pravila te igre predvidevajo položaj trgovca, ki je simbolično označen z velikim čipom (gumbom) in se premika v smeri urinega kazalca med igro. Položaj trgovca je najbolj obetaven in ugoden, saj igralca zapusti zadnji korak.

Najslabši položaj imata dva igralca, ki imata po hlebu, saj morata opraviti obvezne stave, ne glede na moč roke, ki jo razdelijo. Iz njihovih prispevkov, ki se imenujejo slepi (slepi), je nastala prvotna banka.

Prvi igralec, ki je naredil obvezno stavo, je torej levo od delilca in se imenuje mali slepi (small blind). Sledi big blind (big blind) - igralec, katerega obvezna stava je dvakrat večja od male slepe stave. Po nastavitvi zahtevanih stav dobite ta dva igralca popolno svobodo delovanja.

Preflop

Prvi krog ponudb, pri katerem se opravijo stave, odvisno od moči podanih rok in položaja glede na štruco. Če so kartice prešibke ali pa je položaj nedonosen, je priporočljivo, da kartice preklopite. V drugih primerih lahko pokličete, dvignete ali stavite vse svoje žetone. Po tem krogu trgovanja se oblikuje primarna banka.

Flop

Na flopu (flopu) se razdelijo tri skupne karte in se položijo na mizo, ki so primarne pri oblikovanju kombinacij in možnosti (risbe) za kombinacije. Glede na to igralci sprejemajo odločitve o moči svojih kart (obstoječih in možnih) in vodijo drugi krog ponudb.

Na vrsti

Naslednja faza, na katero ne prihajajo vsi igralci, je na vrsti. Naslednja skupna kartica je postavljena na mizo (že četrta). Vsi igralci, ki niso zavrnili prehoda, stavijo v istem vrstnem redu, z uporabo možnosti, ki so bile obravnavane prej.

Reka

V zadnji fazi trgovanja je peta karta razporejena na mizi, ki se imenuje reka. Zdaj so vsi igralci popolnoma oblikovali kombinacije. Zadnji krog dražbe je potekal, kar pojasnjuje roko zmagovalca.

Odpiranje in določanje zmagovalca

Po zaključku zadnjega kroga ponudb se določi zmagovalec, ki bo prevzel banko. Pravila pokra za začetnike navajajo, da se pri najboljši kombinaciji igralca lahko uporabita 2 žepni karti ter skupne kartice, ki ležijo na mizi. Zmagovalec je igralec, ki je zbral najboljšo kombinacijo petih kart. Prav tako lahko igralci delijo banke z enakimi kombinacijami med dvema in več igralci (split-banka).

Učenje pravil pokra vam bo omogočilo, da se potopite v svet razburjenja s ciklom stav, kombinacij in lepih rok.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo