FoodPro Preloader

Velikonočna jajca iz makarona: mojstrski razred


Najsvetlejši in najbolj ljubljeni verski praznik je velika noč. Z navdušeno zaskrbljenostjo hostese rodijo pivo za dišeče maslene pogače. Otroke zanima slikanje pobarvanih jajc. Vzdušje strahopoštovanja in pomiritve zapolni vsak dom, v katerem čakajo Sveto vstajenje. Ustrezno razpoloženje pripomorejo ne le osnovni velikonočni atributi, temveč tudi ročno izdelane obrti. Izvirna in

Najsvetlejši in najbolj ljubljeni verski praznik je velika noč. Z navdušeno zaskrbljenostjo hostese rodijo pivo za dišeče maslene pogače. Otroke zanima slikanje pobarvanih jajc. Vzdušje strahopoštovanja in pomiritve zapolni vsak dom, v katerem čakajo Sveto vstajenje.

Ustrezno razpoloženje pripomorejo ne le osnovni velikonočni atributi, temveč tudi ročno izdelane obrti. Izvirna in nenavadna lahko izgledata kot najbolj navadni predmeti v vsakem domu, v rokah osebe z bogato domišljijo. Ko boste prebrali ta članek, se boste naučili, kako narediti zelo zanimiv ročno izdelan izdelek - velikonočno jajce iz testenin.

Materiali za obrt

Da bi doma naredili osupljiv dekorativni element, boste potrebovali naslednje materiale:

 • Testenine. Za bolj učinkovit rezultat je bolje uporabiti testenine različnih oblik: spirale, špagete, kolesa z membrano, pokrovače, školjke, tubule.

 • PVA lepilo. Če želite ustvariti bazo, je bolje, da uporabite navadno lepilo PVA, in za okrasitev izdelka lahko uporabite pištolo za lepilo ali bolj trpežno lepilo.

 • Balon. Z žogico lahko naredite velikonočno jajce iz testenin vseh velikosti, odvisno od osebnih preferenc.

 • Barva za pršenje. Za doseganje boljšega rezultata je potrebna barva v steklenici. Predvsem za takšne obrti je primerna zlata ali srebro.

 • Globoko steklena plošča. Uporabite lahko sklenino ali plastično skledo. Potreben je za mešanje delovnih sestavin.

 • Karton. Iz debelega papirja je izdelano stojalo za končno jajce.

Ko ste pripravili potreben komplet materialov, morate ugotoviti, kako bo plovilo izgledalo. Velikonočna jajca iz makaronov bi morala biti utelešenje lastne domišljije, možno je pritegniti vse člane gospodinjstva, da jo naredijo, tako da vsak vlaga del svoje duše v dekorativni element.

Proces ustvarjanja temeljev

Nadaljujmo z opisom, kako je velikonočno jajce izdelano iz testenin. Master razred v svoji proizvodnji vam bo pomagal razumeti vse podrobnosti. Če želite začeti delati v pripravljenih jedi, morate zmešati PVA lepilo s testeninami, ki bodo služile kot osnova jajca. Balon, napolnjen do želene velikosti, postopoma prilepite testenine, pri čemer pustite majhno luknjo, skozi katero lahko kasneje dobite razpočeno žogo.

Za udobje je treba delo opraviti v več stopnjah, tako da imajo elementi dovolj časa, da se držijo gumijaste podlage. Prihodnost velikonočnega jajca iz makaronov je v celoti prekrita s figuriranimi izdelki v eni plasti. Za ta postopek je bolje uporabiti kolesa z notranjimi membranami. To bo končnemu izdelku dalo nežen in odprt videz.

Ko je popolnoma suha, se lahko krogla prebode z iglo, nato pa jo lahko izvlečemo skozi levo luknjo. Osnova, iz katere se bo izkazalo velikonočno jajce iz makaronov, je pripravljena. Lahko nadaljujete z naslednjo stopnjo dela.

Dekorativni predmeti

Pride dolgo pričakovani trenutek - lahko nadaljujete z dekoracijo obrti. Previdno, da ne bi poškodovali krhke podlage, je treba različne velikosti moke uporabiti korak za korakom k velikonočnemu jajcu iz testenin. Rože lahko izdelate iz školjk tako, da na enem mestu združite ostre robove. Za lepljenje dekorativnih elementov je priročno uporabljati pištolo za lepilo.

Na vrhu jajc testenin v obliki spiral, lahko naredite križ. Prav tako morate lepo okrasiti luknjo, skozi katero je bila odvzeta krogla. Prilepljeni skupaj, testenine v obliki lokov ali zvezdic bodo odlično izgledale na končnem izdelku. Sama luknja je lahko lepo okrašena s špageti, ki jih prepleta skupaj v obliki kite. Nadaljnje podrobnosti, ki okrasijo velikonočno jajce iz testenin in žogico, lahko odražajo osebne želje.

Okrasno stojalo za jajca

Če želite izdelati stojalo za dekorativno jajce, je treba list debelega kartona zaviti v obliki vrečke s široko odprtino na dnu. Zunanji premer papirnega obroča mora biti enak premeru izdelka. Iz drugega lista kartona morate izdelati še en izdelek, ki je v skladu z velikostjo prvega. Robovi so lahko lepljeni z lepilom.

Dva prazna papirja morata biti medsebojno povezana, da bi dobili nekaj podobnega peščeni uri. Strani "papirnatih vrečk" z manjšim premerom bi morale biti poravnane med seboj, medtem ko širši zvonci tvorijo nogo stojala in posteljo pod velikonočno jajce iz testenin. Mojstrski tečaj o okrasitvi stojala predlaga naslednja pravila:

 • Celotna tema dekorja stojnice mora ustrezati temi končnega izdelka. Elementi dekorjev morajo biti iste vrste testenin, ki krasijo jajce.

 • Robovi stojala morajo biti okrašeni z isto tehniko, s katero je bila luknja strojno obdelana. Nato bo končni dekorativni element skladno vključen v celotni ansambel.

 • Paste lepite z lepilom. Če ne, lahko uporabite tip "lepilo".

Stage obarvanje

Končane in posušene dele je treba pobarvati s posebno barvo. Obrtniki, ki opravljajo take notranje podrobnosti, priporočajo uporabo aerosola. Krtača lahko pusti nezaželene madeže in madeže. Pri barvanju je treba paziti na zaščito dihal. Lahko nosite povoje ali respirator.

Izdelek je treba položiti na površino, predhodno prekrit s časopisom. Na razdalji 20-30 cm od delov enakomerno spray barvo. Jajca in stojalo morata biti dvakrat pobarvana, da se prepreči razmik. Ko končate, pustite delov sušiti toliko časa, kot je potrebno. Priporočljivo je, da testenine zalepite na stojalo. S tem boste preprečili naključno padanje in strukturi zagotovili dodatno trdnost.

Dodatni elementi dekorja

Po želji lahko v votlem prostoru jajčeca postavimo dodatne dekoracije. Lahko jih naredite iz iste testenine ali debelega papirja. Kaj bo notranji element, je odvisno od preferenc čarovnika. Majhna kapela iz makaronov in barve drugačne barve je impresivna. Če je jajce izdelano v zlatu, bo notranjost v srebru izgledala skladno.

Pogovor

To jajce, ustvarjeno ročno, bo odlično dopolnilo notranjosti. Ljubezen, duša in domišljija, ki jo vlagamo v to, bodo omogočili, da občudujete delo, ki ga opravite ne samo za ljubljene, ampak tudi za vse prihajajoče goste na svetlo praznike Velike noči. Ko preberete članek, lahko enostavno naredite velikonočno jajce iz testenin. Fotografije, ki dopolnjujejo besedilo - odličen jasen primer tega, kaj se lahko zgodi.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja