FoodPro Preloader

Kako pletene odeje kvačkane iz paketov


Fantazijske igle nimajo meja. In to se je znova pokazalo z njihovim naslednjim izumom - pletenje odeje iz kvačkanih vrečk. Te obrti so res zelo izvirne. Vendar pa za njihovo izvajanje ni potrebno porabiti veliko denarja. Poleg tega lahko uspešno uporabite stare plastične vrečke, ki ustvarjajo spektakularno in nenavadno stvar, ki bo zagotovo okrasila vsak prostor. Kaj

Fantazijske igle nimajo meja. In to se je znova pokazalo z njihovim naslednjim izumom - pletenje odeje iz kvačkanih vrečk. Te obrti so res zelo izvirne. Vendar pa za njihovo izvajanje ni potrebno porabiti veliko denarja. Poleg tega lahko uspešno uporabite stare plastične vrečke, ki ustvarjajo spektakularno in nenavadno stvar, ki bo zagotovo okrasila vsak prostor.

Kaj pojasnjuje priljubljenost talnih podstavkov iz polietilena?

Magistri, ki se ukvarjajo s proučevanim predmetom v notranjosti profesionalno, trdijo, da tehnologija ne pomeni kompleksnih dejanj, ustvarjalni proces pa je zelo razburljiva dejavnost. Omogoča ne le, da bi naredila zanimivo in uporabno stvar "od tistega, kar je bilo", ampak tudi, da se zabava. Kvačkano vrečko z preprogo lahko okrasite ne samo vašo notranjost. Izkušeni šivalkami pravijo, da bo takšna stvar čudovito in zagotovo nepozabno darilo za ljubljene in prijatelje. Poleg tega ni treba plesti temačnih preprog izključno zato, da bi jih dali na vhodna vrata ali na hodnik. Prav tako lahko svetle in barvita obrti, idealen za okrasitev kopalnico, kuhinjo in celo dnevno sobo. Seveda, če lahko lastniki uspešno prilegajo nenavadno preprogo, kvačkano iz paketov, v splošno skupino notranjosti.

Potrebni materiali in orodja

Za uresničitev vaših idej ni treba uporabljati celotnega paketa. Prej ga je potrebno rezati na tanke trakove. Najprej pa pripravite:

 • klerični nož;
 • lesen vladar;
 • velike in udobne škarje;
 • primerno kljuko (najpogosteje uporabite orodje številka 3, 5 ali 7);
 • Celofanske vrečke v različnih barvah.

Priprava "preje"

Preden začnete kvačkati preproge iz paketov, morate pripraviti celofan. To naredimo tako, da več paketov poravnamo in zložimo v majhen kup. Odležemo od ravnine, ki sega od roba približno 4 cm. Izkušeni obrtniki pravijo, da je debelejša vreča, ožji mora biti trak. To pomeni, da mora biti ravnilo bližje robu. Pomembno je tudi, da poskušate izbrati pakete enake debeline, da se izkaže, da je izdelek enakomeren in čist. Ko izmerimo potrebno širino, izvedemo nož na embalaži in odrežemo trak. "Izrežite" na ta način celoten paket. Nato pripravljene "obročke" združimo v eno "nit". Ki ga bomo uporabili za kvačkanje preproge iz kvačkanih paketov. Dovolj preprosto. Vzamemo dve pripravljeni trakovi, razstavimo. Zavijte eno okoli druge in vrnite konico v nastalo zanko. Zategnitev. Tako povezujemo robove vseh trakov. In šele potem smo iztočili nastalo "nit" v razpoko, medtem ko se rahlo zvijamo.

Kako vezati kvadratni preprogo

Izkušeni obrtniki ugotavljajo, da se polietilenska "preja" uporablja na enak način kot volna. Zato lahko preprosto poosebljate različne programe, ki jih želite. Vendar pa je treba začetnike igle še vedno odložiti z izvajanjem kompleksnih izdelkov. Bolje je, da začnete s preprosto tehnologijo in jo obvladate in nadaljujete s samoupravljanjem. Strokovnjaki se strinjajo, da so najbolj zanimivi kvadratni odeje iz kvačkanih paketov. So enostavni za izvajanje, zato vabimo bralce, naj začnejo s takšnim izdelkom. Da bi jo izvedli, je potrebno pripraviti kavelj in čep "preje". Potem izvedite nekaj preprostih manipulacij:

 1. Privežite verigo šestih zank in zaprite obroč.
 2. Potem pletene dvanajst mest brez nakida. Trije kosi na vsaki strani trga.
 3. Med njimi morate plesti tri zračne zanke.
 4. Potem bomo še naprej plesti trojni stolpci brez enotnega kvačkanja, in med njimi - tri zračne zanke. V vogalih, smo plesti 6 stolpcev brez nakida, kar tri zračne zanke med njimi.
 5. Pot nadaljujemo, dokler ne dosežemo želene velikosti kvadrata. Uporabite lahko različne odtenke "preje" in kombinacije barv. Na ta način lahko kvačkate preprogo iz vrečk za smeti ali uporabljene barvne vrečke.

Naredite okrogli preprogo

Začetni mojstri v različnih ocenah in komentarjih pišejo, da je najlažje opraviti okrogle preproge. Ker jim ni treba upoštevati tehnologije. Dovolj je, da dodate časovne zanke, ki tvorijo enakomeren krog. Vendar pa izkušeni obrtniki pravijo, da se lahko okrogli preprogo zažene na enak način kot kvadratni. Čeprav je bolje, da to storite prav. Če želite to narediti, vzemite polietilen "preje" in rane na kazalec njegove leve roke. Nato nežno odstranite zanko, zavezujemo in zategnemo, potegnemo začetno konico. Zaradi opisanih dejanj se dobi sredina brez luknje. In izdelek izgleda veliko bolj zanimivo. Nadaljnje kvačkanje preproge iz vrečk za smeti ali katerega koli drugega je zelo preprosto. Rokavica kvačkane pletenice brez enojnega kvačkanja ali z enim nakidom iz vsake zanke prejšnje vrste. Da bi dobil lep krog, dvigne dve novi iz ene zanke. Ta različica preproge je izjemna, saj se izvaja na zahtevo šivalk.

Pripravimo preprogo iz polietilenskih pomponov

Izvajanje tega izvirnega in preprostega pohištva lahko uživa celotna družina. Prav tako je treba omeniti, da je to edini model, ki ne zahteva znanja pletenja tehnologije. Vendar pa zahteva drugačen nabor materialov in orodij. Najprej, to je čepica iz polietilenske "preje". In tudi škarje, igla z nitjo, karton, mreža proti komarjem. Ko zaključimo pripravljalno fazo, nadaljujemo z ustvarjalnim procesom:

 1. Kartono razrežemo na več enakih vzorcev - trakovi širine 3-4 cm.
 2. Po izdelavi pomponov. Polietilensko "prejo" navijemo na šablono, jo previdno odstranimo, zavezujemo na sredini in prerežemo konice.
 3. Šivajo večbarvne pompone na mrežo proti komarjem, ki jih skušajo približati drug drugemu. To bo dobilo originalno "mehko" preprogo.

Pleteni prtiček za prtičke

Izkušeni igralci, ki govorijo, kako kvačkati preprogo iz paketov, upoštevajo, da fantazija nima meja, tako da lahko tvegate dokončanje ideje celo v kompleksni tehniki. V tem primeru se morate zanesti na shemo pletene serviete, ki vam je všeč. V tem primeru je treba pripraviti tanjšo "prejo" iz polietilena. Razrezani paketi izbranih barv morajo biti na trakovih širine, ki ne presega enega centimetra. Po tem materialu pritrdimo in zavijemo v razpoko. In potem nadaljujemo s pletenjem vaših idej.

Za to lahko uporabite katerokoli shemo. Ampak še vedno, strokovnjaki priporočajo začetek z bolj preprosto in majhno. Zato spodaj predlagamo, da naš bralec preuči dve možnosti za delo. Prva bo pomagala razumeti in obvladati tehniko. In drugi - da resnično mojstrovino notranjosti. Ki se lahko predstavi tudi kot darilo.

Rug motivov

Če rokašica še vedno ne more določiti stopnje svojega znanja in potrpljenja, izkušeni obrtniki ponujajo, da se breztežni preproga iz plastičnih vrečk kvačkajo. Imenuje se tako zato, ker je sestavljen iz kvadratov, katerih število pletilja ureja neodvisno. Torej, če ste nenadoma dolgčas z delom, ali če craftswoman želi izvesti drugačno mat, na primer, openwork mat, lahko ustavite. Hkrati pa ni potrebno, da se delo, ki se je začelo, zavrže ali ga odvrne za prihodnja zaključna dela. Poleg tega je pomembno omeniti, da je dovoljeno izbrati enega ali več motivov za ustvarjanje vašega izdelka. Nekateri izkušeni šivane združujejo različne možnosti, ki se učinkovito igrajo s preprosto svetlo polietilensko "prejo". Tako dobijo resnično zanimiv in lep izdelek, ki izgleda slabše od kupljenega. Za naše bralce ponujamo več različnih shem. Med njimi lahko izberete eno ali ustvarite nenavaden preprogo naenkrat.

To zaključuje naša delavnica. Toda ustvarjalna pot iglo je šele začela. Vso srečo in nove ideje!