FoodPro Preloader

Okrasimo obleko z lastnimi rokami: zanimivi primeri s fotografijami, izbira materiala in metode dekoracije


Vsako, celo najbolj neopazno obleko, ki je na voljo v garderobi, se lahko spremeni do neprepoznavnosti z dodajanjem nekaj majhnih stvari ali dekorativnih elementov. Glede na barvo in teksturo tkanine uporabljajo samoproizvedene cvetove in sijoče kamenčke v okvirju, okrasne in biserne kroglice, šivajo svetle aplike ali občutljive čipke. Vsa

Vsako, celo najbolj neopazno obleko, ki je na voljo v garderobi, se lahko spremeni do neprepoznavnosti z dodajanjem nekaj majhnih stvari ali dekorativnih elementov. Glede na barvo in teksturo tkanine uporabljajo samoproizvedene cvetove in sijoče kamenčke v okvirju, okrasne in biserne kroglice, šivajo svetle aplike ali občutljive čipke. Vsako spretnost lastnika obleke se lahko uporabi, da oblačila postanejo ženstvena in privlačna.

Če imate talent za vezenje, potem z lastnimi rokami okrasite obleko s kodri ali cvetovi v satenskem šivu. Ali veste, kako narediti vzorce kroglic? Zložite steznik ali manšeto obleke s številnimi kroglicami različnih oblik. Večerna obleka bo zasijala z novimi barvami z dodatkom iskric, kamenčkov v okvirju ali biserov katere koli barve.

Članek bo pogledal, kako okrasite obleko z lastnimi rokami. Na prvi pogled je ta naloga težka in moteča, vendar boste po branju članka videli, da se z lahkoto spoprijete z vsemi dekorji. Glavna stvar je, da imate željo, da bi vaša obleka bila edinstvena in poslušali nasvete izkušenih obrtnikov.

Tudi z osnovnimi šivalnimi veščinami običajne igle z nitko lahko izdelate izvirno rožo iz tkanine, šivate kroglice ali pa pritrdite nagubane cevi, ki so postavljene z kodri. Če ima hiša šivalni stroj, se možnosti umetniške dekoracije bistveno povečajo. Nato okrasite obleko z lastnimi rokami s čipkami in trakovi iz kontrastne barve, šivajte na stezniku ali obrobite detajle aplika. Ob spretnosti za šivanje, se lahko znebite rokavov ali spremenite dolžino izdelka, naredite globlje rezanje ali dodajte osnovno opremo.

Tkaninske vrtnice

Najenostavnejši dodatek k elegantni obleki bo cvet, izdelan iz iste tkanine. Če ste kupili obleko na trgu in nimate materiala, ki ostane po šivanju, lahko izdelate vrtnice iz kontrastne tkanine. Toda ne pozabite, da zadeva ne bi smela biti težja in gostejša od obstoječe, sicer bo cvet podložen. Najbolje je, da uporabite lahki svileni ali najlonski trak.

Torej, okrasite obleko z lastnimi rokami. Kaj je potrebno za to? Če želite izdelati vrtnice, razrezati trakove enake velikosti, jih prepognite na polovico, tako da bodo odseki ostali znotraj. Nato prevrnite ne pretesno rokavico okoli središča, občasno pritrdite zavoje s šivi, tako da se vrtnica ne razpade. Spodnja plovila pritrjena na rob reza. Vsi vozli in šivi ostanejo na napačni strani. Kot lahko vidite, je vse delo mogoče opraviti ročno, z uporabo igel in niti, ki ustrezajo tonu tkanine.

Rože iz krogov

Če ne veste, kako okrasite obleko z rožami z lastnimi rokami, vam bo zagotovo všeč naslednja različica njihove proizvodnje. Potrebno je izrezati tkanino po vzorcu enakih krogov. Velikost se izbere po želji, vendar mora biti premer slepega vzorca dvakrat večji od cvetja. Šivajte šive po celotnem obodu kroga, tako da se tkanina upogne za 0, 5 cm, na koncu pa zategnite nit, tako da ni nobene luknje. Zložite slepo na pol in poravnajte vse gubice tkanine.

Vsi šivi v centru so skriti pod biseri. Končni cvetovi bodo še naprej lepo urejeni na ovratniku obleke in pritrjeni z nitmi na hrbtni strani.

Kako lahko okrasite črno obleko

Zanimivo je osvežiti celo preprosto črno obleko z lastnimi rokami. Bujne vrtnice iz satena ali svile lahko izdelamo s svetlim poudarjenim oblačilom. Izberite barvno shemo po svojem okusu, tako da bo okras harmonično združen z dodatki, na primer z biseri ali vrečko, čevlji ali klobukom. Lahko naredite rože ločeno in jih pritrdite na tkanino obleke z zatiči, nato pa lahko obleko spreminja razpoloženje.

Za izdelavo elegantne dekor bodo potrebovali lahke tkanine in biseri različnih velikosti in odtenkov. Pripravite tudi ostre škarje, karton, kompas in svečo. Na kartonski risbi s kompasom nekaj krogov različnih velikosti za izdelavo cvetnih listov. Vsaka plast cvetja je sestavljena iz elementov enake velikosti. V notranjosti so majhne podrobnosti, nato se velikost poveča. Spodnji sloj predstavljajo največji krogi. Nato se kosi tkanine izrežejo po vzorcu.

Da se snov na razrezu ne zlomi, morajo biti niti staljene. Tukaj je koristen svečni ogenj. Delajte previdno, da ne opečete prstov. Dovolj je, da tkanino rahlo pripeljemo v ogenj, ki se topi, da se cvetni listi zasukajo. Rožo zberemo v plasteh, začenši od sredine. Na koncu vse šive skupaj. Sredina je polna kroglic različnih velikosti.

Enostavna različica cvetja na obleki

Naredite svoje roke, da okrasite ovratnik obleke z majhno cvetico, izdelano iz 5 ali 6 cvetnih listov. Enaki krogi so izrezani iz primerne barve tkanine in prepognjeni na četrtino. Nato vzemite iglo z navojem in jo navijte po samem robu sektorja z majhnimi šivi. Potegnite konec navoja proti sebi, da dobite cvetni list z ostrim robom in nasprotno stranjo.

Nato na isti nit, dajo na vse druge dele in po celi cvet je zbran, tie a vozel. Okrasite središčno točko, kjer se zbirajo vsi cvetni listi, z velikim okroglim kamnom v okvirju ali šivate gumb v kontrastni barvi, kot na zgornjem vzorcu.

Okrasite steznik

Kako okrasite obleko obleke z lastnimi rokami? Pogosto okrasite zgornji del večerne obleke. Obesek bo zdržal težo kamnov in okrasnih kamnov, vzorcev kroglic in kovičkov. Na spodnji fotografiji na rokavih in na zgornjem delu obleke se z vijačnimi črtami zašijejo kamni brez roba različnih oblik. Vsaka linija se konča s koničastim kotom in je sestavljena iz majhnih elementov iste barve.

Na rokah je bil dekor nameščen le na tanke kosove tkanine. Barve morajo izgledati skladno in se ujemati s tkanino. Vendar pa takšne dekoracije niso primerne za vsako obleko. Na občutljivo svilo ali šifon ne morete obesiti težkih kamnov, toda za gosto tkanino je ta dekor zelo primeren.

Obleka za robljenje

Kako okrasite večerno obleko z lastnimi rokami? Na monofonski obleki bo vzorec, zavit iz traku dekorativnega obrobja, izgledal odlično. Najbolj primeren način je najprej narisati na list papirja in ga nato prenesti na krpo. V našem vzorcu uporabljamo robove različnih premerov, praznine pa napolnimo z velikimi svetlimi kroglicami.

Tudi ambiciozni mojster, ki lahko v rokah drži iglo, bo lahko naredil tak ornament. Vsa dejanja se opravijo ročno, glavna stvar je, da poberem nit v tonu Kanta in tkanino obleke, tako da je popolnoma nevidna.

Beadwork

To je trden in dolgotrajen postopek za izdelavo kompleksnega vzorca iz številnih drobnih kroglic. Na splošno delodajalci delajo v skladu s shemami, kjer je število elementov v vsakem cvetnem listu ali cvetnem listu jasno označeno.

Poleg tega so v vsaki vrtnici prisotni biseri zlate barve, ki prinašajo raznolikost do enoglasne ploskve. Nekateri obrtniki namesto navojev uporabljajo pregledno ribiško vrvico. Je popolnoma neviden na izdelku in je trdnejša osnova za držanje kroglic in kroglic na sliki.

Dekoracija oblečenih oblek

Izgleda čudovito svetlo bele perle na temni obleki tkanine. To je lahko večerna obleka v vsakem slogu. Na steznik in ovratnik lahko dodamo beaded dekor, na zgornji del rame ali na manšete rokavov.

Vezenine lahko obsegajo majhno vejico ali trak okoli ovratnika, šopek ali en majhen cvet, cvetni ornament ali katero koli drugo sestavo. Če želite, da bo vezenje urejeno, lahko na temno krpo postavite obrise bodočega vzorca s tanko kredo. Glavne linije so zlate cilindrične kroglice. Listi so ustvarjeni z ovalnimi kroglicami. Sam cvet je predstavljen z velikimi detajli. Kako okrasite obleko z biseri z lastnimi rokami, vsak mojster izbere posamično, odvisno od želje lastnika obleke in njenega stila.

Tkaninska aplikacija

Če z lastnimi rokami okrasite obleko za vsakodnevno nošenje, upoštevajte, da bo vzorec tkanine, ki ga izdeluje aplikacija, videti spektakularno. Najprej narišite prihodnji dekor na kos papirja v naravni velikosti. Nato iz različnih kosov tkanine naredite sliko, poskusite jo na predlogi. Na robovih tkanine pustite 0, 5 cm okoli vsakega dela.

Nato šivajte vse podrobnosti na šivalnem stroju z enakimi šivi. Glavno tkanino obleke predhodno postoljajte tako, da ne boste pomotoma zašili zveze tkanine. Glede na slog obleke in njeno barvo je mogoče aplicirati na rob, na steznik, na žepke. Če gre za cvetlični ali cvetlični ornament, potem bo zanimivo pogledati ovratnik.

Barve koščkov naj bodo v harmoniji s senci tkanine obleke in izgledajo estetsko. Prav tako se spomnite risbe, ki ustreza starosti lastnika. Mlada deklica ali otrok bo našla aplikacijo za risanke ali superheroje, pisane ptice, smešne živali ali srca. Za zrelo žensko obleko so primerni cvetovi, geometrijski okras ali čipke vzdolž steznika, pasu ali rokavov.

Kot lahko vidite, lahko obleko okrasite na različne načine. Nekatere možnosti oblikovanja so preproste, vsak čarovnik za začetnike bo opravil svoje delo. Obstajajo kompleksni elementi, katerih izdelava bo morala trdo delati. Preizkusite tiste, ki jih želite, začenši z enostavnimi možnostmi!