FoodPro Preloader

Enostavno oblazinjenje iz tila: izračun materiala in krojenje


Obrtne ženske, ki imajo hčerke, imajo odlično priložnost, da svojim otrokom razvajajo svoje izdelke. Je zanimiva in ekonomična. Izdelava otroških oblačil je privlačna tudi zato, ker ne vzame veliko časa in vam omogoča uporabo svetlih, zabavnih materialov (npr. Svetlo vijolične ali roza barve, ki niso vedno primerne za odrasle). Krilo iz

Obrtne ženske, ki imajo hčerke, imajo odlično priložnost, da svojim otrokom razvajajo svoje izdelke. Je zanimiva in ekonomična.

Izdelava otroških oblačil je privlačna tudi zato, ker ne vzame veliko časa in vam omogoča uporabo svetlih, zabavnih materialov (npr. Svetlo vijolične ali roza barve, ki niso vedno primerne za odrasle). Krilo iz tila Tutu spada v kategorijo takšnih zabavnih predmetov. Uporablja se lahko za vsakodnevno uporabo ali kot del prazničnega kostuma.

Kaj je potrebno, da ustvarite krilo iz tila

Takšni veličastni paketi so primerni za najmanjša dekleta, pa tudi za najstnike in odrasle dekleta. Glede na starost dekleta in tudi glede na dolžino in namen izdelka, bo potrebna določena količina tila (ali mreže), širok elastični trak za pas in ostre škarje. Uporabna je tudi igla z navojem za šivanje gumijastega traku in pritrjevanje dekorja.

Obstaja več možnosti za šivanje tulle krilo-paket. Ta članek bo opisal najlažji način, ki ne zahteva posebnih izkušenj pri šivanju ali posebnih orodij.

Izbira materiala

Kvalificirane rokodelke priporočajo uporabo ameriškega najlona, ​​ki je mehak in hkrati odlično ohranja svojo obliko. Ta material je mogoče najti v kolobarjih ali zvitkih. Njegova širina je ponavadi približno 20 cm, vendar veliko moških pravi, da se ne prodaja v vseh mestih. Zato lahko iz materiala, ki je na voljo, sešite krilo iz tila.

V večini trgovin je več vrst tila. Preveč mehka ne bo obdržala oblike, najtežji pa otroka. Torej je najboljši material srednje trdota.

Tutu krilo iz tila z lastnimi rokami je lahko izdelano iz velikega števila trakov, pritrjenih na pas elastičnega. Dolžina dlesni mora biti enaka obsegu pasu otroka. Prekrivati ​​ga bo treba, zato bo postalo malo krajše in se bo tesno držalo.

Kot ornament za tutu se najpogosteje uporabljajo satenasti trakovi in ​​loki, ki so pritrjeni na pas. Tudi na nekaterih trakovih šivajo kroglice ali kroglice.

Materialni izračun

Za tulsko tutu krilo za najmlajše otroke bo trajalo od 40 do 60 trakov tila širine 15 cm in dolžine 50 cm (za izdelek dolžine 24 cm).

Če uporabite material širine 160 cm, potem iz enega tekočega metra dobite 20 pasov. Zato bo za izrezovanje 60 pasov potreben vsaj tri metre tila.

Porabo tkanine je mogoče izračunati pred šivanjem ovitka večjega tila po naslednjem algoritmu:

  • Določite dolžino krila.
  • Dodajte 5-6 cm, kar je potrebno za oblikovanje vozlišča.
  • Odločite se, kako bo bujna tutu. V povprečju potrebuje odrasla oseba vsaj 60-80 pasov. Če potrebujete zelo puhasto krilo iz tila, lahko izgine do 120 črt.

Rezanje tila

Večina vrst tila je primerna za rezanje, tudi če so zloženi v več plasteh. Zato se ne morete bati oblikovanja neenakih trakov in škarij, in pogumno odrežite 3-5 slik naenkrat.

Pri označevanju materiala je bolje določiti točko začetka in konca rezanja, kot tudi več točk med njimi. Optimalen način za izdelavo popolnoma ravnega traku je čedna risba linije rezanja s kredo ali milo. V nasprotnem primeru lahko naletite na dejstvo, da bo pas na koncu ožji ali širši kot na začetku. Možno je tudi oblikovanje neenakomerne rezne linije.

Ko bo potrebno število pasov pripravljeno, morate izmeriti in odrezati elastiko za pas. Njene robove je treba položiti drug na drugega in zelo trdno šivati. Če je šivalni stroj, ga lahko uporabite, vendar pa z rokami dobite tudi precej zanesljiv šiv.

Kako narediti krila iz tila

Za pritrditev prvega traku na trak je treba gumijasto trak malo raztegniti. Craftswomen za to uporabljajo noge obrnjen stol ali svoje koleno. Privežite vozel na dva načina:

  1. Trak je vezan okoli elastika z običajnim dvojnim vozlom, tako da so njegovi robovi enaki, vozel pa se nahaja v središču pasu. Trak, ki je povezan s to metodo, se bo močno nabral, tako da bo v tem primeru iz lastnih rok izdelana zelo mehka krila iz tila.
  2. Vsak trak se zloži na polovico, zanka se namesti z gumijastim trakom.

    Potem se prosti konci potegnejo skozi zanko.

    Vozel se zategne in tako sta oba robova traku videti na tleh.

Pomembna točka: trakovi morajo biti vezani tako, da ne preveč dlesnijo, temveč se lahko prosto gibljejo ob njem. Če želite prenesti to zlato sredino, lahko postavite ravnilo ali debelo lepenko iste širine kot pas. Ko je več vozlov pripravljenih, lahko blazinico izvlečete.

Na opisani način morate vezati vse pasove in jih zelo tesno povezati.

Guma ne sme biti vidna.

Izklop

Pravzaprav je izdelek pripravljen. Če je potrebno, se spodnji rob lahko obreže s škarjami, da se naredi tutu krilo iz tila. Master razred opisuje izdelavo osnov, ki jih lahko po vaši presoji okrasimo.

Lahko pa razmislite o izrezovanju ostrih vogalov na koncih vsakega traku. Res je, medtem ko bo krilo malo izgubilo v pompu.

Zanimivi so tudi izdelki, pri izdelavi katerih so bili uporabljeni različni trakovi materiala v barvi. Lahko se dajo na dlesni na kaotičen način ali pa se nadomestijo na katerem koli sistemu.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci