FoodPro Preloader

Kje se uporablja francoski šiv? Njegova tehnika izvedbe in kratek opis drugih vrst šivov


Verjetno je bilo vsako dekle v šoli na poučevanju ročnega dela poučeno o glavnih vrstah šivov za ročno in strojno šivanje. Toda sčasoma te veščine izginejo. In ko želite uporabiti znanje o šivih, postane skoraj nemogoča naloga. Samo morate zapomniti, kako opraviti francoski šiv, kako podvrnuti tkanino in ponovno obvladati umetnost polnjenja spodnjih in zgornjih niti v stroju. Vse tehnolog

Verjetno je bilo vsako dekle v šoli na poučevanju ročnega dela poučeno o glavnih vrstah šivov za ročno in strojno šivanje. Toda sčasoma te veščine izginejo. In ko želite uporabiti znanje o šivih, postane skoraj nemogoča naloga. Samo morate zapomniti, kako opraviti francoski šiv, kako podvrnuti tkanino in ponovno obvladati umetnost polnjenja spodnjih in zgornjih niti v stroju.

Vse tehnologije obdelave tkiv so razdeljene v dve skupini. Zapomni si jih ni težko. To so ročni in strojni šivi (vrste šivov so bolj raznolike).

Glavne vrste šivov

Uporabljajo se za povezavo podrobnosti prihodnjega izdelka. Najpogostejši ročni šiv, namenjen za pritrjevanje delov, lahko imenujemo šiv, izdelan v tehniki pometanja. Namenjena je začasnemu povezovanju podrobnosti izdelka, da bi začrtala njegov prihodnji videz. Za izdelavo tega šiva se najpogosteje uporabljajo bombažne niti različnih debelin. Tudi priljubljena tehnologija - "čez rob." S svojo pomočjo se deli sešijo tako, da nastali del izdelka lahko obrnete navzven.

Šiv šiv se pogosteje uporablja za dekorativno končno obdelavo - tako se obdelajo robovi ročno vezenega ubrusa. Šiv igle na hrbtu igle izgleda kot strojni šiv. Zato se uporablja v primerih, ko morate npr. Ampak, da bi skrajšali izdelek, smo izumili robove šivov. Dve vrsti sta: enostavni in skriti. Obvladati jih ni težko. Skriti šiv je uporaben, če ne želite, da bi kdorkoli videl šive niti na končnem izdelku. Uporablja se pogosto. Francoski šiv ne spada med ročne tehnike obdelave tkanin, čeprav se zdi, da ga izdeluje človek in ne stroj.

Strojni šivi

Izdelava spojev stroja bo trajala veliko manj časa kot pri istem ročnem delu. Na šivalnem stroju krojači celo uporabijo dekorativno tehniko za obdelavo tkanine ali okrasitev končnega izdelka. Še posebej učinkovito izgledajo, če naredite linijo z nitjo, ki se po barvi razlikuje od tkanine. Najboljše od vsega v tem primeru bo videti v kontrastnih barvah. Strojni šivi so razdeljeni na dva tipa: povezovalni in dekorativni.

Povezovanje strojnih šivov

Najpogosteje uporabljena tehnika obdelave tkanine je povezovalni šiv ali “stach”, to je namenjen za medsebojno pritrditev delov izdelka. To je navadna ravna črta. Nit se sploh ne vidi, seveda s pravilnim opravljanjem dela.

Obtachnoy šiv - ena od sort stachnoy tehnologije. Uporablja se pri obdelavi obrnjenih delov. Da bi to naredili, so deli zloženi iz oči v oči in povezani s preprosto linijo, to pomeni, da uporabljajo tehniko zlaganja.

Šiv je eden izmed najmočnejših. Imenuje se tudi "denim". Zakaj? Pogosto se uporablja za predelavo jeansa. Šiv je videti kot dekorativni šiv, spredaj in na napačni strani. S pomočjo šivov lahko naredite vse vrste perila.

Pri šivanju posteljnega perila se uporablja dvojni reverzibilni šiv. Za povezavo nadglavnih delov krojači uporabljajo tehniko zgornjega šiva z upognjenim rezom. Ogledate si ga lahko na končnem izdelku. Za obdelavo delov izdelka pa poveljnik potrebuje znanje o izvedbi robov. Posebno pozornost je mogoče posvetiti dvojnemu šivu.

Dvojni šiv

Je zelo pogosta v lahki industriji. Ta tehnika se imenuje tudi francoska in linijska linija. Dvojni šiv na sprednji strani izgleda kot navaden šiv. Znotraj ima videz prešitega zgiba. Pogosto se francoski šiv uporablja za obdelavo tankih, "letečih" in transparentnih tkanin, kot so organza, svila. Linija perila je zelo podobna tehniki šivanja, vendar je enostavnejša. Toda kako se naučiti izvajati ta strojni šiv, če je opis besedila nerazumljiv, slika pa je shematično in čudno upodobljena?

Dekleta, ki se želijo naučiti izvajati francoski šiv, si lahko ogledajo mojstrski tečaj na internetu. Te video vadnice najdete na priljubljenih spletnih mestih. Ta način učenja je zelo priročen - vse je vidno, obstaja zvočni posnetek, video si lahko ogledate večkrat.

Ampak, če pojasnimo z besedami, bo opis tehnologije platna šiv bo majhen. Najprej morate zložiti dele notri navzven, utrditi črto na razdalji 0, 5 cm od prereza dela. Nato morate odrezati dovolilnice blizu položene črte in jih previdno razstaviti, jih zložiti na glavo - s sprednjimi stranicami. Še vedno ostane le še tlakovati linijo s pomočjo šivalnega stroja in to je vse - linijska linija je pripravljena. Postopek lahko opravite večkrat, dokler rezultat ne ustreza. Kot lahko vidite, je izdelava dvojnega šiva na pisalnem stroju hitra.

Dekorativni šivalni stroji

Dekorativni šivi se uporabljajo za dodelavo izdelkov. Ustvarjajo vtis vezenja in izgledajo lepo. Eden od dekorativnih šivov je zalepljen šiv. Služi za izdelavo rastlinskih stebel, majhnih vejic in drugih elementov vezenja. Linijo položimo z majhnimi šivi po konturi vzorca enkrat ali dvakrat (odvisno od debeline navoja). Obstaja tudi "šiv", tako imenovan, ker spominja na linijo, izvezeno z biseri.

Dekorativni in zaključni šiv, ki se izvaja s pomočjo šivalnega stroja, izgleda zelo lepo in se imenuje "kobilica". Izgleda odlično na poletnih ženskih sundresses in oblekah.

Zaključek

Govorili smo o tem, kako razumeti osnovne ročne in strojne šive. Naučiti se jih izvajati, če je želeno, ni tako težko, saj je iskanje koristi danes zelo preprosto. Francoski šiv vam je lahko koristnejši od drugih tehnologij za povezovanje delov izdelka, zato mu morate posebno pozornost posvetiti.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo