FoodPro Preloader

Kako kvačkati poletno obleko: opis


Na platnicah revij in v resničnem življenju je ogromno število lepih oseb v pletenih oblekah. Ti izdelki ne izgledajo le zelo lepo, ampak tudi izvirno. Poleg tega je večina od njih ustvarjenih po posameznih skicah in so zato edinstvene. Odražajo stil ženske ali dekleta, njen značaj in celo poglede na življenje. Zato s

Na platnicah revij in v resničnem življenju je ogromno število lepih oseb v pletenih oblekah. Ti izdelki ne izgledajo le zelo lepo, ampak tudi izvirno. Poleg tega je večina od njih ustvarjenih po posameznih skicah in so zato edinstvene. Odražajo stil ženske ali dekleta, njen značaj in celo poglede na življenje. Zato so ročno izdelani izdelki zelo priljubljeni. V tem članku bomo govorili o tem, kako narediti kvačkanje poletne obleke.

Priprava na ustvarjalnost

Pletene koli izdelek je zelo preprosta. Najprej pa ga je treba skrbno pretehtati. Izberite slog, izberite vzorec, lepo prejo in priročno orodje.

Glede prvih dveh parametrov plošče ne more biti. Ker jih lahko definirate, se osredotočite na svoj okus in želje. Vendar pa je pomembno upoštevati namen izdelka. In ker v tem članku proučujemo tehnologijo kvačkanih poletnih oblek, je dokaj nesmiselno kupiti debele volnene niti, ki bi jih izvajali. Bolje je razmisliti o bombažni preji.

Šele takrat lahko poberete orodje. Mimogrede, strokovnjaki pravijo, da je ideal tisti, ki je narejen iz kovine. Njena velikost ne sme biti več kot pol in pol debelejša od niti. Še posebej, če izdelek predvideva odprtine.

Gradnja vzorcev

Da bi kvačkali čudovito poletno obleko, bi morali skicirati njeno želeno različico na kos papirja. In poleg tega morate barvati parametre modela, ki ga boste preučevali. Če bralec ne pozna potrebnih merilnih točk, so navedene spodaj:

 • dolžina obleke - A;
 • obod bokov - B, pas - B, prsni koš - D;
 • razdalja med točkami B, C, D;
 • višina rokavov - D;
 • širina ramen - E;
 • širina vratu - F;
 • dolžina rokavov (če je na voljo) od konice rame do predvidenega roba - W;
 • globina iz rok iz pazduhe do spodnjega roba rokava - I;
 • obseg rok na rokavih manšete - K;
 • obseg najširšega dela podlakti - L.

Vse parametre je treba izmeriti z uporabo elastičnega centimetra in nato označiti vzorec obleke.

Obvladovanje vzorca

Za vadbo tehnologije vzorca je treba vzorec vezati Morate ga narediti kvadratno s stranico 10 cm in obvezati fragment želene dolžine, ne zapiramo zank. Ampak ne zavrni vsega dela. Preštejemo število zank in vrstic v njem. Potem delimo vsako vrednost na deset. Če je potrebno, zaokrožite, pri tem upoštevajte pravila matematike. Zato izračunamo parametre za 1 cm:

 • P - zanke;
 • P - vrstice.

Značilnosti pletenje izdelkov

Kvačkanje poletno obleko lahko na različne načine. Vendar pa strokovne pletilje priporočajo, da bi odprtina stvar brezhibno. V ta namen določite število zank za spodnji rob izdelka. Če se obleka razplamti, potem vzamemo dva boka. Če ne, izračunamo število zank za množico na naslednji način: pomnožimo parametre P in B. Potrebno je ukrepati nekoliko drugače, če je obleka sestavljena iz dveh delov - sprednje in zadnje. V tem primeru je potrebno dvakrat manj zanke: P x B / 2.

Nekateri mojstri novice poskušajo obleči od zgoraj navzdol. Vendar pa obrtniki ugotavljajo, da je to zelo neprijetno in da boste trpeli veliko med celotnim procesom pletenja. Zato bomo v tem članku predstavili opis izdelka, ki je povezan z dnom navzgor.

Kako narediti lep rob

Če je bralec zamislil, da bi sežgali poletno obleko z kvačkano kavljem za dekle, dekle ali žensko, to je, da imajo puhasto krilo, je zelo pomembno, da pravilno pletite rob. Seveda, če ima izdelek pas. Čeprav je za lažje delo je mogoče plesti od spodnjega roba do rokava z enakomerno krpo. Brez dodajanja ali zmanjševanja. Nato dodajte končno obleko z usnjenim ali pletenim trakom. S tem poudarjamo pas. Če želite še vedno izdelati vgrajen izdelek, morate izračunati število zank in vrstic za rob. Za to:

 1. Razliko parametrov B in C pomnožimo s parametrom P. Določimo število zank, ki jih moramo zmanjšati, da dobimo volumen pasu.
 2. Razdalja od spodnjega roba izdelka do točke B se pomnoži s parametrom R. Centimetre prevedemo v vrstice.
 3. Zdaj je ostalo le, da se odločite, kdo želi kvačkati poletno obleko. Če je rob gladek, razporedite zanke v vrstice in jih enakomerno zmanjšajte. Če je krilo zasnovano ravno, in preden je pas močno ostro, je potrebno zmanjšati dodatne zanke v 7-10 vrstah do nivoja pasu.

Kako nadomestiti zanke za obod prsnega koša

Večina začetnikov se na tej stopnji sooča s številnimi težavami. In vse zato, ker bi morala narediti roko, tkanino in vrata. Poleg tega morate v nameščen izdelek dodati zanke. V nasprotnem primeru bo obleka v prsih majhna.

Zanke za dodajanje izračunamo na naslednji način: od trenutnega števila zank odštejemo niz parametrov P in G. Potem se odločimo, kako jih vnesemo v platno. Dodate lahko postopoma, kot na rob, ali v vrsticah, ki se nahajajo v bližini pasu. Glavna stvar je, da pravilno izračunamo, koliko vrstic ločimo od pasu. V ta namen pomnožite parametre P in D.

Kako vezati roko

Zelo pomembno je pristopiti k izvajanju tega dela opisa poletne obleke. Kvačkanje pletene ali pletene izdelke, ni tako pomembno. Konec koncev, morate vnaprej razmisliti, ali bo v njej zaobljena linija za spiranje. Začetniki lahko dodajo zanke, ki gredo na želeni obseg prsnega koša, in jih nato zavezujejo na ramena z gladko krpo. Vendar pa strokovnjaki raje drugo možnost. Raziskujemo njeno tehnologijo še naprej.

Najprej izračunamo število dodatnih zank. Če želite to narediti, pomnožite parametre P in E. In nato odštejte nastalo število od trenutnega števila zank. Tako ugotovimo količino, ki jo določimo z vezanjem dveh rok.

Crochet openwork poletni obleki pletenine v krogu. V tem primeru v prvi vrsti zaprete dvanajst zank. Če je spredaj in zadaj mogoče narediti ločeno - samo šest. V drugi vrstici odštejemo pet zank na vsaki strani. V tretjem in četrtem - štirih. V peti in šesti - tri. V sedmem - dveh. Preostale zanke so enakomerno porazdeljene po zadnjih vrstah.

Kako narediti vrata

Preden dokončate izdelek, morate urediti vrata. To je zelo enostavno:

 1. Najprej izračunamo število zank, tako da pomnožimo parametre P in J.
 2. Izberite zanko spredaj in zadaj, tako da označite želeno območje.
 3. Pomembno je upoštevati, da so sprednja vrata spodaj. Zato smo 2/3 ločenega števila zank zaprli več vrstic prej. Višino vrat lahko določite s centimetrom.
 4. Na hrbtni strani zmanjšamo enako število zank, vendar malo kasneje.
 5. V naslednjih vrsticah zmanjšamo zanke kot tudi na ročici.
 6. Če je potrebno, v preostalih vrsticah - še eno z vsake strani.

Kako vezati rokave

Kvačkanje poletno obleko za dekle, dekle ali žensko lahko različne sloge. V nekaterih primerih ga želimo dopolniti z lepimi rokavi. Zato bomo v nadaljevanju opisali tehnologijo njihovega izvajanja:

 1. Najprej izračunamo število zank na manšeti, pomnožimo parametre P in K, v najširšem delu podlakti pa parametre P in L.
 2. Dolžina rokavov - parametri P in Z.
 3. In globina roke - parametri P in I.
 4. Od zanke se odšteje na manšeti, ki je potrebna za podlaket.
 5. In dobljeno vrednost razdelimo na globino reže.
 6. To je toliko zank, ki jih želite dodati pred načrtovanjem zgornjega roba rokava.
 7. Zbiramo zanke in nadaljujemo s pletenjem.
 8. Ko dosežemo nivo rokavice, začnemo plesti zgornji rob rokava. Osredotočanje na navodila, ki so opisana za roko.
 9. Pomembno pa je, da se zavedamo, da bi na koncu moralo biti deset zank.
 10. Zapremo jih, nato pa šivamo od znotraj navzven do traku, kjer se nahaja ramenski šiv.

Upajmo, da smo v predstavljenem gradivu lahko prepričali bralca, da je kvačkanje poletne obleke za odrasle ali otroke zapleteno. Glavna stvar je, da podrobno razmišljamo o vsem delu. Potem bo proces pletenja prinesel veliko užitka.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča