FoodPro Preloader

Kvačkanje jakne za novorojenčke - najboljši modeli in sheme


Bluze kvačkane za novorojenčke iz naravne preje so vedno uživale zaslužen uspeh. Zakaj? Ker je njihova proizvodnja zahteva veliko manj časa kot pletenje, in je veliko lažje izvedeti, kako plesti s to napravo. Nekdo bo rekel, da stvari, narejene s pomočjo kljuke, nimajo tiste mehkobe in elastičnosti, kot pri pletenih predmetih. Ampak

Bluze kvačkane za novorojenčke iz naravne preje so vedno uživale zaslužen uspeh. Zakaj? Ker je njihova proizvodnja zahteva veliko manj časa kot pletenje, in je veliko lažje izvedeti, kako plesti s to napravo. Nekdo bo rekel, da stvari, narejene s pomočjo kljuke, nimajo tiste mehkobe in elastičnosti, kot pri pletenih predmetih. Ampak ni. Vse je odvisno od metode pletenja, izbrane preje in izdelave igle. Oglejmo si več možnosti, s katerimi se bodo pletene bluze kvačkane za novorojenčke spremenile v zanimiv poklic, rezultat pa bo izpolnjeval najvišje zahteve za otroška oblačila. Kje začeti? Najboljše od vsega, če je to najlažja možnost. Ampak ne skrbite, preprosto - ne pomeni grdo. V nadaljevanju je podroben opis modela za fanta, ki je videti zelo nežen, eleganten in originalen.

Kvačkanje za novorojenček

Ta pulover je univerzalni model. Dovolj je, da modro barvo spremenite v rožnato in da se bo zlahka spremenila v oblačila za malo princesko.

Kljub dejstvu, da ta skakalec izgleda zelo elegantno, ga lahko celo zanosna šivalka zveže. Glavni vzorec pletenja je dvojna kvačkanja, konča vratu in spodnji rob izdelka sta enojni kvačkani. Aplikacija na pulover je lahko katera koli. V tem primeru je krona.

Če želite plesti takšen pulover za zelo majhne otroke, potem lahko naredite dodatno zaponko na rami ali hrbtu. To bo olajšalo proces oblačenja otroka. Bluze, kvačkane za novorojenčke, izdelane z vsemi pravili, morajo najprej izpolnjevati zahteve udobja in udobja.

Delovni nalog

V tem primeru je pulover zasnovan za starost 7-9 mesecev. Začnemo plesti jakno s hrbtom (iz njegovega spodnjega dela). Za to morate plesti verige 30-40 zank in še pletenje s kvačkami. Ko dosežemo vratni izrez, pustimo 15 srednjih stebrov, ki se odpnejo in še naprej ločeno pletemo vsako ramo. Za gladko obris vratu v vsaki prvi vrsti ne plesti en skrajni stolpec. To počnemo, dokler ne dosežemo želene širine ramen.

Podobno je hrbtna pletena polica, samo izrez je globlji. Ob zaključku s hrbtom in polico preidemo na pletenje rokavov. Ker na polici in hrbtu nismo naredili reza za roko, pletenje rokavov ne bi bilo težko. Imamo model z spuščenim rokavom.

Začne pletenje rokavov z manšeto, prav tako dvojno kvačkanje. Če želite to narediti, pletene verige 10-13 zraka zanke. Po 2 cm je potrebno povečati na obeh straneh platna. Če želite to narediti, smo pletene dve crochets v eni zanki. Pred koncem rokavov morate v vsakem tretjem redu opraviti dodatke še nekajkrat. Drugi rokav plete podobno kot prvi.

Tudi mati, ki je prvič vzela kljuko v rokah, lahko naredi tako kvačkanje za dojenčke. To bo nepogrešljiva stvar v otroški garderobi.

Sestavljanje in dodelava izdelkov

Končano polico in hrbtno zložimo na glavo in opravimo ramenske šive. Potem šivajte rokave. In šele nato šivamo pulover na straneh. Zadnja stopnja bodo šivi na rokavih.

Sedaj lahko greš do cilja. Za to bomo uporabili pletenje z enojnimi kvačkami. Zvežite spodnji del puloverja, vratu in manšete v krogu s 3 vrstami stebrov brez enojnega kvačkanja. Fotografska vezica je narejena v modri barvi, lahko pa jo uporabite po vašem okusu. Pletena krona se uporablja kot aplikacija na prsih. Če še vedno niste zelo dobri pri pletenju, lahko uporabite že pripravljene termo nalepke. Ta dekor izgleda zelo impresivno.

Če boste vezali ta model kvačkane jakne za novorojenčke, potem boste najverjetneje večkrat slišali v svojem naslovu rave kritike drugih, s katerimi se boste strinjali, da je zelo lepo.

Univerzalna različica bluze za dojenčka

Zdaj pa poglejmo, kako se izvaja druga različica bluze, ki je dovolj preprosta in primerna tudi za začetnike. Za njega boste potrebovali 1 čep preje (to je za otroka do 7 mesecev), za starejše pa boste potrebovali 2 čeli preje. Na prvi fotografiji lahko vidite, kako izgleda bodoča bluza, preden so pritrjeni stranski šivi, naslednji pa je možnost v montaži.

Kot v prejšnjem primeru se pletenje začne od zadaj. Dekorativni trak na spodnjem robu izdelka se v tem primeru izvede takoj. To je lahko poljuben vzorec po vašem okusu. Nadaljnje pletenje se nadaljuje z enojnimi kvačkami. Vrat je pleten na enak način kot v prejšnji različici. Izrezki za roke niso izdelani. Pri tem modelu ni treba izvajati ramenskih šivov, saj je na tem mestu pritrjen pritrdilni element. Na fotografiji je jasno vidna, turkizna.

Rokavi se prilegajo po hrbtu in polici sta zaključeni in pritrjeni skupaj. Za njih, vzdolž roba izdelka, v kraju, kjer naj se nahaja rokav, se prilega vrsta enojnih kvačkanih šivov. Nadalje je v vrsticah 3, 5 in 8 potrebno odštevanje, tako da so skrajni stolpci nevezani.

Naslednja faza vključuje izvajanje stranskih šivov in šivov na rokavih. Naslednja fotografija prikazuje že sestavljeno in obrezano bluzo, ki jo je za novorojenčka kvačkala ljubeča mama. Izvedbena shema, kot ste že razumeli, je nekoliko drugačna od prejšnje, vendar je tudi zelo enostavna za izdelavo.

Strinjam se, da je takšna bluza univerzalna možnost, primerna za dekleta in dečke. Vse bo odvisno od izbrane barve preje.

Nekaj ​​več možnosti za pletenje bluze

Tukaj je še nekaj primerov zelo udobnih kvačkanih bluz za male fashionistke in fashioniste. Na primer, različica melanža, kot na sliki. Kaj ga naredi izstopajoče med ostalimi?

Ta bluza je zelo udobna za nošenje, kot tudi v procesu oblačenja. Seveda ste opazili, da na njem ni gumbov. To pa pomeni, da ne bodo motili majhnega otroka, ki večino časa preživi. Za pritrdilne elemente so na voljo mehke vezi. In slog z vonjem bo temu modelu omogočil, da se dobro prilega otrokovemu telesu, ne da bi se ustrahoval in obračal v najbolj neprimernem trenutku. Vezati takšno bluzo je zelo preprosto.

Hrbet se prilega na običajen način, polica pa je sestavljena iz dveh delov, izdelanih v zrcalni sliki. Tudi pri pletenju rokavov ni nič nenavadnega. Ne pozabite, da je pri izdelavi stranskih šivov potrebno pustiti luknjo za strune.

Bluza za princeso

Naslednja možnost je namenjena malim princesam. Takšna kvačkana bluza za novorojenčka bo zelo mehka, nežna in elegantna. Ne glede na barvo, ki jo naredite, bo izgledala odlično.

Ta učinek se doseže zaradi izbranega vzorca. In za pletenje ni treba uporabljati tankih niti. Tudi iz precej debele preje je takšen pulover za novorojenčka kvačkanje (shema za pletenje prikazana spodaj) videti nežen in eleganten. Za pritrditev se uporablja samo en gumb.

Shema pletenja je zelo preprosta. Rok v tem modelu poteka od zgoraj navzdol. Za njega, smo plesti veriga 10 zračnih zank in še pletenje s kvačkami. Privežite pol rokavov in nadaljujte z vzorcem. Če želite to narediti, v prvi vrsti odprtine smo pletene tri dvojne crochets, nato pa obroč 3 zračne zanke, nato pa spet tri dvojne crochets. V drugi vrsti v obroč zraka zanke plesti 3 stolpce s kvačkami. V vsakem nadaljnjem povečujemo število kvačkanih stolpcev za 1. V intervalih med stolpci izdelujemo zračne zanke. Tako bo rokav dobil želeno obliko. Privezujemo želeno dolžino, končamo pletenje s kvačkami. Hrbet in polica ponavljata vzorec rokava. Spodnji izsekani rob se dobi kot rezultat uporabe vzorca odprtine in vezave v pico tehniki. Za izvedbo takega zaključka morate v zadnji vrsti pletiti verigo petih zračnih zank skozi enako število ne kvačkanih stebrov in jo pritrditi na isto mesto.