FoodPro Preloader

Do-it-yourself Bow: nekaj preprostih tehnik dekoracije


Neskončni so loki, nabori, trakovi in ​​čipke - ideje za dekoracijo ženskih dodatkov in oblačil ter obutve. Ta strast se praviloma začne v otroštvu, ko matere izberejo srčkane obleke in lasnice za svoje ljubljene hčere, dekleta pa poizkusijo prve oblikovalske korake na svojih lutkah, izumijo oblačila za njih in jih izdelajo neodvisno od tkanih obrezkov. Vendar pa j

Neskončni so loki, nabori, trakovi in ​​čipke - ideje za dekoracijo ženskih dodatkov in oblačil ter obutve. Ta strast se praviloma začne v otroštvu, ko matere izberejo srčkane obleke in lasnice za svoje ljubljene hčere, dekleta pa poizkusijo prve oblikovalske korake na svojih lutkah, izumijo oblačila za njih in jih izdelajo neodvisno od tkanih obrezkov.

Vendar pa je v odraslem obdobju, spretnosti šivanje malih okrasnih predmetov lahko zelo koristno, saj je tako lepo, da prijateljem lasnice in gumijaste trakove, narejene z lastnimi rokami, kot tudi okrasite svoje obleke in vse predmete v hiši. Osnovna možnost je seveda lok. Vsaka čipka, satenski trakovi, trakovi lepe, po možnosti sijajne tkanine z vzorcem bodo ustrezali njemu. Poleg tega je lok s svojimi rokami odličen način, da preživite čas in izboljšate vaš estetski okus. Obstaja veliko variacij, pa tudi njene proizvodne metode, zato se učimo vsaj nekaj skupaj.

Veličastna možnost

Torej, velik lok s svojimi rokami je lahko odlična dekoracija za darilno škatlo. Za njega vzamemo dolg trak rajona, ki je širok 2-5 cm katerekoli barve, odvisno od želje. Prstan, narejen iz materiala nežnih pastelnih barv z majhnimi vzorci, kot so grah, cvetje ali smešne živali, bo videti zelo lepo. Ta dekor bo ustrezal več deklet, vendar moški darila so bolje okrašena s temnejšimi odtenki tkanin brez vzorca.

Če želite narediti lok s svojimi rokami iz takega traku, vzamemo nekakšno trdno ploščato podlago s širino 10-15 cm (to je lahko krages ali trda ovojnica) in zaključimo trak na 8-10 vrsticah, tako da se robovi med seboj ujemajo. prijatelj. Posledično bi morali imeti takšen večplastni trak. Odstranimo jo iz podnožja in v sredini z iglo in nitjo naredimo kratek horizontalni šiv, nato pa ga čim bolj zategnemo in zavezujemo vozel. Pravzaprav je lok, ki je narejen z lastnimi rokami, skoraj pripravljen. Zdaj je ostalo le, da poravnate vse plasti v različnih smereh, da dobite obliko krogle. Prilepite ga za zavijanje daril z lepilom ali pa ga pritrdite na kos istega traku.

Eleganten lok na moškem darilu

Če želite, da bo vaše presenečenje videti bolj elegantno, bomo s svojimi rokami naredili satenast lok. Ta material je krhek, in če se ga netočno dotakne z iglo, lahko z lahkoto narišete puh. Zato za delo uporabljamo tanke svilene niti in tri vrste satenastih trakov: temno modra z vzorcem, bela 2, 5-3 cm široka in ena ozka, tudi modra, 0, 5 cm široka. Takšen lok je primeren za dekoracijo moškega darila, lasnic ali obleke, če na hrbtni strani pritrdite iglo. Torej, najprej zložimo beli trak v treh plasteh, kot smo to storili pri prejšnji metodi, tudi šivamo v sredini, zategnemo in rahlo poravnamo navzgor in navzdol, lok naj bo ravno, 10 cm dolg, nato pa odrežemo dva traka dolžine 16 in 12 iz modrega atlasa. cm, in iz tanke - dve enaki (20-25 cm). Oba široka traku je treba pretvoriti v enoplastne ravne loke. Če želite to narediti, šivanje koncih, šivanje v sredini in nato pritrdite na modro. Če želite skriti šive, dodajte čeden lok na sredino in priložite gumb ali kamenček.