FoodPro Preloader

Več načinov za vezanje loka


Premaz se uporablja za dekoracijo ne le oblačil, temveč tudi daril in presenečenj. Praznuje in dopolnjuje vsako podobo ali kompozicijo. Toda kako zveži lok, tako da je gladka, izvirna in lepa? Dovolj za nakup potrebnih materialov in potrpljenja. Splošne informacije in priprave Najuspešnejši in najboljši material za izdelavo dekoracije v obliki loka je trak. Preden

Premaz se uporablja za dekoracijo ne le oblačil, temveč tudi daril in presenečenj. Praznuje in dopolnjuje vsako podobo ali kompozicijo. Toda kako zveži lok, tako da je gladka, izvirna in lepa? Dovolj za nakup potrebnih materialov in potrpljenja.

Splošne informacije in priprave

Najuspešnejši in najboljši material za izdelavo dekoracije v obliki loka je trak. Preden boste vezali trak, morate določiti velikost prihodnjega izdelka. Odvisnost je naslednja: čim širši je trak, večji bo lok.

Izbira materiala in barve traku bo odvisna od strukture podlage, iz katere je izdelan predmet, ki ga želite okrasiti. Na primer, dolžina traku za lok, ki bo okrasil presenečenje, ki se nahaja v škatli srednje velikosti, mora ustrezati dvojni pokritosti škatle + 50-60 cm za lok.

Elementi, potrebni za ustvarjanje premca:

 • škarje ali nož;
 • lepilo ali voščena sveča;
 • dodatni elementi dekorja.

Metoda številka 1. Preprost lok

Preprost majhen lok je izdelan iz ozkega traku. Lahko se uporablja za dekoriranje razglednic, mehkih igrač, osebnih predmetov in spominkov. To se naredi zelo enostavno in hitro: samo 3 stopnje. Kako vezati trak?

Navodilo je naslednje:

 1. Potreben je ozek trak, dolg približno 30 cm, ko je tkanina v vaših rokah, jo morate zložiti tako, da je videz podoben črki »M«, hkrati pa obešeni konci zanke.
 2. Nato morate povezati ušesne zanke s križem, tako da je ena od njih na vrhu druge. Zgornjo zanko z ušesom navijte na hrbtno stran v luknjo, ki je oblikovana od spodaj.
 3. Po prejšnjem koraku morate povleči stranska "krila", da zagotovite in prilagodite želeno obliko in dolžino metulja. Obrt lahko popravite s svečo. Vosek bo tkanino držal na tak način, da se dekoracija ne raztopi.

Metoda št. 2. Nagnite se na vilice

Med vsemi načini, kako čudovito kravato lok, najbolj zanimivo je vezanje na vilice. Če želite vse narediti pravilno in dobiti želeni izdelek, sledite navodilom:

 1. Izbrani trak je treba poravnati in oviti okoli vtiča.
 2. Skozi razdaljo med zobmi, ki se nahajajo na sredini jedilnega pribora, se en konec traku potisne in ovije okoli njega.
 3. Ko je konec potisnjen v nasprotno smer, se dvigne navzgor, tako da je celotna vilica zavita s krpo.
 4. Ves isti del traku je treba prenesti naprej skozi vrh jedilnega pribora. Če je med temi manipulacijami nastala zanka, potem je vse pravilno.
 5. Isti konec traku se potegne na desno in potisne v zanko skozi dno čepa.
 6. Končna faza bo prinesla želeno obliko premcu in fiksaciji.

Ribbon izdelek je pripravljen za presenečenje.

Metoda številka 3. Preprost lok

Stroga lok bo popolnoma združena z oblačili, nakitom in obutvijo uradnega sloga. Preden privežete lok, morate preveriti razpoložljivost materialov in kupiti manjkajoče. Torej potrebujete:

 • Trak je širok, iz satenskega materiala - 25-30 cm.
 • Trak tankega tipa - 5 cm.
 • Škarje ali druga rezalna orodja.
 • Lepilo

Ta metoda je sestavljena iz samo dveh stopenj. Torej, kako vezati lok?

 1. Širok trak je prepognjen tako, da sta konca na sredini združena, kjer sta zlepljena z lepilom in stisnjena do spajanja materialov.
 2. Spoj koncev širokega traku je ovit z ozkim trakom in pritrjen z lepilom. 5 minut po strjevanju lepila se lahko z lokom okrasijo torba, obleka ali drugi predmeti.

Metoda št. 4. Prstan dveh barv

Med vsemi možnostmi, kako vezati lok, je najsvetlejša oblika iz trakov različnih barv.

Zaporedje:

 1. Najprej je treba od trakov široke in ozke velikosti odrezati enake dimenzije in medsebojno vsiliti nastale praznine.
 2. Če je pravilno opravljeno, mora biti ozka slepa na vrhu. S pomočjo lepila se konci trakov pritrdijo tako, da dobimo elipsasto sliko.
 3. Da bi lok premaknili rafinirano obliko v sredini, morate z tankim trakom zategniti dvojni vozel.

Takšen lok je primeren za male princeske in modne šolarke. Z njim lahko preprosto okrasite, na primer, okvir.