FoodPro Preloader

Openwork čipke krono z lastnimi rokami: izdelujemo nakit za odrasle in otroke


Matere deklic se dobro zavedajo, kako pomembni so lepi kostumi in počitniške obleke za vzgojo otroškega okusa. Poleg tega je vedno prijetno razvajati vašega otroka z zanimivimi obrti. Ta članek govori o tem, kako narediti krono čipke z lastnimi rokami. To je koristno za tiste, ki bodo naredili dodatno opremo za novoletni kostum ali pa samo za zabavo. Treb

Matere deklic se dobro zavedajo, kako pomembni so lepi kostumi in počitniške obleke za vzgojo otroškega okusa. Poleg tega je vedno prijetno razvajati vašega otroka z zanimivimi obrti.

Ta članek govori o tem, kako narediti krono čipke z lastnimi rokami. To je koristno za tiste, ki bodo naredili dodatno opremo za novoletni kostum ali pa samo za zabavo. Treba je opozoriti, da takšne krone ne moremo imenovati izključno otroški izdelek. Ker so izvedene v večjem obsegu, so zelo primerne za zabavo deklet na zabavah in drugih podobnih prireditvah.

Kaj je čipkasta krona s svojimi rokami?

Pravzaprav je to kos čipkastega traku, obdelan s posebno raztopino in okrašen z različnimi dekoracijami. Zato so takšne krone zelo naklonjene varčnim mojstrom, ki ne želijo preplačati denarja za enkratno uporabo.

Krono iz čipke, narejeno ročno, je lahko najrazličnejše oblike in velikosti, kar pomeni, da lahko uporabite skoraj vsako čipko. Seveda bo ozek trak lebdek primeren le za najmanjše, ker na glavi odraslega praktično ne bodo vidni.

Kateri material je bolje izbrati?

Ob predpostavki, da mora imeti krošnja določeno togost, je za takšno delo priporočljivo izbrati široko gosto čipko z največjim številom zob.

Krono čipk z lastnimi rokami je lahko izdelano iz materiala katerekoli barve, saj je končni izdelek izjemno lahek za barvanje. Barvo se nanese na utrjeno čipko s čopičem ali poškropi iz pločevinke.

Krone, pobarvane s kovinskim sijajem (zlato, srebro, bron), izgledajo izvirno. V tem primeru boste dobili resnično "dragoceno" stvar.

DIY krono čipke: mojstrski razred

Za delo pripravite naslednje materiale:

  1. Čipkasta obroba ali tkanina.
  2. Debeli karton.
  3. Sharp škarje.
  4. Lepilo PVA, želatina, sladkor ali škrob.

To so glavne naprave, potrebne za izdelavo izdelka. Poleg tega je krono čipke, ročno izdelano ročno, okrašeno z nekaj kroglicami, kroglicami, bleščicami ali črtami.

Zaporedje dela:

  1. Izmerite glavo osebe, za katero je izdelana krona. Izdelek mora biti 10-15 cm manjši. Ali pa bo krona zelo majhna, majhna (približno 15-17 cm v premeru).
  2. Škrob, želatino, sladkor raztopite v majhni posodi ali zmešajte vodo s PVA lepilom v razmerju 1: 1.
  3. Odrežite potreben kos čipke in potopite v raztopino.
  4. Pripravite kartonsko prazno: izrežite širok trak kartonske plošče (širok vsaj 10 cm, dolžina je enaka obodu glave in centimeter), na eni strani pritrdite širok lepilni trak, prepognite kartonsko prekrivanje (en centimeter) in ga zlepite z lepilnim trakom.
  5. Čipko temeljito namočite, stisnite in položite okoli kartona. Hkrati je treba položiti na strani, kjer lepilni trak se uporablja, tako da čipke ne držijo papirja.
  6. Robovi tkanine so lahko lepljeni ali prešiti.

V tem položaju je treba krono temeljito posušiti. Trajalo bo vsaj en dan. Nekateri kvalificirani delavci uporabljajo metodo nujnega sušenja - v mikrovalovni pečici, vendar obstaja nevarnost, da se izdelek zažge. Moč mora biti povprečna, čas ogrevanja pa ne sme biti daljši od 30 sekund. Izdelek se posuši na več načinov.

Ko je krošnja suha, jo lahko odstranimo iz obdelovanca in prekrijemo z več plastmi lepilnega PVA lepila. Vsak sloj je tudi dobro posušen.

Obstaja zanimiv način pritrditve krone na obroč. Čeprav je taka krona čipke na platišču, izdelana z lastnimi rokami, je bolj podobna tiari. Algoritem delovanja je skoraj enak, za večjo trdnjavo pa je vredno oblikovati žični okvir na obroču.

Pritrjuje se s silikonskim lepilom ali sešiti na površino tkanine obroča.

To je celotna zgodba o tem, kako s svojimi rokami narediti krono čipke.

Kaj okrasiti?

Za urejanje takšnega izdelka ni posebnih pravil. Briljantne kroglice in kroglice ter elementi nepotrebnega nakita (broške, uhani) so popolni. Če je kvalificiranemu delavcu na razpolago ohlapen bleščice, jih lahko posipamo s krono, ko je še mokra.

Res je, v prizadevanju, da bi dobili elegantno in svetlo opremo, ne smete pretiravati in šivati ​​vse v vrsti. Luda krona ne bo nikogar okrasila, ampak bo neprimerna.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci