FoodPro Preloader

Kakšne bi morale biti uganke za otroke, stare 2 leti?


Uganke - zabava za vso družino. Mimogrede, lahko jih zberete od starosti dveh let. Res je, da za otroke obstajajo posebni modeli. Uganke: poglejte bližje Uganke so priljubljena zabava na svetu za otroke in odrasle. Pravzaprav je to uganka, ki je slika, razrezana na ločene dele, elemente. Njihovo število se lahko zelo razlikuje. Na

Uganke - zabava za vso družino. Mimogrede, lahko jih zberete od starosti dveh let. Res je, da za otroke obstajajo posebni modeli.

Uganke: poglejte bližje

Uganke so priljubljena zabava na svetu za otroke in odrasle. Pravzaprav je to uganka, ki je slika, razrezana na ločene dele, elemente. Njihovo število se lahko zelo razlikuje. Na primer, uganke za otroke stare 2 leti so običajno sestavljene iz 2-6 velikih delov, uganke za odrasle pa lahko vključujejo več tisoč majhnih elementov.

Uganke - igra, ki zagotavlja mirno merjeno prosti čas. Veliko odraslih, ki so ljubili fotografiranje v otroštvu, so do konca življenja ohranili strast do te zabave.

Uganke v 2 letih - je prezgodaj?

Starši, ki razmišljajo o zabavi za starejše predšolske otroke in šolarje, so napačni. Lahko začnete igrati od starosti dveh let, in nekatere drobtine obvladajo to vrsto aktivnosti še prej.

Prve uganke za dveletnike so velike svetle slike, razrezane na 2 dela. Ko otrok razume načelo združevanja delov, se število elementov lahko poveča na tri ali štiri. Potem se postopek ponavadi odvija hitreje, otrok pa se nauči zbirati uganke iz večjega števila komponent.

Včasih odrasli dvomijo, da je priporočljivo pridobiti izobraževalne uganke za otroke, stare 2 leti. Pregledi staršev kažejo, da večina otrok radi zbira slike. Otroci, ki obvladajo to spretnost v mlajših letih, še naprej uživajo v igranju ugank v prihodnosti, usposabljajo številne pomembne spretnosti.

Uporabna zabava

Glede na soglasno mnenje psihologov in učiteljev, razvoj ugank za otroke, stare 2 leti - igra ni le razburljivo, ampak tudi zelo koristno. Kaj točno je njegov koristen učinek?

  1. Razvoj finih motoričnih sposobnosti . Z obračanjem podrobnosti ugank v roke, obračanjem in povezovanjem skupaj, otroci trenirajo fine motorične spretnosti, kar prispeva k hitremu razvoju otrokovega govora.
  2. Razvoj pozornosti in vztrajnosti . Da bi zbral celo najpreprostejšo sliko, si mora otrok prizadevati: sedeti mirno, se osredotočiti, ugibati, kako povezati podrobnosti. Mimogrede, uganke za otroke, stare 2 leti in več, zlasti zdravniki, priporočajo dojenčkom, da so hiperprevzljivi in ​​hiperaktivni, ki težko sedijo mirno in se osredotočajo na nekaj. Nato bo strast do ugank pomagala otrokom, da bodo uspešnejši in potrpežnejši v svojih študijah.
  3. Razvoj mišljenja : logično, prostorsko, figurativno. Med igro se otroci naučijo povezati nastalo sliko z vzorcem, da bi razumeli, kaj so celota in njeni deli, bolje je pluti v prostoru.
  4. Lajšanje psihološkega stresa . Psihologi so dokazali, da ta proces pozitivno vpliva na živčni sistem (to velja za otroke in odrasle). Mirna puzzle igra je odlična lekcija pred spanjem, med katero se odpravi živčna napetost. Po tem bo otrok lažje spal.

Kakšne bi morale biti uganke za otroke?

Torej, starši želijo kupiti izobraževalne uganke za otroke, stare 2 leti. Fotografija ali slika, ki jo je treba zbrati, mora biti jasna, svetla in velika. Pomembne so tudi naslednje točke:

  • Elementi morajo biti močni in lahko povezani. Predvsem za najmanjše otroke primerne elemente iz lesa ali trpežnega kartona. Pri nakupu lesenih izdelkov je treba zagotoviti njihovo varnost: deli morajo biti popolnoma obdelani, gladki, brez drobcev.
  • Da bi otrok igral zanimivo igro, se mora zapletenost sestavljanke in število delov v njej ujemati z zmogljivostmi drobtin. Če otrok uspe posneti sliko, bo prebudil njegovo vedno večje zanimanje za igro. In nasprotno, preveč lahka uganka, najverjetneje, bo povzročila v drobtine dolgčas in nezadovoljstvo.

  • Otroci imajo raje preproste, znane podobe, zato so najboljši uganki za otroke, stare 2 leti, slike živali, ptic, znanih predmetov, znanih junakov, pravljic. Pomembno je, da so slike jasno in dobro narisane.
  • Pomembno je vedeti: iz varnostnih razlogov otrokom, mlajšim od treh let, ni priporočljivo, da za igro dajejo manjše dele.
  • Za vašega otroka je vredno dobiti nekaj ugank, da se v igri ne izgubi zanimanja in navdušenja, tako da je novost vedno prisoten.

Starši za sporočilo

Ni dovolj samo kupiti sestavljanko in jo dati otroku. Najprej bo otrok zagotovo potreboval pomoč odraslega. Pomembno je pokazati načelo risanja slik iz delov, nato pomagati otroku, da zbira sestavljanko, da spodbuja in spodbuja. Razumeti moramo, da bo potreben določen čas, preden se bo otrok lahko igral s slikami brez sodelovanja tujcev.

Prav tako je treba otroke takoj po pouku naučiti, da bodo predmete v škatli skrbno odstranili. Navsezadnje bo izguba enega elementa vodila do tega, da se slika ne razvije v celoti.

Svetle in vznemirljive uganke za otroke stare 2 leti - ne le zanimiva, ampak tudi zelo uporabna igra, ki v otroku razvija različne spretnosti in sposobnosti. Takšno navdušenje bo ugodno vplivalo na duševni razvoj otroka in starejše.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci