FoodPro Preloader

Kvačkane igrače - DIY lutke


Oglejte si te čudovite lutke. Takšne igrače želijo imeti ne le majhne deklice, ampak tudi njihove odrasle matere. Kvačkanje igrač je zelo razburljivo in nagrajevanje dejavnosti. Čeprav to lahko storijo le izkušene obrtnice, vam bomo v tem članku ponudili splošno načelo njihovega ustvarjanja, tako da jih lahko tudi začetne igle naredijo po vašem okusu. Kako vezati

Oglejte si te čudovite lutke.

Takšne igrače želijo imeti ne le majhne deklice, ampak tudi njihove odrasle matere. Kvačkanje igrač je zelo razburljivo in nagrajevanje dejavnosti. Čeprav to lahko storijo le izkušene obrtnice, vam bomo v tem članku ponudili splošno načelo njihovega ustvarjanja, tako da jih lahko tudi začetne igle naredijo po vašem okusu.

Kako vezati lutko?

Poskusite vizualizirati, iz katerih delov je izdelan vaš model. Vse lutke lahko razdelimo v dve kategoriji:

  1. Osnova igrače je kvačkano telo in vsi drugi dodatki so narejeni ločeno in jih je mogoče odstraniti iz lutke. Takšno kvačkanje mehkih igrač je lažje, otroci radi igrajo "obleko" in "hčerke". Vse dodatne majhne sestavine bodo same po sebi ločene igrače, ki bodo otroku pustile prostor za domišljijo. Praviloma takšna lutka nima posebnega izgleda in se spreminja glede na to, kaj je na njej. V tem primeru, kvačkane igrače ne more storiti, ne da bi ustvarili "lasuljo" preje. To pomaga otroku pri razvijanju veščin friziranja. Takšna lutka ima močne razvojne zmožnosti in zaželeno je, da jo ima vsako dekle. Sčasoma bo otrok lahko samostojno obvladal pletenje kvačkanih igrač ali njihovih majhnih elementov: loki, ogrlice, pasove, rute itd.

  2. Celotna lutka je pletena kot trdna igračka. Odstranljivi elementi, ponavadi nimajo. Zato je na sliko lutke pritrjen poseben pomen, ki se pogosto odraža v podrobnem pletenju detajlov obraza in figure. Čarovnik ustvari izvirno frizuro za lutko, uporablja kompleksne elemente oblačil. Če pogledamo natančno, boste opazili različne dodatke - torbice, lasnice, zapestnice in drugo. Igrača ima lahko celo narodnost in temperament. Nekatere lutke posnemajo filmske in glasbene zvezde. Te nianse razkrivajo zanimanje samega gospodarja in postaja očitno, da mu je res všeč kvačkanje igrač. Takšni izdelki so bolj priljubljeni pri odraslih kot njihovi otroci.

Kako vezati preprosto lutko?

Kvačkanje igrače s shemami, seveda, lažje, vendar veliko bolj zanimivo razumeti načelo takega dela. Potem lahko ustvarite sami, in vaša domišljija ne bo ovir. Lutka se prilega v naslednjem zaporedju:

  1. Vedno začnemo od vrha, od glave. Naredite »čudovito zanko« in jo povežite s stolpci, da naredite krog. Zategnemo nit in še naprej plesti, dodal v času dela stolpcev v vsaki novi vrstici. Veliko naredimo "z očmi" in se spomnimo, da z dodajanjem zank razširjamo del telesa lutke. Če zmanjšamo število stolpcev v vrsti, se pletenje postopoma zoži.
  2. Ročaji in noge se lahko pleteno ločeno in kasneje šivajo. Ustvarjamo približne razsežnosti - prevelika glava bo lutki dala srčkan otroški videz, tanke noge pa bodo videti zelo lepo.
  3. Nahrbtnik lutke potrebujete mehki material, pazite, da vrat ni ukrivljen.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature