FoodPro Preloader

Hladen porcelanski recept: skrivnosti mojstrov


Hladen porcelan je material. za izdelavo spominkov, igrač, nakita, plošč. V umetniškem modeliranju raje uporabljajo ta material. Iz nje lahko preprosto izdelujete majhne dele, je v tem delovanju prijetno, prijetno na dotik, dobro zamrzne. Mojstri štukature so se doma naučili kuhati hladen porcelan, ki po svojih lastnostih ni slabši od industrijskih. Hlade

Hladen porcelan je material.

za izdelavo spominkov, igrač, nakita, plošč. V umetniškem modeliranju raje uporabljajo ta material. Iz nje lahko preprosto izdelujete majhne dele, je v tem delovanju prijetno, prijetno na dotik, dobro zamrzne. Mojstri štukature so se doma naučili kuhati hladen porcelan, ki po svojih lastnostih ni slabši od industrijskih.

Hladen porcelanski recept

Sestavine :

 • Koruzni škrob - 200 gramov.
 • Voda - 100 ml.
 • PVA lepilo - 50 gramov.
 • Lekarna glicerin - 1 majhna žlica.
 • Higienska krema - 1 majhna žlica.

Iz dveh rezervoarjev izdelamo »vodno kopel«. V manjši ponvi nalijte recept, dodajte smetano, glicerin, lepilo in premešajte. Nato zaspite škrob. Nastala masa se segreva v vodni kopeli, neprestano meša, dokler ni konsistenčna. Nato postavite prihodnji porcelan na mokro brisačo, zavijte in pustite 5-10 minut. Po tem času je treba dobro zmešati rahlo vročo porcelansko maso, ki jo škropimo. Pripravljen material vstavite v plastično vrečko za shranjevanje. Kot lahko vidite, je recept za hladen porcelan zelo preprost in vam ne vzame veliko časa. Kot rezultat, boste dobili mehko in visoko kakovostnega materiala za proizvodnjo fine nakit in zabavne spominke.

Treba je povedati, da izkušeni obrtniki nenehno izboljšujejo recept domačega porcelana. In kot rezultat številnih poskusov je bila najdena formula ideala v vseh pogledih oblikovanega materiala. In celotna skrivnost je v uporabi citronske kisline. Oglejmo si še en način za izdelavo hladnega porcelana.

Vrhunski recept

Potrebne sestavine :

 • Koruzni škrob - 150 g
 • Glina "Titan" ali "Moment" - 150 g.
 • Glicerin - 3 majhne žlice.
 • Masažno olje - 3 majhne žličke.
 • Limonin sok - 1, 5 čajne žličke.

V posodo z debelim dnom nalijte lepilo, dodajte glicerol, masažno olje in limonin sok. Mešajte dokler ni gladka. V majhne porcije v nastalo maso vnesemo škrob. Mešajte in pustite, da nabrekne za četrt ure. Vsebino posode prenesite v mikrovalovno pečico in jo trikrat za 30 sekund segrejte na 800 ° C, nato trikrat za 20 sekund in še nekajkrat za 15 sekund. Po vsakem segrevanju je treba lepljivo maso zmešati. Namizno zmešajte s kakšno maščobno kremo, nanjo nanesite porcelan in dobro premešajte. Za shranjevanje dobljeni material v plastično vrečko ali sudochek.

Prejšnje metode kuhanja porcelana so vključevale toplotno obdelavo njegovih sestavin. Vendar napredek ne miruje. Mavčniki so razvili dober hladni porcelanski recept, ki ne zahteva ogrevanja. Poskusite, morda vam bo ta možnost bolj všeč.

Hladen porcelan. Recept brez kuhanja

Sestavine :

 • Koruzni škrob.
 • Lepilo
 • Soda
 • Glicerin.
 • Masažno olje.

Zmešajte 2 žlici škroba z 1 žlico masažnega olja in nekaj kapljic glicerina. V skupno maso nalijemo četrtino žličke sode, dodamo 2 žlici lepila in dobro premešamo. Če je material zelo debel, dodajte malo lepila. Vse temeljito premešajte, dokler ni gladko.

Vsak recept je hladen porcelan, ki ga testirajo in odobrijo izkušeni obrtniki. Lahko varno pripravite štukature material za svojo ustvarjalnost na njih. Bodite prepričani, da bo hladen porcelan visoke kakovosti in zanesljiv, izdelki, izdelani iz njega, pa bodo lepi in trajni.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja. Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija