FoodPro Preloader

6 zanimivih delavnic za otroke in starše


Plastelin uči govoriti, barve pa razvijajo inteligenco. Kakršna koli ustvarjalnost oblikuje osebnost otroka in kar je najpomembnejše - krepi živčni sistem in razbremeni stres. Če vaš otrok hiti po stanovanju Brownovega gibanja in se ne želi pomiriti, mu predlagajte, da nekaj naredi skupaj. Kaj točno, preberite. Nudimo

Plastelin uči govoriti, barve pa razvijajo inteligenco. Kakršna koli ustvarjalnost oblikuje osebnost otroka in kar je najpomembnejše - krepi živčni sistem in razbremeni stres. Če vaš otrok hiti po stanovanju Brownovega gibanja in se ne želi pomiriti, mu predlagajte, da nekaj naredi skupaj. Kaj točno, preberite. Nudimo vam 6 zanimivih delavnic za otroke od 4 do 12 let.

"Zima je blizu": izdelujemo eko sveče

Poskusite okolju prijazno in zanimivo delavnico za otroke, ki bo učila, kako izdelovati sveče. Osredotoča se na starost 8-10 let. Tradicionalna izdelava sveč ni primerna za otroka. V procesu kuhanja bo treba stopiti v stik s staljenim parafinom. In ker otroci navadno poskušajo storiti vse sami, lahko takšen poskus povzroči poškodbe.

Ponujamo lekcijo o izdelavi sveč iz čebeljega voska. Ni treba, da je pred-staljen, dovolj je, da se segreje sušilnik za lase Nepogrešljiv plus je naravnost. Za razliko od parafinskega voska ni proizvod rafiniranja nafte. Tudi če se otrok odloči, da bo preveril, kako voski imajo okus, ne bo škode za zdravje.

Za delo boste potrebovali:

 • list čebeljega voska;
 • Wick.

Postopek:

 1. Vosek položimo na leseno mizo ali desko in na eni strani narežemo na trapez.
 2. Vzemite stenj in ga rahlo pritisnite iz širokega roba.
 3. Vosek rahlo segrejte s sušilcem za lase.
 4. Rob tesno ovijte okoli stenja in ga zavrtite s stožcem.
 5. Odrežite stenj na dnu.

Ko je sveča pripravljena, razrežite trakove 1-2 cm široke od listov drugačne barve. Ponudite otroku, da jih okrasite s svečo, in ga okrasite z bleščicami in nalepkami.

Kaj poučuje mojstrski razred?

 • sposobnost poslušanja in upoštevanja navodil;
 • razvije fine motorične sposobnosti;
 • razkriva vizualno-prostorske sposobnosti;
 • aktivira ustvarjalno mišljenje.

Kot nagrado za svoje delo prejme otrok svojo svečo, ki služi kot dodaten motivator pri nadaljnjem delu z materialom.

Škatla za zaklad

Otroci radi zbirajo prstane, figure, celo parfumske mehurčke. Izgubiti nekaj od teh stvari je enako tragediji. Zato vam ponujamo to preprosto, zanimivo delavnico za otroke. S svojimi rokami se bodo naučili izdelovati škatle za decoupage. Lekcija je primerna za najmlajše, stare 3-6 let.

Potrebovali boste:

 • PVA lepilo ali domača pasta;
 • papirna škatla;
 • široka krtača;
 • serviete;
 • barve.

Kako narediti:

 1. Pripravite akril ali gvaš, dajte otroku krtačo in pustite, da bo barvo po želji obarval.
 2. Ko je barva suha, začnite prilepiti serviete. Vnaprej izrežite njihovo geometrijsko obliko. Torej bo otroka lažje vzel, in imeli boste priložnost, da se igrivo naučite geometrije.
 3. Ko so prtičke suhe, nanesite lepilo na vrh in na stran škatle in potresite z večbarvnimi iskrami.

Otrok spozna oblike in položaj predmetov v odnosu do prostora. Lekcija prispeva k razvoju občutka za barvo in velikost. Seznanil se bo z različnimi materiali, njihovo strukturo in gostoto, naučil se bo interakcije z njimi.

"Slano" in zanimivo delavnico za otroke

Slano testo samozavestno premakne glino iz pedagoških prostorov. Tudi v vrtcih je postalo ideološko nepravilno za uporabo zaradi prisotnosti vinilklorida, gume in polietilena. Testo pa je sestavljeno iz naravnih sestavin.

Lahko se izpere iz rok, ne pušča sledi, je hipoalergen. Fidget bo zagotovo poskusil kos na okus, vendar ne bo povzročil zastrupitve, kot tudi gastronomske užitke. Testo je okusno in slano, tako da ni verjetno, da bo drugi poskus jesti.

 1. Preden ustvarite mojstrovino, zamesite strmo, gosto testo. V ta namen zmešajte moko in sol v razmerju 2: 1 in dodajte malo vode.
 2. Razvaljamo plast 1, 0-1, 5 cm in naredimo nekaj krogov s piškotom ali skodelico.
 3. Razvaljite oval, dolg 2-3 cm od testa - to bo jedro za vrtnico.
 4. Na vsak krog zavijte kot na cvetni listi, dokler ni popka prave velikosti.
 5. Ko je testo suho, naj otrok barve in ga zasije.

Mojstrski tečaj je zanimiv za otroke, stare 12 let. Učite svojega otroka za takšne obrti in z njim se bo z veseljem ukvarjal sam. Otroci, stari od 3 do 5 let, si bodo želeli izdelati kroglice, klobase, živalske odtise iz mehkega in elastičnega testa. Da bo otrok bolj zabaven, dodajte moko barvilo za hrano in bleščice.

Kup gumbov

V nadaljevanju cvetlične teme nudimo zanimivo delavnico za otroke od 10 let. Pripravite svetle in nenavadne gumbe, barvni karton ali klobučevino, žico, škarje in klešče. Širina žice mora biti ožja od lukenj na gumbih.

Kako narediti:

 1. Narišite rožo skupaj z otrokom na karton ali mu dajte šablono, da bi jo obkrožil in razrezal.
 2. Presadite nastali cvet in ga spustite na sredino, kjer naj bi bil vrh rože.
 3. Enako naredite z eno luknjo za gumb.
 4. Upognite žico in prebodite gumb v drugo luknjo.
 5. Z žico navijte skozi cvet in zavrtite konce, da se prilegajo steblu.
 6. Naredite nekaj takih cvetov, da naredite šopek. Žico lahko zavijemo z ovojnim papirjem ali nanizanimi kroglicami.

Smešni kamenčki

Najbolj zanimive delavnice za otroke so tiste, v katerih je element igre. Naslednja lekcija uvaja abecedo skozi ustvarjalnost. Če želite to narediti, zbrati z otrokom 32 kamnov, kot je število črk v abecedi. Pripravite akrilne barve na oljni ali vodni osnovi in ​​ABC.

Otrok naj nariše vsako črko na ločenem kamenčku in jo uredi, kot želite. Ko je barva suha, ponudite pare, da zberete iz njih svoje ime, ime vaše najljubše hrane. Spusti besedo in jo preberi. Če otrok še ni seznanjen s črkami, narišite preproste živali, smešne obraze ali pikice na kamne.

Uvod v monotipijo

Razmeroma nov način izražanja ustvarjalnosti, brez svinčnikov in ščetk. V monotipih ni standardov in pojma »neuspešno«. Otrokom se daje možnost, da se izrazijo. Ta vrsta risanja razbremeni živčno napetost, zato se pogosto uporablja v likovni terapiji.

Kaj potrebujete:

 • krtača ali gobica;
 • osnova: steklo, ogledalo ali karton velikosti A4;
 • vse barve, vendar bolje akril ali gvaš;
 • list papirja.

Otrok v kakršni koli obliki s krtačo postavi barvo katere koli barve na podlago. Na vrh položi list papirja in ga gladi. Nežno odtrgajte in risanje je pripravljeno.

Zanimive delavnice - za otroke pravo veselje. Z veseljem sodelujejo, razumejo vrednost lastnega in tujega dela. S soustvarjanjem se boste naučili občutiti in bolje razumeti vašega otroka, vzpostaviti tesno čustveno povezavo. Takšne dejavnosti so pomemben sestavni del duševnega, socialnega in intelektualnega razvoja.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy