FoodPro Preloader

Kako pravilno šivati ​​zadrge


Veliko ljudi, vključenih v šivanje, zanima vprašanje: kako šivati ​​kačo v hlačah? Posebej zanimivo pokrivanje te teme bodo ljubitelji izdelkov iz neelastičnih materialov. Zadrga je ugodna v funkcionalnem načrtu, izgleda lepo in urejeno. Za mnoge od nas je obisk ateljeja poceni užitek. Shranite lahko dovolj finančnih sredstev, če se naučite šivati ​​zadrgo v hlače in se učite drugih veščin. Za to ni potrebno biti

Veliko ljudi, vključenih v šivanje, zanima vprašanje: kako šivati ​​kačo v hlačah? Posebej zanimivo pokrivanje te teme bodo ljubitelji izdelkov iz neelastičnih materialov. Zadrga je ugodna v funkcionalnem načrtu, izgleda lepo in urejeno.

Za mnoge od nas je obisk ateljeja poceni užitek. Shranite lahko dovolj finančnih sredstev, če se naučite šivati ​​zadrgo v hlače in se učite drugih veščin. Za to ni potrebno biti strokovnjak. Pogosto se novinci zelo hitro spopadajo s takim delom. Podrobna navodila spodaj vsebujejo podrobno razlago, kako šivati ​​zadrgo v hlače. Da bi delo opravili pravilno in pravilno, morate uporabiti naslednja orodja:

  • šivalni stroj;
  • kača;
  • vladar;
  • Prilagodljive nožice in kreda.

Seznam potrebnih materialov za delo:

  • klasične hlače;
  • tkanina za pravokotni naklon.

Preden začnete delati, morate poznati posebno terminologijo. Zajemalka je trak tkanine, ki je namenjen zaščiti spodnjega perila ali delov telesa pred padcem v medzobne reže. Valor je tkanina, ki služi za pokritje zadrge zunaj (drugače se nahaja na moških in ženskih hlačah).

Stopnja 1. Začetek

Prvi korak je pripraviti rez. Če želite to narediti, vzemite majhen kos tkanine in na njej narišite pravokotnik s pomočjo krojaškega kreda. Dolžina vsake strani bo odvisna od velikosti zastora. Velikost širine pravokotnika se izračuna po formuli: širina valensa * 2. Višina pravokotnika mora biti popolnoma enaka dolžini valensa.

Pomembno je! Vogali vlečenega pravokotnika morajo biti zaobljeni. Nežno odrežite. Nato nastali pravokotni del tkanine zložite po dolžini, tako da je notranja stran napačna stran. Robove rezane tkanine je treba zaščititi pred padcem. Za to potrebujete prevleko. Overcasting je posebna obdelava materiala (pritrjevanje reza tkanine z nitmi). Na preprostih šivalnih strojih se to izvede preko cik-cak šiva.

Stopnja 2. Pokrivanje

Vzemite klasične hlače obrnjene navzgor. S krožno kredo označite črto, kjer bo srednji šiv. Če želite šivati ​​zadrgo na hlačah za žensko, potem narišite na levi strani vzporedno s srednjo črto. Ne pozabite, da mora biti vzporedna črta en centimeter bližje robu nadzora. Zložite kos tkanine navznoter na napačno stran in obdelajte (cik-cak šiv zigzagita).

Faza 3. Pritrdite kačo

Ob koncu tretje faze je nastal majhen dodatek. Kača je treba namestiti pod njo, tako da so njeni zobje vidni, in jo zavarovati s pomočjo krojačev.

Stopnja 4

Pod kačo postavite pobočje. Če želite to narediti pravilno, morate zunanje robove strmine ujemati s strelo do popolnega naključja. Ujemite pas z zgornjim robom pobočja. Proces z cik-cak šivom. Stitch on (šivanje je postopek spajanja dveh ali več delov, ki imajo različne velikosti).

5. faza

Zložite hlače, tako da se sredina med seboj ujema. Desno stran pletenice je treba zašiti na desno nogo. Upoštevajte, da to velja za ženske hlače. V moškem se vse dogaja obratno.

Stopnja 6. Obdelava robov

Na bočni strani obdelajte robove zastora, da to storite, uporabite eno linijo. Na sprednji strani označite črto. To bo služilo kot vodilo za ciljno črto.

Stopnja 7. Zaključek

Ob črti položite ciljno črto. Za večjo trdnost postavite majhen cikcak šiv na dno.

No, upoštevali smo enega od načinov za pravilno šivanje zadrge v hlače. Priljubljena je tudi tehnika utripanja tajne zadrge (njena lokacija je neopazna na oblačilih).

Obstaja veliko videoposnetkov s podrobnimi navodili za šivanje zadrge v hlače. Vsaka gospodinja ima verjetno skrivnost, kako pravilno izvesti to manipulacijo. Predlagano poučevanje je najbolj enostavno in razumljivo tudi za začetnike. Profesionalni šivalni stroji omogočajo različne funkcije, ki olajšujejo postopek preobremenitve.

Preden šivate zadrgo v hlače, se prepričajte, za koga je stvar namenjena, za moškega ali žensko. Od tega je odvisno, katera stran bo locirana.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy